Complications op de iPhone? Prima idee!

8 reacties

Kan de iPhone iets leren van de Apple Watch? Ontwerper Adam Selby vond van wel en maakte een interessant concept dat de complications van de Apple Watch naar het lockscreen de iPhone brengt. Compleet met berichtindicator in de statusbalk.

Complications kennen hun oorsprong in de traditionele horlogerie. Bij de Apple Watch zijn het kleine widgets op de wijzerplaat die bijvoorbeeld het weer, de beurskoers, je fitness-status of volgende afspraak tonen.

Force Touch en OLED

Het concept zou het best werken op een iPhone met Force Touch en OLED-scherm. Complications kunnen dan, net als bij de Apple Watch, door door middel van een stevige druk op het scherm gewisseld worden. Het OLED-scherm zorgt voor dieper zwart, waardoor de statusbalk met berichtindicator het best tot zijn recht komt.
iphone-complications-001
De iPhone 6s beschikt vrijwel zeker over Force Touch en krijgt mogelijk ook een OLED-scherm om nieuwe geanimeerde wallpapers mooi te weergeven. Technisch kan het, maar het is niet waarschijnlijk dat we de complications ook in iOS 9 gaan zien. Desalniettemin een prima idee, als je het ons vraagt.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Het is voor mij nog steeds niet duidelijk waarom Force Touch en (vooral waarom) OLED noodzakelijk is voor complications op de iPhone.

 • Profielfoto
  knekkie

  Geen gek idee. Dan is er eindelijk wat meer te customizen in iOS

 • Profielfoto
  sanderman

  Volgens mij is OMT hier een van de weinigen die blijkbaar gelooft in OLED op de iPhone 6s?
  Begrijp me niet verkeerd, ik juich het toe, het zou voor mij zelfs een reden te zijn om m’n 6 te verkopen en een 6s aan te schaffen. Maar of ik het zie gebeuren? Nee, nog niet. Ik vermoed dat we daar nog minimaal een jaar op moeten wachten.

  Met betrekking tot bovenstaande lockscreens: het wordt zo wel een chaos. Mooi strak is wat anders…

 • Profielfoto
  knekkie

  OLED op de Apple Watch zorgt het er voor dat je niet direct zit waar het scherm begint en ophoud. Dat is wel een bizarre ervaring.

  Ik zou het ook graag op de iPhones terug zien.

 • Profielfoto
  Needler

  Apple Watch interface kopieƫren op een iphone. Het maakt niet heel veel sense.

 • Profielfoto
  strigoi

  Apple Watch functionaliteit kopiƫren naar iPhone, wat een vernieuwd idee..
  Ik laat m’n home scherm zoals deze is, clean en rustig. Zeker als daar straks een sexy geanimeerde wallpaper staat.
  Datum + tijd als standaard, met de laatste berichten, reminders en afspraken in dien nodig/aanwezig en met een swipe naar beneden inzicht in weer, temperatuur en andere gekkigheid.

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Als ik Apple was zou ik het doen. En voor alle mensen die er niet van houden… Het kan gewoon uit hoor! En dan OLED, zeker voor de batterijduur een uitkomst aangezien de pixel per stuk oplichten.

 • Profielfoto
  Verdult

  Hele gave achtergrond, Heeft iemand toevallig een link?