Bug: WhatsApp dempt geluid onder iOS 9

12 reacties

Stond je iPhone de afgelopen dagen ineens zonder je medeweten op stil? Grote kans dat een bug in WhatsApp de oorzaak is. De populaire messenger dempt het geluid van de iPhone automatisch na het maken van een foto, maar zet het niet terug aan.

Het gaat alleen om het systeemgeluid en heeft effect op bijvoorbeeld muziek-apps, maar (gelukkig) niet om de beltoon. Het geluid wordt bovendien pas na het maken van een foto uitgeschakeld.

De bug wordt vrijwel zeker veroorzaakt door iOS 9. Het is normaal dat geluid tijdens het gebruik van de (video) camera gedempt wordt, maar dient daarna weer wel ingeschakeld te worden. Bij Facebook Messenger gaat het goed. De WhatsApp-bug is vooral merkbaar tijdens het luisteren van muziek.

whatsapp-bug-001
Volume voor het maken van een foto en na het maken van een foto.

Tijdelijke oplossing / workaround

De bug doet zich alleen voor bij het maken van een foto via WhatsApp. Als je eerst een foto met de camera-app maakt en daarna via WhatsApp kiest voor het gebruiken van een bestaande afbeelding, blijft het volume onaangepast.
whatsapp-bug-002
Het is geen doemscenario en wordt ongetwijfeld gecorrigeerd in de volgende update van de app, maar nu hoef je niet meer te twijfelen aan jezelf te twijfelen als het volume van je iPhone weer eens gedempt is (via: iCulture).

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Heerlijk juist. Wat een rust.

 • Profielfoto
  Bart .

  In veel artikelen zijn veel spelfouten te vinden.

 • Profielfoto
  Bart .

  (Zinsbouw)

 • Profielfoto
  JBkvns

  Heb wel ‘m kapper-afspraak gemist hierdoor gister;-)

  Maar viel me idd al op dat ik aardig wat meldingen niet hoorde, blij dat het niet mijn fout was.

 • Profielfoto
  nicj56

  whatsapp(facebook) moet hem nog optimaliseren voor iOS 9

 • Profielfoto
  ArtHarg

  De Facebook app heeft ook de irritante gewoonte om met het geluidsniveau te knoeien. Heb je muziek opstaan, open je Facebook, gaat het volume van de muziek omlaag. Als je Facebook quit dan wordt het volume weer normaal.

 • Profielfoto
  Lowtemp

  Aah, dit verklaart een hoop. Thanks!

 • Profielfoto
  mymac

  Duidelijk. Ik erger me dood in de auto dat de muziek elke keer ‘stopt’. En nu wachten tot 2016 voor een oplossing, whatsapp kennende?

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Ik heb dit probleem al sinds IOS 8.
  En ik maak nooit foto’s via whatsapp, dus het probleem zit ergens ander.

  Zelfde geldt voor whatsapp meldingen die soms wel en soms ook niet geluid produceren.

 • Profielfoto
  IsSidha

  tja.. moeilijk wat anders te verwachten van WhatsTroep tegenwoordig.. en dat voor een paar miljard.. rotzooi mag wat kosten hoor

 • Profielfoto
  BleuFox

  Ik heb het ook met youtube en instagram:cry:

 • Profielfoto
  Krulloz

  Zwaar irritant inderdaad, uit het niks stopte mn geluid. Daarnaast werkt mn bedieningpaneel op mn earpods niet meer met mijn iphone 5, wel met mijn ipod nano en mn vaders iPhone 6, iemand enig idee? Iphone ingang voor oortjes kapot?