Mac-schermdimmer f.lux krijgt grote update

9 reacties

F.lux is een must-have app voor iedereen die in de avonduren achter zijn computer zit. We hebben de app, die de kleurtemperatuur van je scherm automatisch aanpast namate het donker wordt, meermaals uitgelicht. Inmiddels is versie 36.3 voor OS X beschikbaar.

Versie 36 brengt onder andere een ‘omgekeerd alarm’. Daarnaast gebruikt de app op dual core systemen minder van de CPU en wordt je niet meer onverwacht verblind bij het in het donker uitschakelen van f.lux.

Het omgekeerde alarm vertelt wanneer je wekker gaat. Zo hou je in de gaten hoeveel uur slaap je nog kunt krijgen na een lange nacht achter de Mac. De functie ‘Dim on disable’ zorgt ervoor dat het scherm maximaal dimt bij het tijdelijk uitschakelen van f.lux. Soms is dat nodig om bijvoorbeeld kleuren te checken. De nieuwe functie voorkomt dat je in een donkere kamer door het blauwige scherm wordt verblind.
flux-hoofdscherm

F.lux voor Mac, Windows en Linux

F.lux is ooit begonnen als app die de kleurtemperatuur van het scherm aanpast namate het donkerder wordt. Dat is vooral in slecht verlichte kamers rustiger voor de ogen en goed voor je nachtrust. Op de Mac kan f.lux inmiddels ook automatisch het donkere thema van OS X inschakelen. Windows-gebruikers kunnen een Philips Hue-systeem koppelen, zodat de verlichting in de hele kamer door de app wordt geregeld.

[Via: iFun]

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  iemand een idee waarom Philips Hue niet met de Mac-versie van f.lux te koppelen is?

 • Profielfoto
  e.abrahamse

  Gebruik f.lux al jaren naar volle tevredenheid. Vooral in de avonduren kan blauw licht van je beeldscherm erg prikkerig aan de ogen aanvoelen. Met f.lux heb je daar geen last meer van. Met programmeren, hoofdzakelijk in de avonduren, een zegen.

  Met het overboeken van internetbetalingen moet je f.lux even uitzetten omdat je Rabo scanner de aangepaste beeldschermkleuren niet herkent en daardoor geen inlog- of bevestigingscode meer geeft. Maar dat is logisch, hè….

 • Profielfoto
  e.abrahamse

  Misschien moet je dat aan de ontwikkelaar vragen. Zou een prima ambiance kunnen scheppen en je op een weldadige wijze heel rustig in slaap kunnen brengen.

 • Profielfoto
  christiaan1985

  Geweldige app. Nu nog f.lux ondersteuning voor iOS.

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Die ondersteuning voor iOS is er, kijk maar op hun site.

 • Profielfoto
  christiaan1985

  @franky mac

  ja, alleen met jailbreak..

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Oeps, sorry

 • Profielfoto
  troko241

  Doet de spelcheck het niet meer? Dit is zeer slordig: “wordt je niet meer onverwacht verblind”, moet toch zeker word zonder “t” zijn.

 • Profielfoto
  Dakterras

  En het is toch ook echt ‘naarmate’, niet namate. Volgens mij is dat een Japanse vechtsportterm ofzo:P Namaté!