Apple wil verwijderen standaard iOS-apps mogelijk maken

15 reacties

Zeg eens eerlijk, heb je iOS-apps ‘Aandelen’ en ‘Tips’ ook in een mapje weggestopt? Met iedere iOS-versie levert Apple standaard meer nieuwe apps mee, maar niet iedereen zit daar op te wachten. Apple-CEO Tim Cook wil wel iets aan die frustratie doen.

In een gesprek Buzzfeed zegt Cook dat Apple een manier gaat zoeken om de bijgeleverde apps te verwijderen of uit te schakelen. Voordat dat mogelijk is, moet eerst een complexer probleem opgelost worden.

Enkele standaard-apps zijn diep verweven in iOS, maar niet allemaal. Cook zegt gebruikers niet te willen frustreren of onnodig ruimte op de iPhone op te willen slokken en ‘in de toekomst’ met een oplossing te komen.

There are some apps that are linked to something else on the iPhone. If they were to be removed they might cause issues elsewhere on the phone. There are other apps that aren’t like that. So over time, I think with the ones that aren’t like that, we’ll figure out a way [for you to remove them]. … It’s not that we want to suck up your real estate; we’re not motivated to do that. We want you to be happy. So I recognize that some people want to do this, and it’s something we’re looking at.”

In welke iOS-versie het mogelijk wordt om de standaard-apps te verwijderen is nog onduidelijk. Ook is niet bekend hoe het precies gaat werken. Apple zou kunnen kiezen voor het compleet verwijderen van apps die niet met iOS verweven zitten of het verbergen van de apps via een optie in Instellingen.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  chrispis

  Ja!!! Vooral de app ‘instellingen’ irriteert me mateloos!

 • Profielfoto
  iPadminiRemco

  Ja ik voel de bui al hangen iPhone 7 en daarna 7S hebben 16GB opslag geheugen als instap model (want ge kunt de standaard app’s toch verwijderen) en ons iCloud prijzen zijn aangepast aah nee want daarvoor hebben we de iPhone prijzen al 50€ duurder gemaakt

 • Profielfoto
  Martink

  @chrispis als je die uitzet ben ik bang dat je hem ook niet meer aan kan zetten:)

  Ik hoop dat je apps als aandelen/Apple watch en tips kan verwijderen. Het worden nu echt te veel apps die je niet kan verwijderen.

  Apps waar besturingssysteem van afhankelijk is zou je gewoon moeten kunnen verbergen. De rest gewoon verwijderbaar maken en als je het terug wil uit App Store halen.

 • Profielfoto
  Aidovive

  @chrispis Ja, app ‘instellingen’ kan best alleen op het ‘zoekscherm’ oproepbaar worden gemaakt. Even helemaal naar links swipen en klaar.
  Dus zo gek is die gedachte helemaal niet.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Moet je voor de gein eens een OnePlus 2 kopen. Ja, je kan alles verwijderen. Daar ben je echter wel even zoet mee, zoveel troep wordt er op gedumpt.

  Die paar appjes van Apple stelt helemaal niets voor. Maar het is natuurlijk belachelijk dat ik al maanden met een Apple Watch app zou moeten rondlopen, die ik nooit zal gebruiken.

  Gelukkig heb ik een jailbreak, en zijn al die apps mooi verborgen.

 • Profielfoto
  olbo

  Dat zou mooi zijn. Weg met die onzinnige Apple apps. Tjonge, wat zijn ze snel bij Apple tegenwoordig.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Eindelijk ! weg met de apps : Apple Watch, tips , ibooks , passbook , game center , health , kiosk , aandelen en nog veel meer

 • Profielfoto
  Vilscon

  Sta ervan te kijken dat er zoveel mensen klagen.. Je kan ze toch ook allemaal in één mapje plaatsen en op een apart scherm (de allerlaatste) plaatsen? Dan heb je er geen omkijk naar. En die paar 100MB dat het scheelt..

 • Profielfoto
  Afroman

  Jij bent echt Steve jobs zijn werkslaaf. Is toch fijn als je al die troep van je iPhone af kan donderen. Er zijn zoveel apps die ik maar 1 keer aangeraakt heb. Maakt weer ruime voor andere apps.

 • Profielfoto
  SvS

  Prima zaak, ik kan bepaalde apps ook missen als kiespijn. Echter, app Gezondheid (health) is erg belangrijk en hopelijk voor ambulance broerders straks niet te verwijderen.
  Stel daar in bij ‘Medische ID’ naar welke contacten je ze wilt laten bellen als je op straat wordt gevonden (bij een ongeluk of zo), Gezondheid app is dus gekoppeld aan inlogscherm en is geen touch/inlog code voor ICE nummers nodig. Dus ik kan me voorstellen dat ze dat niet als optie bieden om te verwijderen.

 • Profielfoto
  AT024

  Die paar 100 mb schelen wel bij 16gb versie

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik zeg iOS volledig opnieuw herschrijven. Dat hadden zij vroeger toch ook wel eens gedaan, Met Final Cut Pro dacht. En nu misschien wel in Swift? Zo kan je ten minste zeggen dat zij een revolutionaire stap hebben gezet.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Die paar 100 mb schelen wel bij 16gb versie

  En al zeker bij de 8GB iphones

 • Profielfoto
  Gabriel

  Ik zou graag de mogelijkheid hebben standaard apps toe te voegen, zoals een rekenmachine en een platte-tekstverwerker.

 • Profielfoto
  Pacorob

  Dit zou een erg fijne functie zijn (die er allang had moeten zijn).

  Hopelijk wordt het dan ook mogelijk om een iPad versie te krijgen van weer, calculator, beursticker, voice memo en kompas.