Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 september 2015
Leestijd: 1 minuut

Apple wil verwijderen standaard iOS-apps mogelijk maken

Zeg eens eerlijk, heb je iOS-apps ‘Aandelen’ en ‘Tips’ ook in een mapje weggestopt? Met iedere iOS-versie levert Apple standaard meer nieuwe apps mee, maar niet iedereen zit daar op te wachten. Apple-CEO Tim Cook wil wel iets aan die frustratie doen.

In een gesprek Buzzfeed zegt Cook dat Apple een manier gaat zoeken om de bijgeleverde apps te verwijderen of uit te schakelen. Voordat dat mogelijk is, moet eerst een complexer probleem opgelost worden.

Enkele standaard-apps zijn diep verweven in iOS, maar niet allemaal. Cook zegt gebruikers niet te willen frustreren of onnodig ruimte op de iPhone op te willen slokken en ‘in de toekomst’ met een oplossing te komen.

There are some apps that are linked to something else on the iPhone. If they were to be removed they might cause issues elsewhere on the phone. There are other apps that aren’t like that. So over time, I think with the ones that aren’t like that, we’ll figure out a way [for you to remove them]. … It’s not that we want to suck up your real estate; we’re not motivated to do that. We want you to be happy. So I recognize that some people want to do this, and it’s something we’re looking at.”

In welke iOS-versie het mogelijk wordt om de standaard-apps te verwijderen is nog onduidelijk. Ook is niet bekend hoe het precies gaat werken. Apple zou kunnen kiezen voor het compleet verwijderen van apps die niet met iOS verweven zitten of het verbergen van de apps via een optie in Instellingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple wil verwijderen standaard iOS-apps mogelijk maken
Sluiten