‘Apple TV 4 krijgt universele zoekfunctie’

21 reacties

“Kan ik die film bij Netflix streamen? Heeft HBO ‘m misschien of wordt het toch via iTunes huren?” Met de nieuwe Apple TV die over een week verwacht wordt, hoef je niet meer in verschillende apps te zoeken. Het apparaat krijgt een universele zoekfunctie.

Met de functie kun je in een keer door de catalogus van alle streaming­diensten zoals Netflix, HBO, Hulu en de iTunes Store zoeken. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde Buzzfeed-reporter John Paczkowski.

Geavanceerde zoekopdrachten zijn ook mogelijk. Zin in spannende film met Arnold Schwarzenegger? Dan zoek je naar zijn naam en het genre actie. De Apple TV toont alle titels van streamingdiensten waarop je geabonneerd bent. Zoeken op genre, acteur, regisseur, scriptschrijver en meer is mogelijk.

Gemakkelijk zoeken met Siri

De uitnodiging die Apple voor het evenement op 9 september verstuurde, verklapte al een grote rol voor Siri. De bronnen van Paczkowski bevestigen dit. Zoeken op de Apple TV moet gemakkelijk worden door een nieuwe afstandsbediening met home-knop die Siri activeert. Voorheen was zoeken op de Apple TV frustrerend met een on-screen toetsenbord en het selecteren van letters met de afstandsbediening.
tv-siriproactive_samsung_es8000_front-1

Prijs lijkt bevestigd

Eerder meldde 9to5Mac al dat de prijs van de nieuwe Apple TV waarschijnlijk tussen de 149 en 199 dollar zal liggen. De bronnen van Buzzfeed melden nu dat Apple een prijs van 149 dollar voor nieuwe settopbox in gedachten heeft. Inclusief BTW zou dat in Nederland 179 euro kunnen worden.

De nieuwe Apple TV wordt naar verwachting op 9 september door Apple onthuld en is in oktober te koop. Het apparaat krijgt naast Siri ook een App Store en nieuwe krachtigere hardware. Gaming wordt waarschijnlijk ook een belangrijk onderdeel.

(Afbeeldingen: Apple TV-concept door Andrew Ambrosino)

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Bman

  Waarom een afstandsbediening als iedereen een iPhone op zak heeft?
  Met iOS 8 kan via het lockscreen een voor de hand liggende app razend snel worden geopend… inclusief controls op lockscreen en een veel groter bedieningsgemak. Keyboard, trackpad, costum layout etc.

 • Profielfoto
  Average User

  omdat niet iedereen een iphone op zak heeft.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Klinkt goed. Misschien dat ik die AppleTV eindelijk eens wel ga gebruiken. Als je al een SmartTV hebt is een extra afstandsbediening alleen maar gedoe.

 • Profielfoto
  gngstr

  Google TV heeft voor wat betreft (hele) slimme spraakbesturing de toon gezet. En dat werkt verbluffend goed! http://www.bright.nl/uitpakparty-google-tv

 • Profielfoto
  knekkie

  Is SIRI integrate genoeg?

 • Profielfoto
  Needler

  €179 zou een enorm mooie prijs zijn. Een stuk lager dan verwacht. Ik maak me wel zorgen over de 8GB. 16GB max is niet veel voor grote games. Grand Theft Auto V is net geen 50GB.

 • Profielfoto
  Webwever

  Er wordt in de Bright uitpakparty geen woord gezegd over spraakbesturing, integendeel, het hele Google TV concept wordt zowel hardware als App store afgekraakt; Gngstr zegt maar wat, soms een trol?

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  leuk hoor maar de aanname is dat je meerdere abonnementen hebt en het overzicht kwijt bent wat waar beschikbaar is…..NOT ik heb niet en Netflix en HBO en etc. Dus het veronderstelde probleem is er helemaal niet. Ik wil gewoon van mijn TV abo af en een goed alternatief hebben niet een lappendeken van allerlei abonnementen wat bij elkaar genomen meer kost dan nu Ziggo.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  8-16GB opslag in combinatie met een appstore voor ATV? Opslag apps en caching van content om te streaming lijkt me dat daar meer GB voor nodig zijn….kan ik eindelijk zonder haperen naar een film kijken of een diashow van mijn foto’s kijken zonder eindeloos te wachten….

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  DIt gaat weer helemaal over de top. Ik wil gewoon een ATV die zonder haperen films, foto’s en muziek streamt. Dus een werkend Airplay, goed (de)compressie en een goed content aanbod. App store is aardig. TV apps komen vanzelf wel op den duur. Maar eerst werkende basis functionaliteit svp. De vorige generaties ATV waren verre van perfect op dit vlak….

 • Profielfoto
  knekkie

  Needler heeft wel een punt. Als de Apple TV een game console gaat worden met multimedia mogelijkheden zoals een XBOX en PlayStation dan komt Apple niet weg met 8GB, 64GB & 128GB

  De games die je op die platforms download zijn wel een stukje groter dan de Apple AppStore games.

 • Profielfoto
  knekkie

  De XBOX ONE werkt ook met spraak trouwens. Die kan je ook vragen om bijvoorbeeld aflevering 5 van seizoen 2 van agents of shield te starten en dan zoekt het zelf verder uit waar het vandaan komt.

  Werkt best goed.

  Ik ben benieuwd waar Apple het onderscheid gaat maken

 • Profielfoto
  App69

  @webwever, heb het filmpje ook bekeken. Wat een rommel. Die man had uren nodig om om het te installeren.
  @wannabegngstr, en dat vindt jij goed? Haha.
  @lordoftheflatbush, nog een TV klager. Toch raar dat mijn 2 TV’s prima werken zonder haperingen, geen wachttijden. Airplay speelt prima alle muziek af, snel, geen haperingen.
  Die tweede staat boven op mijn zoon’s kamer en werkt draadloos. Heb hem nog nooit horen klagen dat hij problemen had met zijn TV!

 • Profielfoto
  Webwever

  Helemaal mee eens, App69, nooit problemen gehad met Apple TV 2 en 3.

 • Profielfoto
  Zakske

  @webwever, heb het filmpje ook bekeken. Wat een rommel. Die man had uren nodig om om het te installeren.

  Ik heb werkelijk geen idee waarom iedereen hier reageert op een filmpje dat drie jaar oud is.

 • Profielfoto
  Webwever

  Omdat de info niet klopt, Zakske

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik heb ook geen enkel probleem met mijn Apple tv :/ Heel raar idd dat er zovelen problemen lijken te hebben…

 • Profielfoto
  App69

  @Zakske, dat had ik niet opgemerkt dat het al drie jaar oud is.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind 8 of 16 GB wel heel erg weinig! Mijn zoon heeft een kastje van Ziggo met 500 GB. Dat lijkt er meer op! Je wilt films die je huurt of koopt toch ook opslaan. En games dan? En voldoende ruimte voor apps…? Ik begrijp niet hoe dat kan met zo weinig geheugen.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  App69 fijn dat het bij jou werkt, bij mij dus niet. Waarom ben ik dan een klager. Dit is een forum om ervaringen uit te wisselen. Als je er niet tegen kan dat er ook negatieve ervaringen zijn met Apple producten dan is dat jouw probleem. Overigens ben ik groot fan van apple producten.

 • Profielfoto
  N3RD

  Heb weleens een TV overwogen, maar weet niet of het voor ons een toegevoegde waarde zal hebben. Daarom enkele simpele vragen onder de volgende situatie:

  Hier hangt een HD Smart TV, doormiddel van een HDMI kabel gekoppeld aan een receiver. Alle apparatuur hangt gekabeld in het netwerk, zo ook een iMac en een NAS.

  Enkele film bestanden die nu op NAS staan zijn met TV wel te bekijken, anderen niet. Ondertiteling gaat vaak moeilijk. Zien deze nu wel te zien met de TV?

  Receiver staat in een deken kist. TV wil ik dan ook erin te plaatsen. De bediening werkt toch niet d.m.v. infarood?