Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 september 2015

België loopt uit voor Apple Store Brussel

Sinds zaterdagochtend 10:00 uur heeft België officieel een Apple Store. Onder grote belangstelling opende de winkel aan de Gulden Vlieslaan in Brussel. Ongeveer 500 fans trotseerden het druilerige weer om de opening mee te maken.

De winkel biedt ruim 800m2 winkelruimte en valt vooral op door zijn hoogte van 8 meter. Het is de eerste winkel die ontworpen is door Apple-designer Jonathan Ive en Apple’s retail-topvrouw Angela Ahrendts.

Grote drukte

De opening trok een groot publiek. Op zaterdagochtend stonden ruim 500 mensen in de rij, maar de eerste fanatiekeling was al op donderdagochtend aanwezig. Op vrijdagavond ontstond een kleine rij van 30 mensen en de hele nacht bleven mensen aanschuiven.

Vrijdagnacht zaten zo’n 30 fans voor de winkel.
In de loop van de ochtend werden het totaal 500 wachtenden.

Eerste Europese winkel volgens nieuw concept

De Brusselse Apple Store zorgt tevens voor een primeur in Europa. Het is de eerste winkel die volledig voor Apple-ontwerper Jonathan Ive en voormalig Burberry-topvrouw Angela Ahrendts bedacht is. Dat is terug te zien in de vele houten accenten, muren van leisteen en prominent aanwezige bomen met bankjes die rondom de genius bar geplaatst zijn.

Veel houten accenten, bomen en een groot scherm.
Een nieuwe, originele manier van Apple Watch-bandjes presenteren.
Achterin de store is een enorm scherm te vinden.
Binnenkomen door de erehaag van medewerkers.
De medewerkers zorgden voor een warm onthaal.

“We zijn een beetje gek, maar het is super leuk!”

De eerste wachtende in de rij -een Chinese student uit Brussel- zat al sinds donderdagochtend voor de winkel. Hij wilde zijn naam liever niet geven, maar zei het ook wel een beetje gek van zichzelf te vinden. “Ach, misschien ben ik een beetje gek, maar ik ben ook gek op Apple. Ik heb alles van het merk en wilde echt de eerste zijn.”

Stijn, Matthias, Olivier en Chris stonden vanaf vrijdagmiddag te wachten. Ze komen uit de omgeving en hebben de nacht goed doorgebracht. “De sfeer was goed, op wat commentaar en anti-kapitalistische opmerkingen van voorbijgangers na”.

De eerste vijf in de rij.

Geen t-shirts, maar prenten

Brussel is de stad van de striptekenaars en daar heeft Apple zich volledig aan aangepast. Voor de eerste bezoekers van de Apple Store was geen t-shirt, maar een prentenboekje met daarin 5 prenten van lokale kunstenaars. Ze vormen, als je ze naast elkaar legt, het Apple-logo.

Apple Watch is ook gearriveerd

De opening van de Apple Store markeert ook de verkoopstart van de Apple Watch in Belgie. In de nieuwe Apple Store is het horloge te proberen. De verkoop start over enkele dagen online.

De opening in video

OMT maakte ook een video-impressie van de opening. Bekijk deze in de embedded video hieronder:

Reageer op artikel:
België loopt uit voor Apple Store Brussel
Sluiten