België loopt uit voor Apple Store Brussel

21 reacties

Sinds zaterdagochtend 10:00 uur heeft België officieel een Apple Store. Onder grote belangstelling opende de winkel aan de Gulden Vlieslaan in Brussel. Ongeveer 500 fans trotseerden het druilerige weer om de opening mee te maken.

De winkel biedt ruim 800m2 winkelruimte en valt vooral op door zijn hoogte van 8 meter. Het is de eerste winkel die ontworpen is door Apple-designer Jonathan Ive en Apple’s retail-topvrouw Angela Ahrendts.

Grote drukte

De opening trok een groot publiek. Op zaterdagochtend stonden ruim 500 mensen in de rij, maar de eerste fanatiekeling was al op donderdagochtend aanwezig. Op vrijdagavond ontstond een kleine rij van 30 mensen en de hele nacht bleven mensen aanschuiven.

AppleBrussel-vrijdagnacht
Vrijdagnacht zaten zo’n 30 fans voor de winkel.
BXL-open-001
In de loop van de ochtend werden het totaal 500 wachtenden.

Eerste Europese winkel volgens nieuw concept

De Brusselse Apple Store zorgt tevens voor een primeur in Europa. Het is de eerste winkel die volledig voor Apple-ontwerper Jonathan Ive en voormalig Burberry-topvrouw Angela Ahrendts bedacht is. Dat is terug te zien in de vele houten accenten, muren van leisteen en prominent aanwezige bomen met bankjes die rondom de genius bar geplaatst zijn.

applestorebrussel-binnen-001
Veel houten accenten, bomen en een groot scherm.
AppleBrussel-fancybandjes
Een nieuwe, originele manier van Apple Watch-bandjes presenteren.
IMG_4284
Achterin de store is een enorm scherm te vinden.
AppleBrussel-kombinnen
Binnenkomen door de erehaag van medewerkers.
AppleBrussel-binnen
De medewerkers zorgden voor een warm onthaal.

“We zijn een beetje gek, maar het is super leuk!”

De eerste wachtende in de rij -een Chinese student uit Brussel- zat al sinds donderdagochtend voor de winkel. Hij wilde zijn naam liever niet geven, maar zei het ook wel een beetje gek van zichzelf te vinden. “Ach, misschien ben ik een beetje gek, maar ik ben ook gek op Apple. Ik heb alles van het merk en wilde echt de eerste zijn.”

Stijn, Matthias, Olivier en Chris stonden vanaf vrijdagmiddag te wachten. Ze komen uit de omgeving en hebben de nacht goed doorgebracht. “De sfeer was goed, op wat commentaar en anti-kapitalistische opmerkingen van voorbijgangers na”.

AAPL-BXL-eerstevijf
De eerste vijf in de rij.

Geen t-shirts, maar prenten

Brussel is de stad van de striptekenaars en daar heeft Apple zich volledig aan aangepast. Voor de eerste bezoekers van de Apple Store was geen t-shirt, maar een prentenboekje met daarin 5 prenten van lokale kunstenaars. Ze vormen, als je ze naast elkaar legt, het Apple-logo.
prenten-brussel

Apple Watch is ook gearriveerd

De opening van de Apple Store markeert ook de verkoopstart van de Apple Watch in Belgie. In de nieuwe Apple Store is het horloge te proberen. De verkoop start over enkele dagen online.
applebrussel-watch

De opening in video

OMT maakte ook een video-impressie van de opening. Bekijk deze in de embedded video hieronder:

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Jel.h

  Ojee klapvee

 • Profielfoto
  SvS

  Haha leuk man!

 • Profielfoto
  App69

  “De sfeer was goed, op wat commentaar en anti-kapitalistische opmerkingen van voorbijgangers na”.

  Jel.h, zal gepasseerd zijn.
  @Raymon, lees je zin nog eens, die voor je quote.

 • Profielfoto
  ray-

  bankjes rond de bomen lijken meer een op ouderwetse wc bril

 • Profielfoto
  puccini

  Inderdaad Jel.h van dat vreselijke overdreven klapvee, en om nou te zeggen nieuw concept gaat me een beetje te ver met die (nep) struiken/bomen, en inderdaad het zijn net antieke wc brillen. (meteen een beetje mest voor die bomen/struiken) :-)

 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  Vertrekken nu vanuit Oostende en op het eerste zicht lijkt de winkel veel veel mooier dan die van 5th avenue. Vorige week zijn we daar 2 keer geweest en wat een desolutie was dat. Ongezellige kelderruimte met extreme drukte zodat je niets kon bekijken laat staan dat je er nog kon ademen. Juist de glazen kubus met het Apple logo was mooi

 • Profielfoto
  Tuur Tisseghem

  @puccini

  De bomen zijn volledig echt hoor.

  Een leuk detail is, dat die bomen nu al hun bladeren aan het verliezen zijn. Grotendeels door de airco. De medewerkers hebben dus hun werk gehad om al de bladeren op te ruimen, alvorens de winkel open ging. Ook komen de bomen van Florida. De ‘Belgische bomen’ waren blijkbaar niet goed genoeg.:lol:

  De winkel lijkt me wat raar, maar eens je binnen bent, is het echt wel anders (als in beter). Wat ook leuk is, is dat als je over de tafel wrijft met je hand, dat er dan een reeks stopcontacten (en andere poorten) uit de tafel komen. Het scherm is ook wel gigantisch.

  Kortom, een aanrader (zeker als je in de buurt bent).:-)

 • Profielfoto
  SanderH_

  Ik heb bewust de opening van vandaag geskipt, maar als ik de massa van vandaag zie vrees ik zo dat het volgende week zaterdag niet veel beter zal zijn…;!

 • Profielfoto
  louis1993

  @ray- dat klopt, de boompjes zijn de openbare wc in de winkel

 • Profielfoto
  iberno

  Schitterende video van Apple in aanloop naar de opening http://youtu.be/dC7WPAH35AQ

 • Profielfoto
  polansky

  Volkomen gestoord ben je als je daar in de rij staat om een winkel te bekijken.

  Maar toegegeven, Apple heeft haar marketing prima voor elkaar.

 • Profielfoto
  App69

  Gestoorde mensen verblijven in een pschiaterische kliniek. Zoals ik.
  En ik was daar niet!

 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  Prachtige winkel en uiteraard veel mooier dan de ondergrondse bunker op 5th avenue . Alleen jammer dat Apple de bal compleet mis heeft geslagen door de Apple watch hier niet voor verkoop beschikbaar te maken wat dus voor velen een smet op de vreugde was. Trouwens is de watch een super goed hebbeding en ik hoop dat watch os 2 snel beschikbaar komt

 • Profielfoto
  jackybe67

  Ron,

  heb je daarnet op het nieuws gezien……

 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  @jackybe67 oei was wat overvallen en mijn haar was juist verwaaid . Hopelijk kwam ik verder goed over

 • Profielfoto
  Erikk
 • Profielfoto
  App69

  Tim Cook was er ook

  Krijg je daar pillen voor?
  Het was gewoon via Twitter.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Ron,

  goed gedaan. :-).

 • Profielfoto
  Macnido

  Even de focus op het plafond aan de hand van de foto’s hierboven. Op foto 2 zie je dat het hele plafond licht afgeeft, maar op de derde foto is dat niet het geval. Echt weer Apple.

 • Profielfoto
  yasser

  Toen ik erwas rond 18:30 is een van de glaze deuren in 1000 stukken kapot gesprongen

 • Profielfoto
  mmww

  Zeer moderne winkel, erg mooi! Maar men moet het niet overdrijven het is immers gewoon een winkel waar je geld uitgeef aan erg dure spullen. Apple mag ook eens blij zijn dat er klanten komen. Nu geeft Apple steeds het gevoel dat wij blij mogen zijn dat wij er mogen komen.