Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 september 2015

Apple Store Brussel: eerste blik binnen, eerste wachtende zit al

Zaterdag om 10:00 uur opent de allereerste Apple Store van België officieel. De winkel aan de Gulden Vlieslaan opent om 10:00 uur stipt en is de eerste Europese winkel volgens de nieuwe indeling die door Jonathan Ive en Angela Ahrendts uitgevoerd is.

OMT is zaterdag aanwezig om de opening vast te leggen, maar de Belgische media kreeg vandaag al een kans om de nieuwe winkel van binnen te bekijken. De eerste Apple-fan zat al voor de winkel. Een compilatie:

Europese primeur: nieuwe indeling

De Brusselse Apple Store lijkt op geen enkele andere Apple Store in Europa. Apple-ontwerper Jonathan Ive en voormalig Burberry-topvrouw Angela Ahrendts hebben een winkel ontworpen die door de houten accenten, muren van leisteen en prominent aanwezige bomen veel warmer aanvoelt.

VTM Nieuws maakte een video-impressie:

Nieuwe Genius Bar, Apple Watch verkrijgbaar

Een leuk detail is de nieuwe Genius Bar. Deze is niet weggestopt in een hoekje, maar midden in de winkel en omgeven door bomen. Klanten kunnen op hun afspraak wachten op de bankjes die om de bomen heen zijn gebouwd. Een ander aardig detail zijn de nieuwe stellages voor accessoires. Als laatste zal de Apple Watch voor het eerst in België direct te koop zijn in de nieuwe winkel.

Meer foto’s bij ANV en Bloovi.

Geen t-shirt voor eerste wachtende

Een Chinese student is al voor de Apple Store in Brussel neergestreken om zaterdag als eerste naar binnen te kunnen. In een interview met VTM nieuws zegt hij “Ik ben gek van Apple, al van kleins af aan” en “Ik probeer zoveel mogelijk winkelopeningen bij te wonen. Ik ben een beetje gek.”

Apple breekt overigens met een traditie, zaterdag zijn er geen t-shirts, maar wel een stripkaart met de cartoons die momenteel ook op buitenkant van de store te zien zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Store Brussel: eerste blik binnen, eerste wachtende zit al
Sluiten