Apple Store Brussel: eerste blik binnen, eerste wachtende zit al

17 reacties

Zaterdag om 10:00 uur opent de allereerste Apple Store van België officieel. De winkel aan de Gulden Vlieslaan opent om 10:00 uur stipt en is de eerste Europese winkel volgens de nieuwe indeling die door Jonathan Ive en Angela Ahrendts uitgevoerd is.

OMT is zaterdag aanwezig om de opening vast te leggen, maar de Belgische media kreeg vandaag al een kans om de nieuwe winkel van binnen te bekijken. De eerste Apple-fan zat al voor de winkel. Een compilatie:

Europese primeur: nieuwe indeling

De Brusselse Apple Store lijkt op geen enkele andere Apple Store in Europa. Apple-ontwerper Jonathan Ive en voormalig Burberry-topvrouw Angela Ahrendts hebben een winkel ontworpen die door de houten accenten, muren van leisteen en prominent aanwezige bomen veel warmer aanvoelt.

VTM Nieuws maakte een video-impressie:

Nieuwe Genius Bar, Apple Watch verkrijgbaar

Een leuk detail is de nieuwe Genius Bar. Deze is niet weggestopt in een hoekje, maar midden in de winkel en omgeven door bomen. Klanten kunnen op hun afspraak wachten op de bankjes die om de bomen heen zijn gebouwd. Een ander aardig detail zijn de nieuwe stellages voor accessoires. Als laatste zal de Apple Watch voor het eerst in België direct te koop zijn in de nieuwe winkel.

Meer foto’s bij ANV en Bloovi.
applestorebrussel-binnen-001
applestorebrussel-binnen-002
applestorebrussel-binnen-003

Geen t-shirt voor eerste wachtende

Een Chinese student is al voor de Apple Store in Brussel neergestreken om zaterdag als eerste naar binnen te kunnen. In een interview met VTM nieuws zegt hij “Ik ben gek van Apple, al van kleins af aan” en “Ik probeer zoveel mogelijk winkelopeningen bij te wonen. Ik ben een beetje gek.”

Apple breekt overigens met een traditie, zaterdag zijn er geen t-shirts, maar wel een stripkaart met de cartoons die momenteel ook op buitenkant van de store te zien zijn.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  ego

  Kan je daar dan ook de Apple Watch kopen?

  Op dit moment is die nog niet beschikbaar in Belgie dacht ik?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ja. De Apple Watch is er direct verkrijgbaar. Ik zal het nog even in het artikel aanvullen

 • Profielfoto
  interFACE

  Gewoon een winkel. Allemaal doorlopen aub

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Die bomen halen de ruimte en het overzicht uit de winkel, vind ik.

 • Profielfoto
  polansky

  Als je nu op dat ene filmpje zou klikken heb jij je antwoord…

 • Profielfoto
  mrchablis

  Twee nachten op straat voor de opening van een winkel in een stad als Brussel? Kan hij gelijk alles nieuw kopen, want die is tegen vanavond zes keer overvallen…

 • Profielfoto
  ART-hur

  Prachtige nieuwe generatie Apple Store

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Twee nachten op straat voor de opening van een winkel in een stad als Brussel? Kan hij gelijk alles nieuw kopen, want die is tegen vanavond zes keer overvallen…

  En na de Chinees komt de winkel aan de beurt.

 • Profielfoto
  Tuvix

  Het wordt herfst, straks ligt het daar vol met afgevallen blaadjes.:grin:

 • Profielfoto
  Needler

  Met die bomen en al dat hout heeft het wel wat weg van het Center Parcs centrum. Super knus en gezellig!

 • Profielfoto
  Henk1

  We hebben het nog steeds over een winkel toch? Waarom reageert men iedere keer zo overdreven wanneer zo’n zaak wordt geopend? “OMT is aanwezig om de opening vast te leggen” en een Chinees ligt twee dagen vantevoren al voor de deur.. Tja, slaan we niet een beetje door met z’n allen? Als je er één heb gezien heb je ze allemaal wel gezien en zo bijzonder is zo’n winkel écht niet.

  Waar is de Hollandse nuchterheid gebleven:roll: Get your priorities straight.

 • Profielfoto
  Shyos

  Wat een stel zeiknichten toch weer… Pffff

 • Profielfoto
  KR1275

  @Henk1: Helemaal gelijk.

  NB Alle Apple stores zijn precies hetzelfde. Er is niks bijzonders te vinden. Het assortiment ligt ook bij de Mediamarkt en veel andere Apple winkels.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Sterker nog: de service is gewoon buitengewoon slecht… Gewoon een soort McDonalds voor Apple producten, op de website kun je net zoveel, en krijg je dezelfde service, met alleen het voordeel dat je langer dan 5 minuten geholpen wordt…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik ben het met sommige wel eens. Zeker wat betreft de veiligheid ginder. Ik zou er graag gaan maar Brussel? Dat zie ik zo niet zitten. Zeker al niet omdat ik in een rolstoel zit. Ik vind het wel fijn voor België dat we nu een Apple store hebben.

  Ik wil wel even toelichten dat deze zeker niet allemaal dezelfde zijn, er zijn Applestore’s met verschillende designs, dat heb ik al gezien in de keynote’s van Tim Cook.

  Maar goed, iedereen denkt daar natuurlijk het zijne over, in Amerika heb ik er ook al weten staan wachten, (een week voor opening zelf). Ik persoonlijk zou dat ook niet doen. Wat wel leuk is is dat de Apple Watch beschikbaar zal zijn. Maar zal die dan ook beschikbaar zijn via de Apple store online? Want ik wil hem zo graag kopen maar geraak er maar niet aan… Ik weet dat ze hem in Holland wel al hebben maar via daar kan ik er ook geen kopen ergens online…? Dus nog maar even afwachten. Benieuwd wanneer die iphone 6s te pre-orderen valt:-)

 • Profielfoto
  Laurensblom

  Wat is een stripkaart?

 • Profielfoto
  Tuur Tisseghem

  Net eens een wandeling gemaakt, naar de Apple store toe.

  Er zitten toch al 20 mensen, benieuwd naar morgen!:-)