Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 september 2015

Apple-event vanavond: dit zijn de meest actuele verwachtingen


Vanavond om 19:00 uur is het tijd voor Apple’s jaarlijkse iPhone-event. Daar wordt niet alleen de iPhone 6s aangekondigd, maar verrast Apple ons naar verwachting met nog drie andere producten. Wat gaan we vanavond wel en niet zien? Dit zijn de actuele en realistische verwachtingen.

De locatie en tijden


Het event vindt plaats in het Bill Graham Civic Auditorium, dat door Apple al helemaal is voorzien van decoratie. Het auditorium wordt normaal gebruikt voor popconcerten en is een stuk groter dan de locaties van vorige Apple-events. Tim Cook wordt om 19:00 uur op het podium verwacht, maar OMT begint om 18:30 al met een live voor­beschouwing vanaf onze Keynote Party. Natuurlijk is er een livestream bij ons en Apple.

iPhone 6s en iPhone 6s Plus (zeker)

iphone6-achterkant-16x9
We hebben al een boel lekken en vermeende onderdelen gezien, maar vanavond zien we de nieuwe iPhone eindelijk in volle glorie. Dit jaar geen nieuw ontwerp, maar een verbeterde versie van de iPhone 6. De iPhone krijgt de beste camera-upgrade ooit met een 12 megapixel sensor van Sony die ook beter in het donker presteert.

Een andere grote verbetering is 3D Force Touch, het drukgevoelige scherm laat je door harder op een icoon te drukken, sneller aan bepaalde delen van apps navigeren. Een nieuwe A9-processor zorgt voor meer snelheid en 2GB RAM maakt samen met een snellere 4G+ chip de binnenkant compleet.

De iPhone 6s ziet er hetzelfde uit als de iPhone 6, maar bendgate is geen probleem meer omdat Apple heeft gekozen voor het 7000-series aluminium dat in een eerste twee keer sterker bleek. Verwacht ook een vierde kleur, namelijk roségoud. Siri blijft altijd luisteren, dus “Hey Siri” gaat op de nieuwe iPhone ook werken als deze niet aan de lader hangt.

Apple TV 4 en tvOS (zo goed als zeker)


Verwacht veel aandacht voor de Apple TV. De settopbox wordt serious business en Apple gaat zijn definitieve plaats in de huiskamer claimen. De settopbox krijgt een boel nieuwe functies en krachtigere hardware. Het werd tijd, want de ontwikkeling van de Apple TV stond sinds 2012 zo goed als stil.

Het belangrijkste aan de nieuwe Apple TV wordt een App Store met apps en games. Naar verluidt hebben Periscope en AirBNB de eerste apps voor ‘tvOS‘ klaar en wordt het voor iedereen mogelijk om apps te maken. Zoeken naar films, series en andere content wordt makkelijker met Siri en een universele zoekfunctie doorzoekt alle streamingdiensten tegelijk.

Onder de motorkap zal een krachtige A8-chip te vinden zijn. De bediening wordt prettiger door een nieuwe afstandsbediening met gyroscoop, microfoon voor Siri en touch-controls. 4K is nog onzeker.

iPad Pro en iPad mini 4 (mogelijk)


De iPad krijgt normaal in oktober zijn eigen event, maar naar verluidt gooit Apple dit jaar de planning om en zien we eindelijk de geruchtmakende iPad Pro. Volgens betrouwbare bronnen is de iPad pas in november te koop, maar geeft Apple vanavond al een preview van de grote tablet.

De iPad Pro zal op zakelijk en creatief gebruik gericht zijn en kan met zijn 12,9-inch scherm van 2732×2048 pixels twee iPad-apps op volledige breedte tegelijk draaien. Onder de motorkap is een nieuwe A9X-chip te vinden en 4 speakers zorgen voor stereo in iedere oriëntatie. Randapparatuur aansluiten lijkt niet de bedoeling, gezien het apparaat waarschijnlijk geen USB C-aansluiting, maar een Lightning-poort heeft.

Voor productief of creatief gebruik zal Apple een nieuw toetsenbord en stylus voor de iPad maken. Volgens de laatste geruchten krijgt de iPad Pro standaard 32GB opslagcapaciteit voor $799. Voor 64GB of 128GB moet naar verluidt $899 of $999 betaald worden. De 4G-variant kost nog eens $130 extra. Naast de grote iPad zien we mogelijk ook een vernieuwde iPad mini met dezelfde hardware als de iPad Air 2.

One More Thing…


De Apple Watch krijgt waarschijnlijk ook een klein beetje aandacht, niet alleen zal Tim Cook vertellen hoe geweldig de smartwatch heeft verkocht, maar Apple onthult waarschijnlijk ook een aantal nieuwe bandjes.

Volgens de laatste geruchten heeft Apple in samenwerking met bekende modemerken nieuwe bandjes ontworpen die uitermate geschikt zijn als cadeautje voor de feestdagen. Die komen er voor Amerikaanse begrippen immers weer zo aan. Op foto’s van Apple Watch-events zijn al sportbandjes in meer kleuren verschenen en modeontwerper Karl Lagerfeld liet op Instagram al een gouden schakelbandje zien.

Bij OMT mis vanaf 18:30 uur niets van het Apple-event. Via www.omt.nl/live houden Koen, Lucas en Jan David je in video op de hoogte. Op de voorpagina schrijft Raymon met de aankondigingen mee en op Twitter (@onemorething) zit Maarten klaar om de belangrijkste onthullingen direct te melden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple-event vanavond: dit zijn de meest actuele verwachtingen
Sluiten