Apple-event vanavond: dit zijn de meest actuele verwachtingen

17 reacties


Vanavond om 19:00 uur is het tijd voor Apple’s jaarlijkse iPhone-event. Daar wordt niet alleen de iPhone 6s aangekondigd, maar verrast Apple ons naar verwachting met nog drie andere producten. Wat gaan we vanavond wel en niet zien? Dit zijn de actuele en realistische verwachtingen.

De locatie en tijden

Bill Graham Civic Auditorium-001
Het event vindt plaats in het Bill Graham Civic Auditorium, dat door Apple al helemaal is voorzien van decoratie. Het auditorium wordt normaal gebruikt voor popconcerten en is een stuk groter dan de locaties van vorige Apple-events. Tim Cook wordt om 19:00 uur op het podium verwacht, maar OMT begint om 18:30 al met een live voor­beschouwing vanaf onze Keynote Party. Natuurlijk is er een livestream bij ons en Apple.

iPhone 6s en iPhone 6s Plus (zeker)

iphone6-achterkant-16x9
We hebben al een boel lekken en vermeende onderdelen gezien, maar vanavond zien we de nieuwe iPhone eindelijk in volle glorie. Dit jaar geen nieuw ontwerp, maar een verbeterde versie van de iPhone 6. De iPhone krijgt de beste camera-upgrade ooit met een 12 megapixel sensor van Sony die ook beter in het donker presteert.

Een andere grote verbetering is 3D Force Touch, het drukgevoelige scherm laat je door harder op een icoon te drukken, sneller aan bepaalde delen van apps navigeren. Een nieuwe A9-processor zorgt voor meer snelheid en 2GB RAM maakt samen met een snellere 4G+ chip de binnenkant compleet.

De iPhone 6s ziet er hetzelfde uit als de iPhone 6, maar bendgate is geen probleem meer omdat Apple heeft gekozen voor het 7000-series aluminium dat in een eerste twee keer sterker bleek. Verwacht ook een vierde kleur, namelijk roségoud. Siri blijft altijd luisteren, dus “Hey Siri” gaat op de nieuwe iPhone ook werken als deze niet aan de lader hangt.

Apple TV 4 en tvOS (zo goed als zeker)

appletv-16x9
Verwacht veel aandacht voor de Apple TV. De settopbox wordt serious business en Apple gaat zijn definitieve plaats in de huiskamer claimen. De settopbox krijgt een boel nieuwe functies en krachtigere hardware. Het werd tijd, want de ontwikkeling van de Apple TV stond sinds 2012 zo goed als stil.

Het belangrijkste aan de nieuwe Apple TV wordt een App Store met apps en games. Naar verluidt hebben Periscope en AirBNB de eerste apps voor ‘tvOS‘ klaar en wordt het voor iedereen mogelijk om apps te maken. Zoeken naar films, series en andere content wordt makkelijker met Siri en een universele zoekfunctie doorzoekt alle streamingdiensten tegelijk.

Onder de motorkap zal een krachtige A8-chip te vinden zijn. De bediening wordt prettiger door een nieuwe afstandsbediening met gyroscoop, microfoon voor Siri en touch-controls. 4K is nog onzeker.

iPad Pro en iPad mini 4 (mogelijk)

cook-ipad-16x9
De iPad krijgt normaal in oktober zijn eigen event, maar naar verluidt gooit Apple dit jaar de planning om en zien we eindelijk de geruchtmakende iPad Pro. Volgens betrouwbare bronnen is de iPad pas in november te koop, maar geeft Apple vanavond al een preview van de grote tablet.

De iPad Pro zal op zakelijk en creatief gebruik gericht zijn en kan met zijn 12,9-inch scherm van 2732×2048 pixels twee iPad-apps op volledige breedte tegelijk draaien. Onder de motorkap is een nieuwe A9X-chip te vinden en 4 speakers zorgen voor stereo in iedere oriëntatie. Randapparatuur aansluiten lijkt niet de bedoeling, gezien het apparaat waarschijnlijk geen USB C-aansluiting, maar een Lightning-poort heeft.

Voor productief of creatief gebruik zal Apple een nieuw toetsenbord en stylus voor de iPad maken. Volgens de laatste geruchten krijgt de iPad Pro standaard 32GB opslagcapaciteit voor $799. Voor 64GB of 128GB moet naar verluidt $899 of $999 betaald worden. De 4G-variant kost nog eens $130 extra. Naast de grote iPad zien we mogelijk ook een vernieuwde iPad mini met dezelfde hardware als de iPad Air 2.

One More Thing…

watch-bands-new-16x9
De Apple Watch krijgt waarschijnlijk ook een klein beetje aandacht, niet alleen zal Tim Cook vertellen hoe geweldig de smartwatch heeft verkocht, maar Apple onthult waarschijnlijk ook een aantal nieuwe bandjes.

Volgens de laatste geruchten heeft Apple in samenwerking met bekende modemerken nieuwe bandjes ontworpen die uitermate geschikt zijn als cadeautje voor de feestdagen. Die komen er voor Amerikaanse begrippen immers weer zo aan. Op foto’s van Apple Watch-events zijn al sportbandjes in meer kleuren verschenen en modeontwerper Karl Lagerfeld liet op Instagram al een gouden schakelbandje zien.

Bij OMT mis vanaf 18:30 uur niets van het Apple-event. Via www.omt.nl/live houden Koen, Lucas en Jan David je in video op de hoogte. Op de voorpagina schrijft Raymon met de aankondigingen mee en op Twitter (@onemorething) zit Maarten klaar om de belangrijkste onthullingen direct te melden.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  KR1275

  Nieuwe muis en toetsenbord?

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple Watch bandjes met ingebouwde extra functionaliteit zou welkom zijn.

  Denk aan GPS en extra batterij voor de sporters. Sporten is het enige wat de batterij drastisch leeg slurpt waardoor je het einde van de dag niet haalt.

 • Profielfoto
  rammes

  Ik verwacht een zeer voorspelbaar event, vergelijkbaar dus met eerdere iphone events. Apple zou het verrassender moeten maken in mijn optiek.

 • Profielfoto
  Ramon

  Is het ook mogelijk om het evenement vanavond ergens terug te kijken? Helaas staan er al andere afspraken in mijn agenda…

 • Profielfoto
  knekkie

  De dag dat Apple bewust maanden lang verkeerde informatie lekt aan de pers om ze compleet op het verkeerde been te zetten, en vervolgens flink uit te pakken op een event met shit die niemand verwacht…

  Best day of my life

  never gonna happen. Vanavond zal ongetwijfeld gaaf worden maar grote verrassingen zullen het niet zijn met alles wat al bekend is. ach ja kunnen we goed voorbereid letten op de details.

  Ergens scheelt het op deze manier wel een deel van de uitleg voor Apple:D

 • Profielfoto
  aukem

  Is het ook mogelijk om het evenement vanavond ergens terug te kijken? Helaas staan er al andere afspraken in mijn agenda…

  keynote is altijd wel terug te zien op apple.com/

 • Profielfoto
  Beakerflo

  Dankzij alle technieken, smartphones en internet is het vast niet meer mogelijk om dingen goed geheim te houden. Helaas.

  En teleurstellingen zijn altijd direct verbonden met je verwachtingspatroon.

 • Profielfoto
  Needler

  maar verrast Apple ons naar verwachting met nog drie andere producten.

  Naar verwachting verrassen?

 • Profielfoto
  Thijs.w

  De iPhone 6s ziet er hetzelfde uit als de iPhone 6s

  Oh echt, Raymon? Bedankt voor de wijze les.:P

 • Profielfoto
  Martin Vlas

  Het blaadje van de Apple lijkt op een vinger die het scherm forced. Ivm de feature die eerder hier besproken is

 • Profielfoto
  Nohara

  Ik blijf het vreemd vinden dat de normale iPad (Air) dan geen upgrade zou krijgen. Een iPad mini 4 is in dit geval krachtiger dan een iPad Air 2, terwijl het standaard formaat nog steeds de meest populaire en meest verkochte iPad is.

  Net het jaar dat ik mijn iPad 2 vaarwel ga zeggen om de nieuwste iPad Air te kopen, komt er waarschijnlijk geen nieuwe. Nouja, ik verwacht misschien een extra kleurtje (rosegold) voor de iPad Air 2.

  Dan hoop ik maar dat binnen een aantal maanden een flinke upgrade voor de ‘New iPad’ wordt verwacht. Met hologrammen en eye scan enzo.

 • Profielfoto
  vishaakje

  Apple store is inmiddels al gesloten.
  https://store.apple.com/nl/

 • Profielfoto
  argonex

  Waar blijft toch dat Retina thunderbolt display??;)

 • Profielfoto
  mctazman

  Nieuwe muis en toetsenbord?

  Da’s een goede… Ik zou graag een Magic Mouse met kabel willen:lol:

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  En teleurstellingen zijn altijd direct verbonden met je verwachtingspatroon.

  Mijn verwachtingspatroon zit tamelijk vast op een vernieuwing van de Mac mini.
  Sneller, beter, goedkoper; dat soort dingen. Maarja…..:roll:

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple testbeeld?

  Sluit mooi aan op:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Alleen maar ERROR bij de link. “This file can not be played….”