Apple en Cisco geven business een boost

9 reacties

Apple zet serieuze stappen om de zakelijke markt te veroveren. Dat bleek al uit de vorig jaar aangekondigde samenwerking met IBM en nu gaat de iPhone-maker opnieuw een samenwerking met een zakelijke grootmacht aan: netwerkfabrikant Cisco.

Cisco en Apple gaan samen ‘fast lanes’ voor zakelijke iOS-gebruikers creëren. Denk aan het optimaliseren van netwerken voor iOS-apparaten en het integreren van oplossingen voor samenwerken, videovergaderen etc.

De twee bedrijven kondigden de samenwerking tijdens de jaarlijkse salescon­ferentie van Cisco aan. Zowel Apple als Cisco worden graag gezien bij de grootste bedrijven ter wereld. Apple-CEO Tim Cook zei het volgende:

De iPhone en iPad zijn essentiële tools voor moderne werknemers en hebben de manier waarop gewerkt wordt veranderd. Samen met Cisco kunnen we bedrijven de tools geven om het maximale uit iOS-apparaten te halen en werknemers helpen om nog productiever te worden met de apparaten die ze graag gebruiken.

Cisco-CEO Chuck Robbin en Apple-CEO Tim Cook.
Cisco-CEO John Chambers en Apple-CEO Tim Cook.

Integratie tussen bureautelefoon en iPhone

Concreet willen de bedrijven netwerken sneller en betrouwbaarder met iOS-apparaten laten werken, zodat gebruikers sneller aan de slag kunnen. Daar hoort ook de integratie van de iPhone en bureautelefoon bij, zodat de Apple-telefoon een nog betere business phone wordt.

Apple gaat daarnaast helpen met de ontwikkeling van nieuwe apps en clouddiensten voor iOS-apparaten. Deze moeten inhaken op bestaande platforms zoals Cisco Spark (zakelijke messenger), Cisco Telepresence (videovergaderen) en Cisco WebEx (online meetings en presentaties).
dekstop-iphone-phone

Apple en Cisco hebben een verleden

De laatste keer dat Apple en Cisco elkaar troffen, was bij een dispuut over de naam iPhone. Inmiddels hebben de twee bedrijven dat achter zich gelaten en kunnen we uitkijken naar een productieve iPad Pro met zakelijke apps van IBM op een snel netwerk van Cisco.
applecisco-plannen

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  iPadminiRemco

  Hopelijk wordt iedereen en niet alleen de zakelijke gebruiker hier beter van

 • Profielfoto
  Needler
 • Profielfoto
  jamiepeeters

  Hm geen woord over OS X, ik weet dat Macs voor de meeste bedrijven te duur zijn maar wel typisch dat alleen iOS er toe doet in dit opzicht.

 • Profielfoto
  klaasb

  Fast lanes, oftewel daar gaat net neutraliteit.

 • Profielfoto
  KrijnB

  Ik hoop toch zo dat bedrijven eens gaan inzien wat voor prima investering een Mac is. Ik wordt zo knetter gek van die waardeloze Windows machines op mijn werk (overheid en hiervoor commercieel bedrijf). Zo veel dingen die ik op een heel omslachtige manier kan doen of gewoon totaal niet. Terwijl dit op een Mac standaard super goed snel en efficiënt werkt. Op een werkdag zou ik veel meer en makkelijke kunnen doen

 • Profielfoto
  ArMac

  @klaasb: dit heeft niks met net neutraliteit te maken, het gaat om lokale netwerken.

 • Profielfoto
  AAPL

  Aangezien wij op het werk veel met Cisco infra doen, alsmede hun telepresence en Webex oplossingen ben ik zeker benieuwd wat de voordelen gaan zijn.

 • Profielfoto
  WillemZ

  In het bedrijfsleven is OSX een kleine speler.
  In veel branches totaal niet aanwezig zelfs.
  iOS is juist een hele grote.

  Ik kan niet wachten om te zien wat Apple verder in het bedrijfsleven wil gaan doen.

  Ze mogen wel opschieten ook, want Windows 10 kan met zijn integratie tussen PC en Mobile een aardige probleemoplosser zijn.

  Straks heeft het bedrijfsleven helemaal geen iOS meer nodig…

 • Profielfoto
  csteelooper

  @ArMac; @klaasb Eerlijk gezegd dacht ik hetzelfde, tot ik verder las. Het orginele artikel(?) geeft duidelijker aan dat het begrip “fast lanes” hier níet verwijst naar iets dat in welke zin dan ook tegen netneutraliteit zou indruisen. Het gaat, zoals al meerdere keren is aangegeven, om het verbeteren van de samenwerking tussen iOS-devices en Cisco-netwerkapparatuur.