Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 september 2015

iPhone-camera: 8 jaar vooruitgang in beeld

Ieder jaar wordt de iPhone-camera weer een stukje beter. Zo kreeg de iPhone 6s niet alleen een verhoogde resolutie van 8 naar 12 megapixels, maar ook een nieuwe sensor met meer geïsoleerde pixels waardoor kleuren helderder vastgelegd worden.

Hoe ver zijn we in 8 jaar iPhone eigenlijk gekomen? De maker van de populaire app Camera+ heeft de meest uitgebreide vergelijking tot nu toe gemaakt met alle iPhones tot en met de 6s. Het bekijken waard.

Er zijn voorbeelden van macro-opnamen, foto’s met weinig licht, foto’s bij daglicht en portretfoto’s. Je kunt ze individueel bekijken of verschillende iPhone-modellen met elkaar vergelijken.

De maker van de test concludeert:

Each year I do this comparison, and each year I’m impressed at how much the iPhone camera has improved. The improved sensor, software and A9 chip on the iPhone 6s has made this camera the best yet. There is an apparent increase in the speed of auto focus and improvements to colour accuracy, details and sharpness, especially in low light.

Reageer op artikel:
iPhone-camera: 8 jaar vooruitgang in beeld
Sluiten