Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 augustus 2015

Zijn Amerikanen uitgekeken op de iPhone?

Onderzoeksbureau Kantar Worldpanel heeft nieuwe data gepubliceerd over het markt­aandeel van iOS, Android en Windows Phone. In het tweede kwartaal van 2015 steeg het marktaandeel van de iPhone en iPad overal, behalve in de Verenigde Staten.

Kantar ziet iOS in de vijf grootste Europese landen groeien met 2,1 procent, terwijl het marktaandeel in de VS vergeleken met vorig jaar 2,3 procent krimpt. De oorzaak? LG is bezig met een opmars in Amerika.

Groei voor Windows Phone, Android krijgt klappen

De vijf grote Europese landen zijn Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. Er zijn grote regionale verschillen, zo groeide Windows Phone in Duitsland en Italië met 4,1 procent. Mede daardoor steeg het marktaandeel van Windows Phone van 9 naar 10 procent. Android kreeg klappen in Groot-Brittannië en Duitsland, in deze landen werden in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar ruim 6 procent minder Android-toestellen verkocht.

iOS groeit, maar niet in Apple’s thuisland

Apple kan tevreden zijn over de groei van iOS in Europa, Azie en Australie. De iPhone ging ook in Zuid-Europese landen vaker over de toonbank. In de VS zit het niet mee en moest iOS 2,3 procent marktaandeel inleveren. Zijn Amerikanen de iPhone beu of is er iets anders aan de hand?

Volgens Kantar is de opmars van LG in de VS niet te stoppen. Het van oorsprong Zuid-Koreaanse merk is Samsung voorbij als gekeken wordt naar consumenten die voor het eerst een smartphone kopen. Zo snoept het niet alleen marktaandeel van Samsung af, maar zorgt het ook dat nieuwe smartphone-gebruikers niet in het iOS-ecosysteem terecht komen.

[table “20” not found /]

 

Zinkt het schip nu écht?

Welnee. Er is vast een website te vinden die aan de hand van deze cijfers uitlegt dat het Apple-schip nu echt zinkt, maar als je naar alle werelddelen samen kijkt, groeit iOS nog steeds terwijl Android krimpt. Daarnaast pulseert de verkoop van de iPhone sterk met de introductie van nieuwe modellen en die zijn er in het tweede kwartaal niet.

  • Bekijk in een PDF-document.
Reageer op artikel:
Zijn Amerikanen uitgekeken op de iPhone?
Sluiten