YouTube Gaming in Nederland zonder app

Raymon op 27 augustus 2015 2 reacties Laatste door Lauwrence

Zoals eerder werd aangekondigd is YouTube uitgebreid met een standalone platform waar het helemaal om het bekijken en streamen van games gaat. YouTube Gaming is Google’s antwoord op concurrent Twitch, die vorig jaar door Amazon gekocht werd.

Streams worden direct opgeslagen en bestaande gaming-video’s op YouTube worden naar Gaming omgezet. De dienst heeft een iOS-app, maar die is alleen in de VS en UK verkrijgbaar. Andere landen zijn ‘coming soon’.

Technisch gezien biedt YouTube Gaming alles van Twitch, maar dan iets moderner uitgewerkt. Zo werkt de dienst van Google volledig met HTML5 en is er ondersteuning voor 60 frames per seconde. De DVR-modus laat live-kijkers die later inschakelen terugspoelen en vanaf het begin kijken.

YouTube Gaming is zonder app bereikbaar via gaming.youtube.com. Er zijn momenteel 25.000 games op titel gesorteerd. Een game direct vanaf een iOS-apparaat streamen is overigens nog niet mogelijk omdat Apple daar de technische mogelijkheden nog niet voor biedt.
YTG Family

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

2 reacties

Profielfoto

Emielgroendijk op 27 augustus 2015

Concurrentie is altijd goed, Twitch is heer en meester op het moment en kan wel wat opschudding gebruiken en die servers eindelijk eens verbeteren.

Overigens kan er op Twitch gewoon met 60 frames gestreamd worden!

Profielfoto

Lauwrence op 28 augustus 2015

Ligt het aan mij? Ik snap echt de lol niet van het bekijken van andermans games. Games speel je toch gewoon zelf?

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?