Yahoo Weer nu met wereldwijd buienalarm

Door: Raymon Mens - 8 reacties

De weer-app van Yahoo is niet alleen mooi om te zien, maar vervangt sinds vandaag ook apps als Buienalarm. De weer-app heeft een ingebouwd neerslagalarm dat 15 minuten voordat het tijd is om je paraplu en/of laarzen te pakken waarschuwt.

Het voordeel tegenover het Nederlandse Buitenalarm of Buienradar is dat de app van Yahaoo wereldwijd, dus ook op reis, werkt. Hoe goed het werkt konden we door het zonnige weer niet testen, maar #winteriscoming.

Yahoo Weer toont altijd mooi een geïllustreerde weersverwachting met bijpassende foto’s en statistieken. De app won in 2013 een Apple Design Award. Er is ook een Apple Watch-component, maar voordat dat geladen is heb je bij wijze van spreken al een krant gekocht om het weer op te zoeken. Dat doet niets af aan de mooie, functionele app die met WatchOS 2 waarschijnlijk ook om je pols sneller wordt.
yahoo-weer-screens-001

 

 • Yahoo Weer is een gratis download in de App Store (iOS universeel)

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  LT Barclay

  App werkt niet. Kan mijn woonplaats wel vinden maar wordt niet toegevoegd. Ook huidige locatie vind ie niet.

 • Profielfoto
  SaintPeterX

  Irritant… Nu met “gesponsord” (reclame) !!!

 • Profielfoto
  plindeman

  Hier doet ie het ook op iPhone met iOS 9 maar een andere iPhone met iOS 8.4.1 doet ie het wel.

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Volgens deze app gaat het morgen regenen in Amsterdam en is het maar 22 graden. Instaweather daarentegen geeft voor morgen droog, half bewolkt en 28 graden. Ik denk dat yahoo er helemaal naast zit…..

 • Profielfoto
  hokkie

  crashen bij mij (nieuwste iOS 8.4.1)

 • Profielfoto
  leovanh

  Bij mij doet ie het prima. iPhone 6 en iOS 8.4.1 !
  Ik heb de indruk dat ie betrouwbaarder is dan weerplaza. We gaan het zien!
  Het zou nog leuk zijn als de windmolens, oude Hollandse windmolens zijn.

 • Profielfoto
  throttlemeister

  Mooie app. Helaas voor Yahoo is de meest nauwkeurige weer app naar mijn mening “Weather Pro”. Yahoo en andere Amerikaanse weersvoorspellers zijn het minst nauwkeurig in Europa naar mijn mening. Als ze bij de NOS (KNMI) of RTL (Meteogroup) zeggen dat het droog blijft, maar WP zegt dat het gaat regenen, kun je beter maar je plu meenemen want dan gaat het regenen, of vv. Grappig detail is wel dat WP gemaakt wordt door Meteogroup Duitsland, maar dus heel andere voorspellingen geeft als Meteogroup NL. Zal te maken hebben met het feit dat de gebruikte weermodellen per land kunnen verschillen.

 • Profielfoto
  leovanh

  Hihihi Vanmorgen melding. “Hoedt u voor extreme warmte. Zoek een schuilplaats! ”
  Deze app gat er dus weer af!