Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 augustus 2015

Windows 10 en betere grafische prestaties in VMware Fusion 8

Parallels was vorige week de eerste die Windows 10 gevirtualiseerd naar de Mac bracht, maar rivaal VMware houdt de vaart er ook in en heeft VMware Fusion 8 met onder­steuning voor Windows 10, OS X 10.11 El Capitan en meer uitgebracht.

In tegenstelling tot Bootcamp draait VMware onder OS X met Windows (of Linux) in een virtuele machine. Zo hoef je geen aparte partitie aan te maken of te herstarten om Windows te gebruiken.

Net als Parallels laat VMware je virtuele assistent Cortana op elk gewenst moment met OS X gebruiken, zelfs als het Windows 10-venster niet open staat. Daarnaast is het ook mogelijk om OS X 10.11 El Capitan in een virtuele machine te draaien. Als laatste is er nu ondersteuning voor USB 3, Windows op 5K Retina en DirectX 10, dat voor betere prestaties tijdens gamen zorgt.

Bestaande gebruikers van VMware Fusion 6 of 7 kunnen voor € 50,95 upgraden naar de nieuwste versie. Los kost VMware Fusion 8 € 81,95. Er is ook een Pro-versie met geavanceerde functies voor IT’ers en ontwikkelaars, deze kost nieuw € 200,94 of € 91,46 als upgrade.

Bugje: De eerste release van Fusion 8 heeft last van een bugje in Unity-modus. Daarmee draai je Windows-programma’s zonder omlijsting op je Mac. Hierbij is het start-menu soms niet te raadplegen. Een update komt asap.

Unity-modus draait Windows-apps zonder extra desktop op OS X.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Windows 10 en betere grafische prestaties in VMware Fusion 8
Sluiten