Windows 10 en betere grafische prestaties in VMware Fusion 8

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Parallels was vorige week de eerste die Windows 10 gevirtualiseerd naar de Mac bracht, maar rivaal VMware houdt de vaart er ook in en heeft VMware Fusion 8 met onder­steuning voor Windows 10, OS X 10.11 El Capitan en meer uitgebracht.

In tegenstelling tot Bootcamp draait VMware onder OS X met Windows (of Linux) in een virtuele machine. Zo hoef je geen aparte partitie aan te maken of te herstarten om Windows te gebruiken.

Net als Parallels laat VMware je virtuele assistent Cortana op elk gewenst moment met OS X gebruiken, zelfs als het Windows 10-venster niet open staat. Daarnaast is het ook mogelijk om OS X 10.11 El Capitan in een virtuele machine te draaien. Als laatste is er nu ondersteuning voor USB 3, Windows op 5K Retina en DirectX 10, dat voor betere prestaties tijdens gamen zorgt.
Fusion8_Windwos10_On_El_Capitan
Bestaande gebruikers van VMware Fusion 6 of 7 kunnen voor € 50,95 upgraden naar de nieuwste versie. Los kost VMware Fusion 8 € 81,95. Er is ook een Pro-versie met geavanceerde functies voor IT’ers en ontwikkelaars, deze kost nieuw € 200,94 of € 91,46 als upgrade.

Bugje: De eerste release van Fusion 8 heeft last van een bugje in Unity-modus. Daarmee draai je Windows-programma’s zonder omlijsting op je Mac. Hierbij is het start-menu soms niet te raadplegen. Een update komt asap.

Unity-modus draait Windows-apps in
Unity-modus draait Windows-apps zonder extra desktop op OS X.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  bechris60

  Je kon toch allang Windows 10 draaien op Mac met VMware Parallels of Virtualbox.

 • Profielfoto
  bechris60

  Altijd schrijft Raymon de artikelen. Het word bijna een persoonlijke blog.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Altijd schrijft Raymon de artikelen. Het word bijna een persoonlijke blog.

  FYI: Daar ben ik ook (inmiddels bijna een jaar geleden) voor aangenomen;-)

 • Profielfoto
  Saaihead

  Ja, lekker die gasten bij Vmware. Heb net een paar maanden geleden geüpgraded naar 7 pro voor mijn ESXi server, nu mag ik weer 75,- euro betalen om het goed werkend te krijgen. Want Windows 10 werkt prima onder 7, maar de interface van 7 werkt niet goed onder El Capitan. Dus je moet blijkbaar betalen om het werkend te krijgen onder een nieuwe OS X versie.

 • Profielfoto
  mattiman

  Ja, lekker die gasten bij Vmware…

  Ja daar hebben ze bij parallels ook een handje van…

 • Profielfoto
  Edwin

  Ja, lekker die gasten bij Vmware. Heb net een paar maanden geleden geüpgraded naar 7 pro voor mijn ESXi server, nu mag ik weer 75,- euro betalen om het goed werkend te krijgen. .

  Eens, wordt mijn 5e betaalde upgrade (en tussendoor nog 2x Parallels gehad). Ben er eigenlijk ook wel klaar mee, handel het eigenlijk allemaal wel op de ESXi servers af.

 • Profielfoto
  wouter57

  Tja het is een en al geldklopperij. Als je er maar intrapt. Het was niet nodig.

 • Profielfoto
  Gans

  Woutertje toch. Das hartstikke illegaal…

 • Profielfoto
  McJohn

  Ja Wouter, verwacht je maar aan een FBI-a-like SWAT team dat via je vensterraam je met de neus tegen het tapijt drukt nu….:lol:

  Ik denk dat ik nog even bij “Fusion 7” (legale versie trouwens… :cool:) blijf. Windows 10 werkt immers ook en zo super vaak heb ik nu ook weer niet nodig.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Tot nu toe elke keer een upgrade gedaan. “Je weet nooit of je Windows nog nodig hebt” Niet dus. Laatste vier jaar een keer Visio gebruikt. Nu is het klaar. Ik ga Vmware en Windows7 eraf gooien. Finito.