Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 augustus 2015

WhatsApp Web eindelijk actief op iPhone

De webversie van WhatsApp ondersteunt nu ook iPhones. WhatsApp Web werkte al sinds januari van dit jaar op onder andere Android en Windows Phone, maar iPhone-gebruikers moesten het nog zonder de browserversie van de populaire chat-app stellen.

WhatsApp updaten is niet nodig, de webversie wordt naar alle gebruikers gepusht en verschijnt in het Instellingen-menu. Na een scan van de QR-code op web.whatsapp.com, kan het chatten in de browser beginnen.

WhatsApp web werkt met alle moderne browsers en ondersteunt push­berichten naar OS X in Safari. Wil je ook audioberichten en de onderschriften van foto’s zien, dan is Chrome, Firefox of Opera nodig. WhatsApp Web blijft werken zolang je telefoon verbinding met internet heeft. Telefoon leeg? Dan stopt WhatsApp Web ook met werken.

Handmatig activeren

WhatsApp Web wordt geleidelijk naar alle gebruikers gepusht. Verschijnt het nog niet in het instellingen-menu? Dan helpt het herinstalleren van de app meestal. Let wel op dat je hierdoor je chatgeschiedenis kwijtraakt, stel deze eerst als volgt veilig in iCloud:

  • Ga naar Instellingen
  • Kies voor Chats en Gesprekken
  • Kies voor Reservekopie
  • Tik op Maak nu Reservekopie

Verwijder WhatsApp en download de app opnieuw uit de App Store.

WhatsApp Web op de iPhone.

Reageer op artikel:
WhatsApp Web eindelijk actief op iPhone
Sluiten