Vodafone-klanten kampen sinds zondag met traag internet

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Vodafone heeft sinds zondag te maken met een netwerkprobleem waardoor sommige klanten last hebben van een trage mobiele internetverbinding. De provider laat via zijn support-forum weten op de hoogte te zijn en de problemen te onderzoeken.

De oorzaak van de storing is nog niet bekend en lijkt niet regiogebonden. Op Twitter zijn klachten over uit onder andere Rotterdam, Amsterdam, Assen en Breukelen te vinden. De problemen doen zich op 3- en 4G voor.

Vodafone schrijft het volgende:

Momenteel merken we dat sommige klanten last hebben van een trage internetverbinding. Hierdoor kan het voorkomen dat sommige pagina’s en applicaties langzaam of maar gedeeltelijk laden.

Wij hebben dit momenteel in onderzoek en we doen ons best dit zo snel mogelijk op te lossen.

Proxy gooit mogelijk roet in het eten

OMT vroeg enkele lezers met een Vodafone-abonnement en klachten over traagheid een speedtest uit te voeren. Daaruit blijkt dat met de ruwe overdracht van data geen problemen zijn (17 tot 40mbps over 4G). Dit wijst naar de proxy die Vodafone-klanten verplicht gebruiken als oorzaak.

Een storing aan de Vodafone-proxy zorgde eerder dit jaar ook al voor problemen. Niet alle abonnementsvormen maken gebruik van deze proxy, dat zou verklaren waarom niet alle klanten last hebben van de trage verbinding. De proxy is te herkennen aan het adres http://1.1.1.1/ dat voor URL’s van bijvoorbeeld afbeeldingen geplaatst wordt.

[Update: Vodafone meldt dat de problemen verholpen zijn]

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  colinvanruth

  Heb idd problemen 6 down en 3 up op 4G

 • Profielfoto
  the-eclipse

  Ze zijn er van op de hoogte,… En daar houd het bij op bij VF

 • Profielfoto
  pruus

  Ping: 22ms, 14,79 down en 4.47 up. Merk geen verschil.

 • Profielfoto
  Vilscon

  En iedereen met een 4G verbinding is meteen 200MB lichter op zijn databundel..;)

 • Profielfoto
  apple-man

  Vodafone is een kut provider. Er zijn zeer vaak problemen mee zoals traag internet slecht bereik en ga zo maar door. Daarom ben ik ook weg gegaan bij die club. Ik heb hi wat nu kpn is geworden daar is het bereik stukken beter van als met vodafone. Als ik op mijn werk bereik wilde hebben moest al in een hoekje bij het raam gaan zitten anders ging het niet. Met kpn heb ik zelf als in een kleine ruimte zit zonder ramen met de deur dicht nog steeds goed bereik.