Video: Real-time vluchtinformatie in iOS 9

Door: Raymon Mens - 5 reacties

iOS 9 zit vol interessante functies waar Apple zelf met geen woord over gerept heeft. Vandaag is ontdekt dat de nieuwe iOS-versie de vluchtnummers van grote luchtvaart­maatschappijen kent en transformeert tot een kaart met real-time vluchtinfo.

Na het sturen van een vluchtnummer (bijvoorbeeld KL1666) in een e-mail of bericht, wordt de tekst automatisch een link die het tijdstip van vertrek, aankomst, de status van de vlucht en een kaart met de route.

Vluchten van KLM, Delta Airlines en Lufthansa lieten zich zonder problemen volgen, maar prijsvechters als EasyJet en Transavia zijn nog niet opgenomen in Apple’s database, die gebruik maakt van data van flytecomm. De vluchtinformatie laat zich nog niet via Apple Maps oproepen en je ziet het vliegtuig niet bewegen tijdens het bekijken van de kaart.

Zelf testen? Stuur een bericht met een vluchtnummer via iMessage, e-mail of zet het in de notities-app. Na een klik het op vluchtnummer kies je voor de optie Bekijk vlucht. Het werkt ook met OS X 10.11 El Capitan.


flight-osx
vluchtinfo-001

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Super cool. Dat had ik afgelopen weekeind wel kunnen gebruiken:D city tripje rome gehad.

 • Profielfoto
  OMT-fan

  Kennelijk nog lang niet de performance van Flightradar.
  Maar wel een veelbelovend begin van Apple indeze.

 • Profielfoto
  Bman

  MH17

 • Profielfoto
  A.M.Dekker

  MH17

  Wat is je punt?

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Interessant, maar waarvoor zou je dit eigenlijk voor kunnen gebruiken? Ik zie de functie hiervan nog niet in en misschien dat ook daarom Apple dit ook niet heeft verteld.