Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 augustus 2015

Video: nuttige inzet Force Touch iPhone 6s

De iPhone 6s krijgt net als de Apple Watch zo goed als zeker de beschikking over Force Touch. Deze techniek zorgt ervoor dat het scherm drukgevoelig is. Een stevige aanraking kan zo een ander menu of actie oproepen dan een gewone tap op het scherm.

Op de Apple Watch wordt Force Touch onder andere gebruikt om alle notificaties te wissen, maar hoe zou het op de iPhone nuttig zijn? YouTuber Maximilian Kiener heeft een interessant concept gemaakt.

Kiener toont de potentiële integratie van Force Touch in het bedieningspaneel van de iPhone. Een stevige druk op de knoppen om Wi-Fi, Bluetooth etc te activeren brengt je meteen naar het menu voor die instelling.

Dat de iPhone 6s Force Touch krijgt is vrijwel zeker, maar of ontwikkelaars ook toegang tot de functie krijgen is alles behalve zeker. Apple kan er voor kiezen om het in eerste instantie uitsluitend in eigen apps te gebruiken. Op de Apple Watch is Force Touch ook beperkt voor apps van derden, er kan alleen een extra menu aan gekoppeld worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: nuttige inzet Force Touch iPhone 6s
Sluiten