Video: nuttige inzet Force Touch iPhone 6s

Door: Raymon Mens - 8 reacties

De iPhone 6s krijgt net als de Apple Watch zo goed als zeker de beschikking over Force Touch. Deze techniek zorgt ervoor dat het scherm drukgevoelig is. Een stevige aanraking kan zo een ander menu of actie oproepen dan een gewone tap op het scherm.

Op de Apple Watch wordt Force Touch onder andere gebruikt om alle notificaties te wissen, maar hoe zou het op de iPhone nuttig zijn? YouTuber Maximilian Kiener heeft een interessant concept gemaakt.

Kiener toont de potentiële integratie van Force Touch in het bedieningspaneel van de iPhone. Een stevige druk op de knoppen om Wi-Fi, Bluetooth etc te activeren brengt je meteen naar het menu voor die instelling.

Dat de iPhone 6s Force Touch krijgt is vrijwel zeker, maar of ontwikkelaars ook toegang tot de functie krijgen is alles behalve zeker. Apple kan er voor kiezen om het in eerste instantie uitsluitend in eigen apps te gebruiken. Op de Apple Watch is Force Touch ook beperkt voor apps van derden, er kan alleen een extra menu aan gekoppeld worden.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Blackie

  echt? serieus? dit wordt als voorbeeld van Force Touch gegeven??? Bij Android zit die functie van “lang indrukken” al zooo lang in de software.

  Kom eens met iets wat echt laat zien wat Force Touch kan doen…

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Inderdaad zie ik nog niet zo goed wat voor extra’s dit biedt ten opzichte van lang indrukken, behalve dat Force Touch wellicht een fractie sneller gaat.
  Het zou al mooi zijn als iOS 9 deze handige settings shortcut zou toevoegen in de lang-drukken-variant voor oudere toestellen.

  Force Touch voor het versneld voor- of achteruit spoelen van film of audio lijkt me weer wél iets dat beter werkt dan met lang drukken, omdat je met Force Touch meer controle hebt.

  Ik ben heel benieuwd met welke nieuwe ideeën ontwikkelaars komen!

  En sowieso geldt dat Force Touch, naast lang drukken, weer een extra mogelijkheid biedt voor de interactie van een virtueel knopje en er zodoende nog meer extra functies toegevoegd kunnen worden zonder dat de interface daar onoverzichtelijker van wordt.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben bang dat force touch en lang drukken geen populaire features zullen worden.

  Het is nu vaak een raadsel waar force touch beschikbaar is op je MacBook en Apple Watch. En als je het al gevonden hebt is het een verrassing wat de functionaliteit is die het brengt.

 • Profielfoto
  knekkie

  Farse touch?

 • Profielfoto
  wensink

  Dit zei koen laatst ook al in de podcast

 • Profielfoto
  Warudin

  Ik sta perplex van het ‘nut’ van deze techniek. Natuurlijk is het weer een knappe toevoeging, maar tot nu toe lijkt het meer op een gimmick. Dit hard indrukken zou net zo goed een lange druk kunnen zijn en dan kan elke iPhone-gebruiker er van genieten.

  Misschien dat het in bepaalde games wel zin heeft?

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Met veel nieuwe features denken altijd veel mensen dat het een gimmick is en weinig toevoegt.

  Maar ik denk dat de software er nu nog niet klaar voor is. Het is gewoon nog te vroeg om erover te kunnen oordelen.
  Ik ervan overtuigd dat we over een jaar niet anders meer willen en er hele innovatieve toepassingen voor bedacht worden, die we nu nog niet kunnen verzinnen.

  En dat Samsung het dan kopieert.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  En zie hier: enkele van die handige, nieuwe toepassingen van Force Touch!
  http://bit.ly/1WeIC7R