Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 augustus 2015

Video: iPhone 6s slaagt nu al glansrijk voor #bendgate test

De iPhone 6s is nog niet verkrijgbaar, maar nu officieel bendgate-proof verklaard. Lewis Hilsenteger, de YouTuber die Bendgate groot maakte, heeft de hand weten te leggen op de behuizing van een iPhone 6s en deze meteen getest.

Dit keer niet met blote handen, maar met een apparaat dat gewogen druk uitoefent. Wat blijkt? het frame van iPhone 6s is meer dan twee keer zo sterk en buigt pas bij 36 kilo, de iPhone 6 al bij 14 kilo aan druk.

Beide iPhones buigen op hetzelfde punt, namelijk net onder de volume­knoppen. De iPhone 6s bezwijkt echter pas na veel meer druk en blijft heel zonder al te veel vervorming. Dit is de video: actie vanaf 6:30 minuten.

Overduidelijk nieuw, steviger materiaal

Behalve een bend-test, heeft Hilsenteger het materiaal waar de frames van zijn gemaakt laten analyseren. De behuizing van de iPhone 6 bevat 98,9 procent aluminium, terwijl de iPhone 6s ongeveer 92 procent aluminium en 6 procent zink bevat.

Er is dus een nieuw soort aluminum gebruikt, waarschijnlijk de ‘7000 serie’ waar ook de Apple Watch van gemaakt is. Apple zegt dat dit 60 procent sterker is dan gewoon aluminium en dat blijkt niet gelogen. De iPhone 6s wordt tijdens een special event op 9 september verwacht.

Will it bend? Not this year.
Reageer op artikel:
Video: iPhone 6s slaagt nu al glansrijk voor #bendgate test
Sluiten