‘Verkoop iPhone 6s start 18 september’

Door: Raymon Mens - 8 reacties

De datum 9 september klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren, dan doet Apple naar verluidt de iPhone 6s en iPhone 6s Plus uit de doeken. Zet ook 18 september alvast maar in je agenda, want dan start volgens bronnen binnen Foxconn de verkoop van de iPhone 6s.

Het Aziatische vakblad IT Home heeft vernomen dat de nieuwe iPhones op vrijdag 18 september aan Apple-winkels geleverd moeten zijn. De pre-orders zouden al een week eerder, op 11 september openen.

Deze data passen prima in het gebruikelijke patroon rondom iPhone-presentaties. De afgelopen jaren heeft Apple altijd een vrijdag gekozen voor de verkoopstart van de nieuwe iPhone-modellen. In de Benelux moeten we waarschijnlijk nog een week langer wachten, de verkoop start eerst in de VS, China en grote Europese landen als Duitsland en Frankrijk.

iphone-6-queuing
Rij voor de iPhone 6 in New York (19 september 2014).

iPhone 6s: vooral van binnen beter

Hoewel Apple nog geen uitnodigingen heeft verstuurd voor het iPhone-event op 9 september, fluisterden bronnen binnen Apple de doorgaans goed ingelichte reporter John Paczkowski in. Verwacht geen compleet nieuw ontworpen iPhone, maar een verbeterde telefoon in hetzelfde jasje. Naar verluidt krijgt de iPhone 6s een drukgevoelig Force Touch-scherm, een 12 megapixel camera van Sony, ondersteuning voor nog sneller 4G+ en om een tweede bendgate te voorkomen ook een behuizing van sterker aluminium.
iphone-6s-shoplemonde-01

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Xcode

  Dan moet ik dus 25 september in mijn agenda zetten, niet 18 september.

 • Profielfoto
  menno9

  Wil hem eigenlijk wel halen op 25ste maar heb geen zin om in een uren lange rij te staan. Hoe lang duurt het als hij is uitverkocht? 1 week of 2 weken? Of valt het allemaal wel mee als ik naar de store in Haarlem ga op de 25ste?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @ Menno: Geen idee hoe lang het duurt als hij is uitverkocht. Wat wil je dan weten. Hoe lang het duurt voordat er weer nieuwe voorraad komt?
  Je moet er wat voor over hebben om hem snel in handen te hebben. En als je niet in de rij wilt staan: gewoon online bestellen bij de Apple Store.

 • Profielfoto
  menno9

  Ja dat bedoel ik eigenlijk hoe lang het duurt voordat de voorraad weer wordt aangevuld. Als ik hem via de Apple Store bestel loopt dat een beetje soepel? Of lopen die bestellingen wel eens vertraging op van een aantal dagen of week? Sorry voor mijn vele vragen dit is eigenlijk de eerste keer dat ik een iPhone wil kopen op de release dag.

 • Profielfoto
  TomBD

  Toen ik vorig jaar de iPhone 6 nog geen 48 uur voor de release in Nederland bestelde bij Typhone kreeg ik ‘m op de dag van de release. Ik verwacht dat het dit jaar niet veel anders zal zijn. Deze keer zal ik ook bestellen zodra dat mogelijk, en niet meer zo kort van tevoren. Dan is de garantie dat ik ‘m op de releasedag ontvang groter.:P

  Niet dat ik het zo’n ramp zou vinden om een weekje te moeten wachten trouwens. Ik houd m’n iPhone 6 sowieso nog even voor ik ‘m verkoop, zelfs als ik de volgende iPhone alweer heb.

  Ben in elk geval benieuwd of Typhone me dit jaar weer dat voordeeltje kan garanderen!

 • Profielfoto
  mmww

  Aangezien er altijd kinderziektes zitten in de eerste productie, ruil in mijn iPhone 5s pas in januari in. Eigenlijk ben ik nog steeds erg tevreden met de 5s maar ja… Ik hoop het meest op 2GB ram, betere accu en standaard 32GB opslag. Dan kan ik zeker weer twee jaar vooruit!

 • Profielfoto
  bigkevx2

  mmww 26 minuten geleden
  Aangezien er altijd kinderziektes zitten in de eerste productie, ruil in mijn iPhone 5s pas in januari in. Eigenlijk ben ik nog steeds erg tevreden met de 5s maar ja… Ik hoop het meest op 2GB ram, betere accu en standaard 32GB opslag. Dan kan ik zeker weer twee jaar vooruit!

  LOLLOLLOLLOL
  HIHIHIHIHIHIHIHI
  HAHAHAHAHAHAHA

  bronnen?

 • Profielfoto
  StefanV

  mmww 26 minuten geleden
  Aangezien er altijd kinderziektes zitten in de eerste productie, ruil in mijn iPhone 5s pas in januari in. Eigenlijk ben ik nog steeds erg tevreden met de 5s maar ja… Ik hoop het meest op 2GB ram, betere accu en standaard 32GB opslag. Dan kan ik zeker weer twee jaar vooruit!

  LOLLOLLOLLOL
  HIHIHIHIHIHIHIHI
  HAHAHAHAHAHAHA

  bronnen?

  Goed komt hij aan hoor,
  iPhone 5, eerdere productie serie had problemen met de batterij
  iPhone 5S, eerste productie serie had een ratelende power button
  iPhone 6, iets met Bendgate ofzo?

  nog meer bronnen nodig?