Verbeteringen Apple Music in iTunes 12.2.2

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Naast OS X 10.10.5 heeft Apple donderdag­avond ook een nieuwe versie van iTunes uitgebracht. Versie 12.2.2 staat voor OS X-gebruikers klaar in de App Store en brengt vooral verbeteringen aan Apple Music, Connect en radio­zender Beats 1.

Allereerst is het nu altijd mogelijk om de programmering van Beats 1 in iTunes te zien en toont een nieuw scherm snel zien welke artiesten je volgt op Apple Music Connect. Verder vooral kleine maar welkome bugfixes.

Het scherm met de programmering van Beats 1 is te vinden onder het tabblad radio, na een klik op het Beats 1-logo, staat de programmaring helemaal onderaan de pagina. Het is nog steeds een onoverzichtelijke lijst die niet vertaald is. Apple had er een tabel van kunnen maken (voorbeeld). Zien welke artiesten je volgt en ze snel ontvlogen op Connect kan door op je gebruikersnaam te klikken en te zien voor het menu ‘volgen’.

Er wordt met geen woord gerept over de recente problemen met iCloud-muziekbibliotheek waar Apple forse kritiek op kreeg. Mogelijk zijn deze op de achtergrond opgelost of wordt nog aan een oplossing gewerkt.itunes1222-volgen

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Tom2011

  Maar… er is nog niets opgelost van de problemen die al sinds eind juni bestaan met iTunes Match in combinatie met Apple Music

 • Profielfoto
  Niels

  Die problemen met iTunes Match zijn (bij mij althans) inmiddels achter de schermen opgelost. Ik heb iTunes uitgelogd, herstart en vervolgens iTunes Match ingeschakeld. Een nachtje laten toeteren en inmiddels zijn al mijn albums weer zoals het hoort met de juiste covers, ed.

 • Profielfoto
  Qapla

  wat ik jammer vind is dat sinds iTunes 11 CoverFlow weg is. Ik weet het, dingen kunnen niet voor eeuwig hetzelfde blijven, maar het zou toch fijn zijn mocht dit ooit terug komen.

 • Profielfoto
  Tom2011

  Ik ben blij voor NielsDam dat het bij hem is opgelost maar in mijn geval ben ik niets met deze update opgeschoten. Apple weet het ook niet meer…

 • Profielfoto
  Michiel Schaap

  Sinds de komst van de nieuwe app en iTunes zie ik bij het importeren van een cd in iTunes op mijn Mac die niet meer terug in de bibliotheek op de andere apparaten zoals iPad en iPhone. De cd staat wel in “Mijn muziek” op de Mac, staat fysiek dus op de schijf van de Mac maar daar blijft het bij. Ook het vervangen van de bibliotheek op de iPad helpt niet. Vroeger kon je match aanklikken en dan werd de bibliotheek ververst en kwam een nieuw toegevoegde cd vanzelf op de lijst van de iPad. Hoe doe ik dat nu? De vraag is of Match er nog gewoon is of dat je een abonnement op Apple music moet nemen, dat laatste hoeft voor mij nl niet. De veranderingen van app en iTunes zijn wat mij betreft nog niet de verbetering die beloofd is. Match was prima voor de wijzigingen……
  Match “aanzetten” in ITunes? Die keuzevakjes zijn weg. Wie heeft de oplossing?