Twitter met landscape-modus op iPhone 6+

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Voor bezitters van de iPhone 6 Plus wordt het gebruik van Twitter een stukje comfor­tabeler. Om het 5,5-inch scherm van de grote iPhone beter te benutten, kan de officiële Twitter-app nu gebruik maken van een nieuwe horizontale / landscape-weergave.

De vernieuwing werd door 9to5Mac ontdekt en komt niet met een update in de App Store. Twitter activeert de landscape-modus op afstand naar gebruikers van de app. Screenshots verderop in dit artikel.

Nog niet altijd nuttig

De tijdlijn, direct messages en het opstellen van een Tweet kan in horizontale weergave. Vooral de direct messages profiteren van de extra ruimte op het scherm, maar in andere gevallen komt de landscape-modus nog niet tot zijn recht. Verschijnt de nieuwe weergave nog niet op jouw iPhone 6 Plus? Nog even geduld, want landscape-modus wordt langzaam uitgerold.
twitter-6plus-001
twitter-6plus-002
twitter-6plus-003

Twitter wil zichzelf opnieuw uitvinden

Twitter wil zich meer als real-time nieuwsdienst positioneren. Onder de naam Project Lightning wordt gewerkt een service waarbij gebruikers direct belangrijk nieuws, evenementen en sportwedstrijden kunnen volgen. Dat kan nu ook, maar niet zonder de juiste mensen te volgen. Twitter wil het ook zonder in te loggen mogelijk maken om relevante foto’s, video’s en berichten te zien. De nieuwe dienst gaat Moments heten.

Reacties

0 reacties