Tóch een iPhone 6c in september?

21 reacties

Over de iPhone 6s en iPhone 6s Plus is al genoeg bekend, we hebben foto’s uit fabrieken gezien en onderdelen zijn gelekt. Rondom de iPhone 6c is het echter stil. Komt er geen nieuwe 4-inch iPhone? Jawel, zegt de prominente geruchtenmachine EVLeaks.

Evan Blass, alias EVLeaks, claimt dat Apple de iPhone 6c tegelijk met de iPhone 6s zal onthullen. Blass is vaak de eerste die foto’s van onaange­kondigde smartphones publiceert en heeft een goede reputatie.

Er gaan al sinds maart geruchten over een 4-inch iPhone 6c, maar de afgelopen tijd droogde de stroom een beetje op. Foto’s uit de productieketen lieten een iPhone 5s in plastic behuizing zien, maar analisten spraken deze geruchten vorige maand weer tegen en claimden dat de vernieuwde plastic iPhone nooit in productie is gegaan.
evleaks-6c-tweet
De iPhone 6c zou de iPhone 5s kunnen vervangen als instapmodel, maar kan Apple er ook voor kiezen om de kleurrijke iPhone net als de onlangs vernieuwde iPod Touch van iets krachtigere hardware te voorzien. Daardoor zou een aantrekkelijk 4-inch toestel ontstaan dat door zijn schermformaat niet concurreert met de bestaande iPhone 6.

De kleuren van de iPod Touch zouden een iPhone ook niet misstaan. Eerdere geruchten spraken al van een aluminium in plaats van plastic behuizing voor de iPhone 6c. Een ding is zeker, over minder dan een maand weten we of een nieuwe 4-inch iPhone werkelijkheid is geworden.
itouch-nologos

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  interFACE

  KleurTen?

 • Profielfoto
  wdele

  Hoop niet dat er een iPhone 6c komt, wat een ramp is dat ding.

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Hoop niet dat er een iPhone 6c komt, wat een ramp is dat ding.

  Heb jij al een 6C dan? Plaats even een review dan. 5C heeft het voor mijn gevoel gewoon goed gedaan. Je ziet ze tegenwoordig overal.

 • Profielfoto
  Betatester

  Ik hoop het wel niet voor mij zelf maar ik ken genoeg mensen die een 4 inch toestel willen

 • Profielfoto
  App69

  Prima toestel die 5C.
  Laat maar komen die 6C.
  @wdele, get your facts straight, fool.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Als ik moest kiezen welke iPhone het beste in de hand ligt, dan wint de 5C met verschillende lengtes.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Nu je het zegt Eple, vroeger was ’n 5C vrij zeldzaam, maar nu hebben eigenlijk wel zeer veel mensen een 5C, ben benieuwd in de 6C

 • Profielfoto
  gipsman

  6/6Plus/6S/6SPlus zijn eigenlijk kleine iPad mini’s, maar dan duurder.
  Ik ga ook voor de 6C, komende van de 5C. Nog niets (bewust) gemist met die 5C trouwens. De kleuren zijn niet super maar je vindt ‘m er wel mee terug zonder FindMyiPhone.

 • Profielfoto
  wensink

  De 5c is het enige product van Apple dat van plastic is naast de Apple TV en wat snoertjes. Het past niet bij ze en ik vind dat ze het niet moeten doen.

 • Profielfoto
  Mela

  De 5c is het enige product van Apple dat van plastic is naast de Apple TV en wat snoertjes. Het past niet bij ze en ik vind dat ze het niet moeten doen.

  Nou je het zegt … denk niet dat het een succes zal zijn.

 • Profielfoto
  App69

  En hun Airport’s, Time Capsules, Macbook, etc…
  Nee, zeker geen succes maar hem kopen doe ik toch.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Toch niet…..volgens Fiksu

  Er komt geen 6c. Fiksu schrijft dat op hun blog. En ze weten dat op basis van internetverkeer waarin een kenmerk van de iPhone wordt meegezonden. Er komt alleen een 8.1 (iPhone6s) en 8.2 (iPhone6s Plus) voor, geen 8.3.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Er staat hier boven een groot vraagteken achter de titel.
  En ook Fiksu houdt een flinke slag om de arm.

  Kortom: geruchten alom (als gewoonlijk).

  We zullen het we zien.


  Ik vind het trouwens wel aardig dat er op basis van één regel – Sounds like iPhone 6s, 6s Plus, and 6c will all arrive concurrently. – een heel verhaal geschreven kan worden over aankomende iPhones. De goede man heeft geen enkele onderbouwing voor zijn stelling, noemt geen bronnen, en licht ook verder niets toe.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  De 5c is het enige product van Apple dat van plastic is naast de Apple TV en wat snoertjes. Het past niet bij ze en ik vind dat ze het niet moeten doen.

  Toch wel , ik vind het plastic nog wel iets hebben:)

 • Profielfoto
  RoyB

  inderdaad en de witte macbook’s dan die waren ook van een soort plastic .. en ik heb hier nog een iPhone 3G en 3GS liggen en die waren ook van plastic nadeel was de krasgevoeligheid .

 • Profielfoto
  jeffp

  Ik hoop het vurig. Een kleinere iPhone met een goede camera. Dan is het dahagggg (veel te grote) iPhone 6! Zo niet, dan wordt de 6 vervangen voor een 5S. Laat september maar komen;-)

 • Profielfoto
  groenoord

  Ben ik het volledig mee eens jeffp. de 3GS was de telefoon die het prettigs in de hand lag. een kleine telefoon die in je broekzak is toch fijner dat zo’n groot exemplaar. een betere camera prima maar echte foto’s maak ik met mijn gewone camera. alhoewel tegenwoordig de telefoon-camera’s behoorlijke foto’s maken kunnen ze nog steeds niet op tegen een goede spiegelreflex. uitgebreid communiceren en surfen doe ik op mijn ipad en korte berichtjes en vlug iets opzoeken met mijn iphone. dus een kleine telefoon voor alledaagse dingen die overal in past is meer dan welkom.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat de iPhone 5C betreft: toen die uitkwam vond ik hem veel cooler en moderner er uit zien dan de iPhone 6, die als we eerlijk zijn, toch een hoog Huawei gehalte heeft.
  Het is dat we er aan gewend zijn en dat het gewoon een hele goeie iPhone is, maar het design van de 5C met grappige Apple hoesjes was veel grappiger.
  Door de veel betere specs en mogelijkheden ben ik toen voor de iPhone 5S gegaan, want de 5C was natuurlijk eigenlijk een 4S met een nieuw kastje erom. (Heb nu de 6 Plus en wil nooit meer kleiner!)

  Zou helemaal niet verkeerd zijn om een iPhone 6C te maken als instapmodel.
  Misschien ook in kunststof. Mooi plastic is niet lelijk! Apple mag dan de laatste jaren alles van aluminium maken. Daarvoor wás alles van kunststof. Prachtige witte Powerbook/MacBook, witte kunststof iMacs. Niks mis mee.

  Enige reden dat de 5C niet snel een verkoopsucces werd was de veel te hoge prijs. Die is later verlaagd, maar pas de laatste tijd blijkbaar laag genoeg om ‘gratis’ of goedkoop bij abonnementen te geven.

  Een cool instapmodel iPhone in mooie kleuren lijkt mij dan ook een prima idee.
  Ik zou persoonlijk niet de kleuren nemen van de iPod Touch. Die vind ik er erg goedkoop uitzien. Ik zou liever felle kleuren hebben.

 • Profielfoto
  App69

  De iPhone 5C is toch een verbeterde iPhone 5?
  De 5 en al zeker de 4S had niet eens 4G!

  MacAanZee zit een beetje teveel aan de zee blijkbaar. Zonneslag?

 • Profielfoto
  wensink

  Nou je het zegt … denk niet dat het een succes zal zijn.

  Die plastic iPhones zijn er toch wel een heel stuk minder (lees tientallen miljoenen) van verkocht dan van de metalen hoor. Apple heeft inderdaad vroeger veel plastic gebruikt en toen was het prima, maar ik vind het onzin dat als je eerst naar een duurder materiaal met een premium uitstraling gaat, je later teruggaat naar een plastic model.
  Het was eerst zo dat het model van een jaar eerder het goedkopere model werd, maar wat ze in 2013 ineens deden was een plastic iPhone onthullen die je voor de zelfde prijs in plaats van een metalen kreeg en dat vond ik een beetje een tegenvaller en een beetje een rare zet van ze.
  Ik blijf er bij, plastic hoort niet meer thuis in het huidige Apple. Als ik de geruchten van de nieuwe Apple TV mag geloven wordt dat ook van aluminium en dat past veel beter in het beeld dat ik bij Apple heb.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Een iPhone 6C met alluminium achterkant, zonder witte lijnen en een camera die niet uitsteekt?
  Nee, dat wordt niks;).