Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 11 augustus 2015

Tóch een iPhone 6c in september?

Over de iPhone 6s en iPhone 6s Plus is al genoeg bekend, we hebben foto’s uit fabrieken gezien en onderdelen zijn gelekt. Rondom de iPhone 6c is het echter stil. Komt er geen nieuwe 4-inch iPhone? Jawel, zegt de prominente geruchtenmachine EVLeaks.

Evan Blass, alias EVLeaks, claimt dat Apple de iPhone 6c tegelijk met de iPhone 6s zal onthullen. Blass is vaak de eerste die foto’s van onaange­kondigde smartphones publiceert en heeft een goede reputatie.

Er gaan al sinds maart geruchten over een 4-inch iPhone 6c, maar de afgelopen tijd droogde de stroom een beetje op. Foto’s uit de productieketen lieten een iPhone 5s in plastic behuizing zien, maar analisten spraken deze geruchten vorige maand weer tegen en claimden dat de vernieuwde plastic iPhone nooit in productie is gegaan.

De iPhone 6c zou de iPhone 5s kunnen vervangen als instapmodel, maar kan Apple er ook voor kiezen om de kleurrijke iPhone net als de onlangs vernieuwde iPod Touch van iets krachtigere hardware te voorzien. Daardoor zou een aantrekkelijk 4-inch toestel ontstaan dat door zijn schermformaat niet concurreert met de bestaande iPhone 6.

De kleuren van de iPod Touch zouden een iPhone ook niet misstaan. Eerdere geruchten spraken al van een aluminium in plaats van plastic behuizing voor de iPhone 6c. Een ding is zeker, over minder dan een maand weten we of een nieuwe 4-inch iPhone werkelijkheid is geworden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tóch een iPhone 6c in september?
Sluiten