Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 12 augustus 2015

Tip: versiebeheer met iCloud en OS X

Een goed verborgen functie van iCloud die maar zelden wordt uitgelicht, is versiebeheer. Apple’s cloud heeft net als Dropbox de mogelijkheid om oudere versies van documenten en bestanden te herstellen, het werkt als Time Machine op OS X.

Applicaties die versiebeheer via iCloud ondersteunen, tonen de mogelijkheid om vorige versies van bestanden of documenten te laden in het menu ArchiefVorige VersieBlader door alle versies.

Voorwaarde is dat de bestanden in iCloud zijn bewaard en de applicatie versiebeheer ondersteund. Apple’s eigen apps zoals Pages, Keynote en Number ondersteunen de functionaliteit in OS X 10.10 Yosemite en nieuwer. Bij applicaties van derden ontbreekt ondersteuning helaas vaak nog.

De interface van iCloud-versiebeheer lijkt op die van Apple’s eigen back-up service Time Machine, maar dat hoeft niet ingeschakeld te worden om dit te laten werken. Onbekend is hoe lang bestanden bewaard blijven, wij konden bij Pages-documenten in ieder geval meer dan een jaar terug.

Klik/tap voor grotere afbeelding.
Reageer op artikel:
Tip: versiebeheer met iCloud en OS X
Sluiten