T-Mobile start proef met 4G+ in november

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Na KPN en Vodafone gaat ook T-Mobile beginnen aan de uitrol van het snelle 4G+ netwerk. De provider start in november een pilot met het netwerk dat door meerdere frequentiebanden te bundelen een snelheid van 225mbit/s kan halen.

De iPhone 6s krijgt naar verluidt onder┬şsteuning voor het 4G+ netwerk. Nu ook T-Mobile aansluit, hebben alle drie de grote Nederlandse providers 4G+ in de lucht of concrete plannen voor de snellere 4G-variant.

T-Mobile benadrukt in een persbericht dat het om een proef op een nadar te bepalen locatie in het land gaat. Als de resultaten positief zijn, zal de provider op alle mogelijke plaatsen in het land 4G+ activeren en daarmee de maximale snelheid van 75mbit/s opschroeven naar 225mbit/s. Voordat 4G+ getest kan worden, heeft de provider nog een ander project af te ronden. De uitrol van landelijk 4G moet in oktober klaar zijn.

4gdekking-aug-2015-nl
T-Mobile wil eerst zijn ‘gewone’ 4G-netwerk landelijk dekkend hebben.

4G+ bij Nederlandse providers

KPN en Vodafone bieden in een aantal steden al 4G+ aan. Het gaat vooral om delen van de randstad, maar Vodafone heeft ook in het Noorden van het land al op enkele locaties 4G+.

 • 4G+ KPN: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Tilburg en Eindhoven.
 • 4G+ Vodafone: 55 steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam. Utrecht, Leiden, Den Haag, Dordrecht, Breda, Tilburg, Eindhoven, Nijmegen, Groningen, Heerenveen, Terschelling en Nes (Ameland).

Het 4G netwerk maakt gebruik van een combinatie van lage en hoge frequenties. De lage frequenties hebben een groot bereik, hoge frequenties zorgen voor meer bandbreedte op drukke locaties. Met 4G+ worden de hoge en lage frequentie gecombineerd. Geen enkele iPhone is nog geschikt voor 4G+, waarschijnlijk is de iPhone 6s als eerste Apple-toestel compatibel.

[Dekkingskaart via 4Gdekking.nl / stand: juli 2015]

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  N3RD

  Laat ze eerst maar eens 3G volledig dekkend krijgen om vervolgens te focussen op hogere snelheden…

 • Profielfoto
  joey0181

  @N3RD vikgens mij zijn ze alle zendmasten aan het vernieuwen en is dit ook tbv het 3G netwerk van T-Mobile.

 • Profielfoto
  kornexz

  @N3RD Ik geloof dat de 4G juist een beter bereik heeft, waardoor je met dezelfde masten een groter gebied kunt bereiken.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …en daarmee de maximale snelheid van 75mbit/s opschroeven…

  .
  Met 4GMax biedt T-mobile al een tijdje beduidend hogere snelheden.

 • Profielfoto
  IsSidha

  leuk die proef met 4G+ van T-Mobile
  mag ik eerst even een fatsoenlijk 3G signaal dan?
  heb bij de voordeur nog steeds GPRS.. terwijl het weiland een stuk verderop wel 4G heeft.. leuk voor de koeien maar ik heb er geen ruk aan

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Zoals al vaker gemeld: T-Mobile belooft vanaf ┬▒ oktober landelijk 4G dekking te hebben voor 95% van Nederland.

  Alleen een paar Noord-Friesen en wat Belgische grenswoners zullen misschien minder geluk hebben.

 • Profielfoto
  SvS

  heb bij de voordeur nog steeds GPRS.. terwijl het weiland een stuk verderop wel 4G heeft.. leuk voor de koeien maar ik heb er geen ruk aan

  Hier moest ik wel om lachen:lol:
  Maar ja, het is ook ruk zo, om deze reden ben ik overgestapt van Hollandsnieuwe naar KPN. En t is gelijk veel beter! Van GPRS naar 4G in mijn eigen achtertuin! En de koeien staan hier ook even verderop. Dus gewoon naar KPN dan!

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ik ben tevreden met T-Mobile hoor, alleen de dekking bij mij thuis is vaak om te huilen:cry:. Zat ik gister op de bank, even met de telefoon in mijn hand. Via WiFi prima verbinding, maar zag wel dat mijn telefoonverbinding op Geen Service stond. Dat was overigens niet de eerste keer. Dat is toch triest.
  Maar zit ik bij mij op zolder, gewoon 4G. Of heeft dat nog andere redenen?