Steve Jobs-opera in 2017

7 reacties

We hebben documentaires of Steve Jobs, speelfilms over Steve Jobs (een aantal moet nog op het witte doek verschijnen), biografieën over Steve Jobs en Steve Jobs action figures. Is dat genoeg? Welnee. Santa Fe Opera komt in 2017 met een heuse opera.

Volgens een artikel in de Los Angeles Times gaat de opera, genaamd The (R)evolution of Steve Jobs, over Steve’s complexe persoonlijke en professionele leven. Z’n pleegvader Paul en vrouw Laurene komen er ook in voor. Het feit dat ook Steve’s ex, Chrisann Brennan en hun pas laat door Steve geaccepteerde dochter Lisa erin voorkomen geeft de tijdsspanne van de opera aan: de beginjaren van Steve en Apple.

De componist is Mason Bates, die naast symfonisch componeren soms ook als DJ op de planken staat. de schrijver van de liederen is Mark Campbell. Maar voordat het zover is moeten we eerst nog twee keer naar de bios, want in het najaar verschijnen de films Steve Jobs en Steve Jobs: The Man in the Machine op het witte doek.

Wij zijn benieuwd of Albert Verlinden brood ziet in Steve Jobs, the musical.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Sven De Mey

  Kan het nog gekker?!?

 • Profielfoto
  Targaryen

  Met als speciale gast, Steve Balmer die ‘Developers’ loopt te schreeuwen op de bühne.

 • Profielfoto
  ramrod

  Wat eng , vreselijk .

 • Profielfoto
  knekkie

  Ze proberen nog flink geld te verdienen over de rug van Jobs

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik denk dat Steve zich nu echt omdraait in zijn graf, zelfs als de opera wordt gelardeerd met evergreens van The Beatles.
  Kwamen er maar ’s leuke Action Figures van Steve op de markt! Er was een hele mooie levensechte Action Figure, maar na waarschuwingen van Apple werd die binnen een week of zo van de markt gehaald. Jammer dat ik die toen niet had besteld. Ik zou graag zo’n Steve naast mijn Mac hebben staan. Ik vond hem levens echt en erg smaakvol gemaakt.

 • Profielfoto
  toineenzo

  Wow dit zag ik niet aankomen.
  Was een biografie niet al genoeg?

 • Profielfoto
  Androidgirl

  @MacAanZee – Een LEGO-model van de nieuwe campus zou ook wel aardig zijn, zoals het hard-to-find opengewerkte action-model van de Death Star. :smile: