Steve Jobs-opera in 2017

Jan David Hanrath op 06 augustus 2015 7 reacties Laatste door Androidgirl

We hebben documentaires of Steve Jobs, speelfilms over Steve Jobs (een aantal moet nog op het witte doek verschijnen), biografieën over Steve Jobs en Steve Jobs action figures. Is dat genoeg? Welnee. Santa Fe Opera komt in 2017 met een heuse opera.

Volgens een artikel in de Los Angeles Times gaat de opera, genaamd The (R)evolution of Steve Jobs, over Steve’s complexe persoonlijke en professionele leven. Z’n pleegvader Paul en vrouw Laurene komen er ook in voor. Het feit dat ook Steve’s ex, Chrisann Brennan en hun pas laat door Steve geaccepteerde dochter Lisa erin voorkomen geeft de tijdsspanne van de opera aan: de beginjaren van Steve en Apple.

De componist is Mason Bates, die naast symfonisch componeren soms ook als DJ op de planken staat. de schrijver van de liederen is Mark Campbell. Maar voordat het zover is moeten we eerst nog twee keer naar de bios, want in het najaar verschijnen de films Steve Jobs en Steve Jobs: The Man in the Machine op het witte doek.

Wij zijn benieuwd of Albert Verlinden brood ziet in Steve Jobs, the musical.

Jan David Hanrath is mede-oprichter van One More Thing en daarnaast als architect gespecialiseerd in de bouw van bibliotheken. Je vindt hem op Twitter en Linkedin. Lees meer artikelen van Jan David.

En nu?

7 reacties

Profielfoto

Sven De Mey op 06 augustus 2015

Kan het nog gekker?!?

Profielfoto

Targaryen op 06 augustus 2015

Met als speciale gast, Steve Balmer die ‘Developers’ loopt te schreeuwen op de bühne.

Profielfoto

ramrod op 06 augustus 2015

Wat eng , vreselijk .

Profielfoto

knekkie op 06 augustus 2015

Ze proberen nog flink geld te verdienen over de rug van Jobs

Profielfoto

MacAanZee op 06 augustus 2015

Ik denk dat Steve zich nu echt omdraait in zijn graf, zelfs als de opera wordt gelardeerd met evergreens van The Beatles.
Kwamen er maar ’s leuke Action Figures van Steve op de markt! Er was een hele mooie levensechte Action Figure, maar na waarschuwingen van Apple werd die binnen een week of zo van de markt gehaald. Jammer dat ik die toen niet had besteld. Ik zou graag zo’n Steve naast mijn Mac hebben staan. Ik vond hem levens echt en erg smaakvol gemaakt.

Profielfoto

toineenzo op 06 augustus 2015

Wow dit zag ik niet aankomen.
Was een biografie niet al genoeg?

Profielfoto

Androidgirl op 07 augustus 2015

@MacAanZee – Een LEGO-model van de nieuwe campus zou ook wel aardig zijn, zoals het hard-to-find opengewerkte action-model van de Death Star. :smile:

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?