Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 31 augustus 2015
Leestijd: 1 minuut

Sony maakt klassieke iPhone-smartwatch

Sony laat een hele interessante kijk op de smartwatch zien. De Japanse fabrikant heeft in zijn thuisland de Wena Wrist gelanceerd. Een smartwatch met NFC, fitness tracking, notificaties én een analoge wijzerplaat. De Wena Wrist werkt exclusief met iOS.

Het horloge zelf kan niet worden onderscheiden van een high end analoog polshorloge. De elektronica en sensoren zijn uitsluitend in het bandje verwerkt en de batterij gaat drie tot vijf jaar mee.

Wena Wrist staat voor Wear Electronics Naturally en is verkrijgbaar in een variant met drie wijzers of een chronograaf. Het ‘smart’ deel bestaat uit een NFC-chip voor betalingen, een stappenteller, trilmotor en notificatie-LED die per afzender of app verschillende kleuren licht weergeeft. Het horloge is even groot als de Apple Watch, namelijk 42 millimeter diagonaal. De band moet overigens iedere week opgeladen worden.

Wena Wrist is voorlopig alleen in het thuisland van Sony te verkrijgen via crowdfundingplatform First Flight en werkt met FeliCa, de Japanse standaard voor draadloos betalen. De goedkoopste variant kost omgerekend 250 euro, maar Sony is van plan verschillende armbanden en kleurvariaties te bieden, waardoor de prijs op kan lopen tot ongeveer 500 euro. Of de smartwatch ook naar Europa komt is niet bekend.

https://youtu.be/AeKtuILOIo0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sony maakt klassieke iPhone-smartwatch
Sluiten