Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 augustus 2015

Apple start terugroepactie iPhone 6 Plus

Geen beter moment om slecht nieuws bekend te maken dan op vrijdag. Apple luidt het weekend in met een terugroepactie voor de iPhone 6 Plus. Toestellen verkocht tussen september 2014 en januari 2015 hebben mogelijk een defecte cameramodule.

Het gaat om de camera aan de achterkant, die maakt door een productiefout mogelijk onscherpe foto’s. De camera van getroffen iPhones wordt gratis door Apple vervangen, checken of je in aanmerking komt kan hier.

Volgens Apple gaat het om een klein aantal iPhones met een specifiek serienummer, maar dat de toestellen zes maanden lang verkocht zijn, spreekt tegen dat het om een specifieke batch gaat. De fabrikant meldt het volgende:

Apple has determined that, in a small percentage of iPhone 6 Plus devices, the iSight camera has a component that may fail causing your photos to look blurry. The affected units fall into a limited serial number range and were sold between September 2014 and January 2015.

Telefoons kunnen ingeleverd worden bij een erkend servicepunt of de Apple Store in Amsterdam, Haarlem of Den Haag. Als laatste kan de iPhone opgestuurd worden naar Applecare, de kosten worden vergoed.

Geen problemen? Toch checken!

Ook als je geen problemen met de camera hebt, is het de moeite te checken of je in aanmerking komt. Het onderdeel kan na enige tijd alsnog voor problemen zorgen. De reparatie wordt tot drie jaar na aanschaf gratis uitgevoerd waardoor je in geval van problemen met de camera je telefoon deze gehele periode kunt aanmelden voor vervanging.

Apple waarschuwt dat bij telefoons met grote schade, zoals een gebarsten scherm, extra reparatiekosten in rekening kunnen worden gebracht. Kleine deukjes of krasjes zijn geen probleem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple start terugroepactie iPhone 6 Plus
Sluiten