Plex voor iOS volledig vernieuwd

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Gebruikers van Plex doen er goed aan deze avond hun updates nog even te checken. De officiële iOS-app van het compleet uitgeruste media center is aangekomen bij versie 4.0 en volledig vernieuwd. De interface is aangepakt en er zijn tal van nieuwe functies.

In de interface valt het nieuwe, grote artwork op. Ook zijn er hubs toegevoegd, die sorteren media automatisch op basis van je kijk- en luistergedrag. Verder zijn recensies van Rotten Tomatoes voortaan direct geïntegreerd.

Plex noemt de nieuwe iOS-app state of the art en daarom werkt deze alleen met iOS 8.1 of hoger. Voorwaardelijk is ook een actuele versie van Plex Server. Wie Plex buitenshuis gebruikt, zal blij zijn met verfijnde Mobile Sync. Synchronisatie van media moet nu veel sneller en betrouwbaarder gaan. Corruptie mediabestanden behoren tot het verleden, belooft de maker.

plex-ios-tri
De vernieuwde interface van Plex voor iOS.

Plex is voortaan freemium

De nieuwe Plex-app is een gratis download, voorheen was de app € 4,99. De gratis versie biedt beperkte functionaliteit, voor alle features moet nog steeds betaald worden. Dat kan nu met een in-app aankoop. De betaalde versie van Plex al aanschaft? Geen zorgen, je hoeft niet opnieuw te betalen.

Op het blog van Plex is een overzicht met alle nieuwe functies te vinden. In onderstaande video een voorproefje:

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  F0nsie

  Ik gebruik Plex al een paar maanden nu. Het werkt perfect.

 • Profielfoto
  Macteach

  Gelukkig is het ‘voorwaardelijk’ dus niet nodig de serverversie te hebben, ik houd niet van voorwaarden:lol:

 • Profielfoto
  cleiren

  Mooie update maar er is één probleem, op dit moment zijn er issues met syncing content. Persoonlijk had ik voor mijn vakantie a.s. zaterdag heel wat content gesynced maar deze is momenteel niet bereikbaar. Erg vervelend… Dus kijk even uit met updaten als je dit nodig hebt.

 • Profielfoto
  krisp

  Werkt deze app nog steeds als je geen (betaald) Plex-account hebt? Tot nu toe heb ik me voor de paar keer dat ik er gebruik van maakte uitstekend kunnen redden met een VPN-verbinding naar huis, en ik zou het fijn vinden om dat zo te houden.:)

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik heb een Synology NAS die gedownloade en geripte gekochte dvd’s opslaat in de ‘movie station’. Het apparaat biedt direct airplay en daarom kan ik vanaf mijn telefoon via de movie app films doorstreamen naar mijn Apple TV.

  Met dat in gedachte: biedt Plex nog een meerwaarde voor mij? Heb nooit t nut begrepen (nu ik die NAS heb).

 • Profielfoto
  IsSidha

  de NL vertaling is wederom totale bagger..
  je wordt geacht in te loggen op je “Plex Rekening”:shock:
  en het is ook “dit iPad”:shock:

  @Blackvibes .. de meerwaarde van Plex t.o.v. Movie station.. geen, als je het alleen maar gebruikt om films af te spelen.. ikzelf gebruik het juist om bijvoorbeeld muziek concerten niet tussen mijn 3D films te krijgen.. je kunt dus meerdere categorieën maken voor dezelfde content.. uiteraard heb je dan ook je tv series en muziek in 1 app zitten.. ook kun je bijvoorbeeld op de ATV iets beginnen, en op je iPad op de wc even verder kijken, het onthoud waar je gebleven was (geen idee of dat bij MovieStation ook zo werkt)

 • Profielfoto
  IsSidha

  Plex is voortaan freemium
  De nieuwe Plex-app is een gratis download, voorheen was de app € 4,99. De gratis versie biedt beperkte functionaliteit, voor alle features moet nog steeds betaald worden. Dat kan nu met een in-app aankoop. De betaalde versie van Plex al aanschaft? Geen zorgen, je hoeft niet opnieuw te betalen.

  ah.. fout.. dus wel.. je betaalt € 4,99 per maand voor de PlexPass
  of is de hele gratis versie nog kaler dan?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  ah.. fout.. dus wel.. je betaalt € 4,99 per maand voor de PlexPass
  of is de hele gratis versie nog kaler dan?

  Het wordt wel een beetje verwarrend idd, maar het zit zo:

  – De gratis app is beperkt, je kan alle afspeel-functies unlocken door een eenmalige in-app-aankoop.

  – Daarnaast is er Plex Pass, een maandelijkse in-app aankoop die je toegang geeft tot een aantal extra cloudfuncties van Plex, zoals music match en foto-backup.

 • Profielfoto
  IsSidha

  ok.. dan is het duidelijk.. dank!
  ik had mijn Plex app al betaald lang geleden.. dus is dat automatisch unlocked zonder dat daar melding van is gemaakt door Plex.. dat maakt het idd verwarrend