Prima uitgewerkt: Outlook-app nu ook op Apple Watch

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Microsoft laat er geen gras over groeien en geeft steeds meer van zijn Office-apps ondersteuning voor de Apple Watch. Na PowerPoint en OneDrive volgt vandaag de Outlook-app voor iOS. Deze toont nu je Postvak IN en agenda op je pols.

De Watch-app richt zich vooral op het lezen van e-mail en toont deze in een Glance/Snelle blik. Daarnaast is het mogelijk om met dictaten of standaard antwoorden te reageren. Tot slot staat je agenda altijd klaar.

Microsoft heeft de functionaliteit simpel gehouden. De app toont alleen ongelezen e-mail en na het beantwoorden, verwijderen of archiveren is een e-mail niet meer op de Watch terug te vinden. Vanuit de notificaties is het mogelijk een bericht te verwijderen, snoozen of als gelezen te markeren.
outlook-watch-screens-001
Net als in de iPhone-app maakt Outlook op de Apple Watch onderscheid tussen gewone mail en je focus-inbox met daarin alleen e-mail die de app voor jou als belangrijk markeert. Outlook voor iOS werd begin dit jaar prima ontvangen en ook het Watch-component is goed uitgewerkt. Microsoft maakt prima Apple Watch-apps.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Hasoweh

  Microsoft gaat als een speer. Met Satya Nadella aan het roer weten ze kwalitatief goede producten af te leveren en de weg naar boven weer te pakken te hebben. Ben benieuwd hoe Windows 10 het gaat doen de komende jaren.

 • Profielfoto
  fastshifter

  Volgens mij heeft dit zelfs de ogen van Apple geopend die nu ook apps voor Android gaan maken (zoals op OMT te lezen was).

  Jammer dat Microsoft deze strategie zo laat heeft ingezet want ze hebben behoorlijk wat in te halen nu.

 • Profielfoto
  Balsjer

  Het is nooit te laat om een inhaalslag te maken m.b.t. kwalitatief goede software. Of het Microsoft gaat lukken, de tijd zal het leren.

 • Profielfoto
  VxP

  Het ziet er goed uit, maar wat is een mailadres van outlook (live /hotmail/ outlook) een drama. Iedere week meerdere berichten dat er “

 • Profielfoto
  VxP

  Vervolg: “Ongewone aanmeldingsactiviteit voor Microsoft-account”.
  En dan weer de hele “bevestig het account” gedoe door. DRAMA.
  Daarom geen outlook app voor mij.
  (Vind het er wel beter uit zien dan de mailapp van Apple)

 • Profielfoto
  csteelooper

  @VxP Je hebt onzin en je hebt onzin, hoor… Outlook.com heeft ten eerste helemaal níets met Outlook voor de Mac (of voor Windows, of voor welk ander platform dan ook) te maken en ten tweede: bij mij werkt m’n Hotmail(/Live/Outlook.com) adres prima… Ik heb het al sinds het allereerste ontstaan van Hotmail ergens in de kinderjaren van het Internet (1991 of zoiets — toen Hotmail nog niet eens van Microsoft was) en op een paar keer na nooit last van het ‘drama’ dat jij beschrijft met ‘ongewone activiteit’.
  Die paar keer dat Microsoft mij er wel op attendeerde waren volkomen terecht: ik woon in Nederland en was toen in respectievelijk Frankrijk en Portugal; in beide landen heb ik éénmaal op een openbare locatie ingelogd. Uiteraard naderhand wel netjes uitgelogd en de geschiedenis gewist. Maar Microsoft vlagde dus volkomen terecht.

  Los van dit alles heeft Outlook (het programma) daar werkelijk helemaal níets mee te maken. Het is geenszins verplicht om een Hotmail/Live/Outlook.com-adres te gebruiken in combinatie met Outlook — er zijn niet eens incentives om het te doen. Geen extra functies voor Outlook.com-ondersteuning, geen nag-screens, niks… Je kunt Outlook (het programma, nogmaals) net zo goed gebruiken met een Yahoo-account of elk ander mailadres (doe ik ook al jaren).
  Het enige waarvoor Outlook wél extra goede onderstuning biedt is Microsoft Exchange. Ook die ondersteuning is voor mij een van de redenen dat ik Outlook gebruik, want de ondersteuning voor Exchange in Apple Mail is nog steeds alleen op ActiveSync gebaseerd en gaat mij niet ver genoeg.

 • Profielfoto
  Jeffry

  Goed te merken dat MS hard aan de weg tikt. Ben onder de indruk van Win 10, online office en OneDrive. Beetje concurrentie is nooit verkeerd.

 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  Ben benieuwd hoe dat het werkt want binnen enkele uurtjes heb ik mijn Apple watch in Rijsel afgehaald. Wel jammer dat de watch pas naar wwarschijnl

 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  Waarschijnlijkheid vanaf medio 2016 pas in belgie verkrijgbaar is en we gedwongen zijn via omwegen naar het buitenland te reizen om hem te kunnen kopen

 • Profielfoto
  sjengie

  waarom vraagt outlook toch steeds weer om mijn 365 abo? Erg irritant, dus er weer af gegooid. alles werkt prima met mijn werkaccount via iOS mail.