Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 augustus 2015
Leestijd: 1 minuut

BMW Steve Jobs zoekt nieuwe eigenaar

In Mountain View, Californië, staat een BMW 325i Cabrio uit 1995 met een wel heel bijzonder verleden te koop. Het is de auto waarin Steve Jobs en zijn vrouw Laurene in 1995 en 1996 rond hebben gereden. De prijs is niet mis: 15.000 dollar.

Vergelijkbare auto’s zijn te koop voor ongeveer 2000 dollar, maar dan zit er geen kentekenbewijs bij waarop staat dat het voertuig in handen was van de Apple-oprichter en zijn vrouw. De auto is op Craigslist te vinden.

In een interview met de krant SFGate zegt de verkoper dat hij aanzienlijk minder dan 15.000 dollar voor de auto betaalde, maar dat de wagen is opgeknapt en voorzien van een nieuw audiosysteem (geen CarPlay…). Hij hoopt dat een Steve Jobs-fan of verzamelaar de auto wil overnemen. Ruilen is ook mogelijk, tegen een gouden Apple Watch Edition misschien?

Jobs heeft ongetwijfeld tranen van verdriet en blijdschap in de auto gelaten, want 1995 en 1996 waren roerige jaren. Zijn bedrijf NeXT, dat hij was gestart nadat Apple hem ontslagen had, liep niet goed. Aan de andere kant scoorde Pixar, de studio die hij groot maakte, een enorme hit met Toy Story.

De auto rijdt volgens de verkoper nog prima en staat momenteel in een garage te wachten op een nieuwe eigenaar. Als die zich niet aandient, krijgt zijn dochter de cabrio. (via: SFGate – foto’s via @jobsbmw)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
BMW Steve Jobs zoekt nieuwe eigenaar
Sluiten