BMW Steve Jobs zoekt nieuwe eigenaar

Door: Raymon Mens - 9 reacties

In Mountain View, Californië, staat een BMW 325i Cabrio uit 1995 met een wel heel bijzonder verleden te koop. Het is de auto waarin Steve Jobs en zijn vrouw Laurene in 1995 en 1996 rond hebben gereden. De prijs is niet mis: 15.000 dollar.

Vergelijkbare auto’s zijn te koop voor ongeveer 2000 dollar, maar dan zit er geen kentekenbewijs bij waarop staat dat het voertuig in handen was van de Apple-oprichter en zijn vrouw. De auto is op Craigslist te vinden.

In een interview met de krant SFGate zegt de verkoper dat hij aanzienlijk minder dan 15.000 dollar voor de auto betaalde, maar dat de wagen is opgeknapt en voorzien van een nieuw audiosysteem (geen CarPlay…). Hij hoopt dat een Steve Jobs-fan of verzamelaar de auto wil overnemen. Ruilen is ook mogelijk, tegen een gouden Apple Watch Edition misschien?
jobs-bmw-official
Jobs heeft ongetwijfeld tranen van verdriet en blijdschap in de auto gelaten, want 1995 en 1996 waren roerige jaren. Zijn bedrijf NeXT, dat hij was gestart nadat Apple hem ontslagen had, liep niet goed. Aan de andere kant scoorde Pixar, de studio die hij groot maakte, een enorme hit met Toy Story.

De auto rijdt volgens de verkoper nog prima en staat momenteel in een garage te wachten op een nieuwe eigenaar. Als die zich niet aandient, krijgt zijn dochter de cabrio. (via: SFGate – foto’s via @jobsbmw)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Robin van Baalen

  Heeft ie CarPlay?;-)

 • Profielfoto
  reven

  Heeft ie CarPlay?;-)

  soms wil je een reactie gewoon kunnen liken…

 • Profielfoto
  knekkie

  Grappig kenteken.

 • Profielfoto
  THX-1138

  in de schilderswijk, rotterdam, schiedam, duindorp is vast nog wel iemand te vinden die in het barrel wil rijden.

 • Profielfoto
  4GTL

  Veel geld voor een 20 jaar oude BMW, of dat deze nu van jobs is geweest of niet… het blijft een metalen koets met 4 wielen en een motor…

 • Profielfoto
  Griffendahl

  @4GTL, dat vind ik wel meevallen… Wij hebben er toevallig ook zo een en die is getaxeerd op een vergelijkbaar bedrag.

 • Profielfoto
  Griffendahl

  Moet wel zeggen dat die wat mooier, luxer en nieuwer is als deze:)

 • Profielfoto
  Vroegah

  En dit is het juiste verhaal rondom die BMW:

  Is it worth paying thousands of dollars more for a set of wheels Steve Jobs supposedly drove around Silicon Valley in the ’90s?

  Julius Winegar of Mountain View hopes a fan of the late Apple co-founder will pay some $8,500 over Kelley Blue Book value for a BMW formerly owned by Jobs and his wife, Laurene.
  Winegar is asking $11,000 for the white 1995 BMW 325i convertible with 138,000 miles. The father of three purchased the car earlier this year for $3,500 from the car’s second owner, who provided DMV documentation indicating the Jobs were the original owners from 1995 to 1996, when the high-tech genius was working at the computer company NeXT.
  Since buying the car, Winegar says he has put an additional $3,500 into upgrades such as a new stereo with Bavsound speakers, shocks, struts and tires.
  The price is much steeper than the $2,374 private party value suggested by Kelley Blue Book. A green 1995 325i ragtop is also currently listed on Craigslist in the East Bay for a more reasonable $3,750 — but the most notable man in the tech industry never sat behind its wheel.

 • Profielfoto
  4GTL

  @Griffendahl

  Er rijden BMW’s rond die dit wel waard zijn. Ofdat iemand het er voor wil betalen is een ander verhaal. En kan me inderdaad wel inbeelden dat de jouwe er beter uit ziet dan:)

  Al blijf ik persoonlijk meer fan van de E30;)