Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 augustus 2015

OS X 10.10.5 lost meer dan 60 beveiligings­problemen op

Apple heeft de vijfde en waarschijnlijk laatste grote update voor OS X 10.10 Yosemite uitgebracht. De update is nu in de App Store te vinden en later als losse installatie op Apple’s downloads-pagina. De update brengt bugfixes en beveiligingsmaatregelen.

In deze update pacht Apple een lek dat de installatie van malware ongezien toeliet. Daarnaast zijn nog 68 kleinere beveiligingsproblemen opgelost. Er zijn ook kleine verbeteringen voor Mail, Foto’s en QuickTime. 

Verbeteringen apps

De foto’s-app werkt nu ook goed met camera’s van GoPro en in QuickTime spelen video’s met het Windows Media-formaat weer goed af. Als laatste is de werking van de Mail-app met een aantal e-mail servers verbeterd, maar Apple laat niet weten welke mailservers.

Veel beveiligingsupdates

Onderzoeker Stefan Esser kwam begin deze maand een gevaarlijke bug in OS X op het spoor die het voor apps mogelijk maakte om wijzigingen aan het systeem te doen zonder een wachtwoord te vragen. De bug werd actief misbruikt door adware zoals Genieo, VSearch en ook de controversiële MacKeeper gebruikte dit achterdeurtje om zichzelf te installeren.

Naast een oplossing voor dit probleem, zijn nog 68 andere kleine beveiligingsproblemen in BlueTooth, de kernel, webservers en andere onderdelen van OS X aangepakt. Updaten dus!

  • Ook iTunes 12.2.2 met kleine tweaks voor Apple Music is beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OS X 10.10.5 lost meer dan 60 beveiligings­problemen op
Sluiten