Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 24 augustus 2015
Leestijd: 1 minuut

Opnieuw auto-expert van Tesla naar Apple

Er broeit iets in een een garage in Cupertino. Apple heeft opnieuw een expert op het gebied van zelfrijdende auto’s aangenomen die waarschijnlijk aan de slag gaat bij het auto-project genaamd Project Titan. Het gaat om een voormalig firmware engineer van Tesla.

Op LinkedIn zien we dat Jamie Carlson, voorheen Autopilot Firmware Manager bij Tesla, nu bij Apple werkt. Officieel werkt hij aan ‘special projects’, maar zijn ervaring met autonome auto’s zegt genoeg over zijn taak bij Apple.

De afgelopen tijd is Apple behoorlijk werknemers aan het shoppen bij autofabrikanten. Eerder werden al accu-experts aangenomen en stapte ook een Chrysler-topman die verantwoordelijk was operations en kwaliteitscontrole over. Dat wijst erop dat de auto-industrie wel een de volgende industrie zou kunnen zijn die Apple op z’n kop gaat zetten.

Jamie Carlson is de nieuwste toevoeging aan het Apple Car-team.

Apple Car? Niet op korte termijn

De plannen voor de Apple Auto zouden na de aankondiging van de Apple Watch zijn begonnen en goedgekeurd zijn door Tim Cook. Inmiddels zouden meer dan 200 mensen aan ‘Project Titan’ werken. Eerdere geruchten spraken van een introductie in 2020, maar dat lijkt een ambitieuze planning gezien het maken van een nieuwe auto gemiddeld 7 jaar duurt.

Hoe de Apple Car er precies uit gaat zien is nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat Apple geen eigen productielijn wil opzetten. In plaats daarvan zouden er de volgens Financial Times regelmatig gesprekken met Magna Steyr uit Oostenrijk zijn. Dat bedrijf maakt net als Nedcar auto’s in opdracht van autofabrikanten, waaronder de Mercedes G-Klasse en net als Nedcar ook de Mini.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Opnieuw auto-expert van Tesla naar Apple
Sluiten