Ontwikkelaar hackt eigen wijzerplaat op Apple Watch

Door: Raymon Mens - 3 reacties

iOS-ontwikkelaar Hamza Sood staat bekend om zijn succesvolle zoektochten naar verborgen functies, onaangekondigde apparaten en ander interessants in iOS en OS X. Hij is er nu in geslaagd zijn Apple Watch te voorzien van een eigen wijzerplaat.

Het is geen app, maar een native watchface dat verschijnt tussen de andere wijzerplaten en zelfs aanpasbare onderdelen bevat. Sood deelde een video op Twitter en de broncode van zijn wijzerplaat staat op Github.

Is dit een indicatie dat Apple werkt aan het toelaten van eigen watchfaces? Nee, de ontwikkelaar heeft gebruik gemaakt van API’s in WatchOS 2 die niet voor publiek gebruik zijn. Toch ziet de broncode van een wijzerplaat er niet al te ingewikkeld uit en zou dit iets kunnen zijn dat Apple geselecteerde partners kan aanbieden.


Hoewel de broncode van de watchfaces openbaar is, vertelt Sood niet precies hoe hij de Apple Watch de wijzerplaten laat laden. Een typisch geval van: don’t try this at home.