Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 augustus 2015

Google onthult chique AirPort-concurrent

Google heeft een eigen router op de markt gebracht. De OnHub Router ziet eruit als een kruising tussen een AirPort Extreme en een Amazon Echo. De router laat zich eenvoudig bedienen via apps voor iOS of Android en installeert automatisch firmware-updates.

OnHub is door Google en netwerkproducent TP-Link gemaakt. De router ondersteunt alle moderne Wi-Fi-standaarden tot en met 802.11 AC. In de toekomst kan de router ook dienen als hub voor een smart home.

Volgens Google onderscheidt de 200 dollar kostende router zich door zijn betrouwbaarheid en het gemakkelijk oplossen van netwerkproblemen. Die worden in begrijpelijke taal uitgelegd in de apps. Daarnaast heef de router ondersteuning voor Bluetooth Smart, Weave en Zigbee/Thread, zodat in de toekomst ook ‘smart home’ apparaten met de router kunnen verbinden.

https://www.youtube.com/watch?v=HNnfHP7VDP8

Privacy

Om OnHub te gebruiken is een Google-account vereist, maar de zoekgigant benadrukt als eerste in zijn Privacy FAQ dat er geen gegevens over bezochte websites opgeslagen worden. Wel worden de netwerkinstellingen in Google’s Cloud opgeslagen en om de prestaties te verbeteren wordt geanalyseerd welke apparaten met de router verbinden en hoeveel data gebruikt wordt.

Specificaties

De Google OnHub is voorlopig alleen in de VS verkrijgbaar, het is nog onbekend wanneer de router naar Europa komt. Wij hebben de specificaties naast die van de AirPort Extreme van Apple gezet.


Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google onthult chique AirPort-concurrent
Sluiten