Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 augustus 2015

Nieuwe OS X-beta’s voor ontwikkelaars en publieke testers

Apple heeft zojuist de zevende beta van OS X 10.11 El Capitan naar ontwikkelaars en de vijfde beta naar publieke testers gestuurd. Public Beta 5 werd dinsdag per ongeluk door Apple vrijgegeven, om kort daarna weer teruggetrokken te worden.

De vandaag uitgegeven beta’s zijn nieuwer dan versie van dinsdag. Mogelijk was daar toch een kritieke bug in aanwezig. Ontwikkelaars krijgen nu build 15A263e en publieke testers krijgen build 15A262e.

De beta’s zijn te downloaden via het updates-tab van de Mac App Store of via de developer portal van Apple. Net als bij alle beta-software adviseert Apple om de testsversies niet op productiemachines te installeren. Naast bugs in de software van Apple zelf, kan het zijn dat software van derden niet meer werkt. Wil je OS X El Capitan ook alvast testen? Meld je aan via beta.apple.com.

Nieuw in public beta 5 / developer beta 7

De vernieuwingen waren dinsdag al bekend, namelijk een nieuw logo in het scherm ‘Over deze Mac’ en de mogelijkheid om vergroting van de cursor bij het snel bewegen van de muis uit te schakelen. De definitieve versie van OS X 10.11 El Capitan wordt in oktober verwacht.

Reageer op artikel:
Nieuwe OS X-beta’s voor ontwikkelaars en publieke testers
Sluiten