Netflix verhoogt prijs standaard-abo

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Streamingdienst Netflix gaat de prijs van zijn Europese standaard-abonnement verhogen. In plaats van 8,99 euro betalen nieuwe klanten nu € 9,99 per maand, het gaat om het abonnement met HD-video voor twee schermen tegelijkertijd.

Voor bestaande klanten verandert tot mei 2016 niets, daarna gaat de nieuwe prijs ook voor hen gelden. De kosten van de andere twee abonnementen (Basic en Premium) blijven ongewijzigd.

Netflix stelde klanten via e-mail op de hoogte en zegt dat de prijsverhoging noodzakelijk is om nieuwe series en films, waaronder populaire Netflix Originals zoals Orange is the New Black en Marvel’s Daredevil te blijven maken. Het is de tweede prijsverhoging in korte tijd. Vorig jaar verhoogde Netflix de prijs van het standaard-abonnement al van € 7,99 naar € 8,99.

De streamingdienst heeft volgens de laatste cijfers ongeveer 960.000 Nederlandse gebruikers. Waarschijnlijk hebben de meeste Nederlanders het standaard-abonnement. Netflix biedt nu de volgende abonnementen aan:

 • Basic: SD-kwaliteit op een scherm voor € 7,99 per maand
 • Standaard: HD-kwaliteit op twee schermen voor € 8,99 9,99 per maand
 • Premium: Ultra HD-kwaliteit op vier schermen voor € 11,99 per maand

Netflix_PR_UI_WEB_RegDarwin_OutofDevice_NL

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  IsSidha

  tja.. begrijpelijk.. maar ook weer jammer
  veel van hun eigen series kijk ik niet, dus daar vind ik geen meerwaarde
  mijn eigen favo series zijn nochtans in geen velden of wegen te bekennen
  je kunt niet iedereen blij maken, maar voorlopig is het voor mij nog steeds triest

  start wel weer een download

 • Profielfoto
  Odyssey

  idd, tot zolang het aanbod hier niet gelijk is aan het Amerikaanse komt het er bij mij ook niet in!

 • Profielfoto
  symf

  Voor bestaande klanten verandert tot mei 2016 niets…

  Dit is onjuist. Op mijn Netflix account staat vermeld “De prijs blijft voor jou € 8,99 tot 17-8-16, zolang je je huidige abonnement behoudt.”

  Kortom tot medio augustus 2016!;-)

 • Profielfoto
  Mona

  Als ze in ruil voor de 1,- nu eens rap wat recentere films beschikbaar zouden stellen. Tot nog toe is het filmaanbod nog steeds vrij belabberd.

 • Profielfoto
  Needler

  €10 vind ik eigenlijk nog te weinig. Orange is the New Black, House of Cards, Modern Family, Suits, Deadwood, Better Call Saul, Breaking Bad, Homeland, White Collar, Mad Men, The Office, Lost, Californication, Spartacus, Under the Dome. Allemaal series die ik met veel plezier heb gekeken op Netflix. En dan heb ik het niet eens gehad over Netflix Kids met Nijntje, Disney en al die andere shows.

  Niet betalen voor TV series en films staat gelijk aan stelen. Initiatieven als Netflix en Spotify besparen mij juist geld. En het levert gemak op. Win win.

 • Profielfoto
  joram

  En nóg een keer. Vorig jaar is de prijs ook al een keer omhoog gegaan. Nu betaal je dus letterlijk meer dan Netflix-US, en je krijgt er opvallend minder voor terug.

  De reden dat ze series zoals “Orange is the new Black” te blijven maken vind ik een béétje flauw. Een hoop van die series zijn/worden al gemaakt met het budget wat ze hebben in Amerika, dus de enige “extra” kosten die ze kwijt zijn zijn dingen zoals BTW en invoerrechten in Europa/Nederland.

  Als je daarnaast kijkt naar hoe hard dat bedrijf de afgelopen jaren gegroeid is (en hoe hard hun aandelen zijn gegroeid, én de groei in winst), dan lijkt deze prijsverhoging meer op een “omdat het kan” reden, dan dat er daadwerkelijk iets achter zit.

  Vergeet ook niet dat je bij HBO véél meer krijgt, voor 50% meer kosten (15 euro). Naar verhouding is HBO, hoewel ik die te duur vindt, dan veel meer “bang for the buck”.

 • Profielfoto
  MacBermaster

  Wat krijg je méér bij HBO dan? Ik heb ook HBO maar qua aanbod kunnen ze niet tippen aan Netflix hoor (qua aantal films/series bedoel ik dan). Wat betreft de kwaliteit van het aanbod wel natuurlijk.

 • Profielfoto
  Kees123

  Ik was in het begin ook erg negatief over Netflix. Het Nederlandse aanbod was ronduit mager, maar de laatste tijd voegen ze enorm veel toe. Er zijn goede series te kijken, goede films te kijken die in het verleden zelfs oscars hebben gewonnen, leuke stand-up comedy shows etc. Mits je niet elke dag aan “Bingewatching” doet, dan zit je met Netflix echt wel goed. Elke avond een paar afleveringen van een serie of een goede film aanzetten en nog steeds is er meer dan zat te kijken. Bovendien betaal ik nog een jaar lang de €7,99 zoals je in het begin betaalde. Kortom, Netflix is een voltreffer en geen haar op mijn hoofd denkt eraan om het op te zeggen. Ik kan mij geen leven zonder Netflix meer voorstellen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Netflix is best fijn voor dit geld. Ik maak er graag en optimaal gebruik van.

  Dat Ultra-HD abonnement is echter een lachertje. Oké, als je op vier schermen wilt kijken is het aannemelijk. Maar Ultra-HD hebben ze nog nauwelijks (1 serie en een paar demo-filmpjes).

 • Profielfoto
  oblomov

  Teveel Amerikaanse films met weinig diepgang, afgestemd op de “Middle of the Road” abonnee. Weinig Duitse, Franse, Italiaanse en Scandinavische films. Het aanbod Arthouse films is bedroevend.

 • Profielfoto
  App69

  @Needler, jij moet ook wel veel vrije tijd hebben om dit allemaal te bekijken?

 • Profielfoto
  marjolijntju

  @Needler
  U vindt dat u te weinig betaald , … ga eens op zoek naar een aanbieder die het dubbelen vraag:lol: pffffffff

 • Profielfoto
  marjolijntju

  @App69
  Needler heeft tijd zat denk ik en geld te veel ..Needler vindt dat hij te weinig betaald voor Netflix dusssss:!::twisted:

 • Profielfoto
  Picturethat

  Ik betaal tot mei volgend jaar ook nog het oude, oude tarief. 7,99. Maar die 9,99 zou ik er ook wel voor over hebben hoor. Netflix werkt gewoon top, op de Apple tv

 • Profielfoto
  Needler

  Met één of twee episodes per dag kom je aardig ver. Zeker bij series als Modern Family. Dan ben je in een week door een seizoen heen.

 • Profielfoto
  Kees123

  Als je elke avond een paar uurtjes tv kijkt zonder de traditionele tv-zenders maar juist met Netflix kom je er inderdaad wel door hoor. De een zet vanaf 8 uur ’s avonds Nederland 1 of RTL 4 aan, de ander kijkt vanaf 8 uur naar Netflix tot het slapen gaan. Wat maakt het uit. Als Needler dat fijn vind mag hij dat lekker doen, heeft niks met tijd teveel te maken.

 • Profielfoto
  gipsman

  Ik houd het bij MUBI €39,99/jaar. Ook Europese back catalogue van zgn. art movies.

 • Profielfoto
  oblomov

  @ johannes. Dank voor je tip(y)

 • Profielfoto
  Pokerface

  Heb ook net een maandje Netflix en er is nog heel veel dat ik moet kijken. Ik vind het aanbod voor nu dus prima en de prijs ook. Zeker als je bedenkt dat je de kosten nog kan delen met iemand die op het tweede scherm kijkt. En helemaal als je kijkt wat je voor Eredivisie Live (of hoe dat nu ook heet) moet betalen. Dat zijn pas afzetters voor een paar voetbalwedstrijden in het weekend. Dan kan je nog beter een seizoenskaart kopen…

 • Profielfoto
  Kotter86

  KarelWillem
  Netflix is best fijn voor dit geld. Ik maak er graag en optimaal gebruik van.

  Dat Ultra-HD abonnement is echter een lachertje. Oké, als je op vier schermen wilt kijken is het aannemelijk. Maar Ultra-HD hebben ze nog nauwelijks (1 serie en een paar demo-filmpjes).

  Wat een onzin! Je hebt duidelijk zelf UHD toestel. Momenteel zijn er al 12 in UHD te bekijken. En elke serie die Netflix zelf uitbrengt zal in UHD zijn.

 • Profielfoto
  Balsjer

  Waarschijnlijk hebben de meeste Nederlanders het standaard-abonnement. Dus loont het zich om die grootste groep meer te laten betalen. De andere 2 abonnementsvormen leveren te weinig op.