Microsoft geeft Office-updates en preview Skype for Business vrij

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Microsoft heeft zowel Office voor Mac als Office voor iOS een update gegeven. Op OS X krijgen zowel Office 2011 en Office 2016 een kritische update nadat een hier beschreven beveiligingslek ontdekt was. Daarnaast is een preview van de zakelijke Skype-app gestart.

Op iOS krijgen Word, Excel en PowerPoint nieuwe functies, waaronder de optie om documenten te verzenden en openen vanuit de Outlook-app. In Word en PowerPoint krijgen nog een aantal extra functies.

Office-update voor iOS

Naast de ondersteuning voor het direct verzenden en ontvangen via Outlook, heeft Word voor iOS de mogelijkheid gekregen om het hoofdlettergebruik in een tekst snel aan te passen. Er zijn diverse opties zoals iedere zin met een hoofdletter laten beginnen, of de tekst helemaal in hoofdletters om te zetten. Ook nieuw: invoertoepassingen voor PowerPoint en de mogelijkheid om opmerkingen direct naast de via in een taakvenster te weergeven.

Microsoft waarschuwt: Office is nog niet klaar voor iOS 9. Het openen van bestanden gaat nog moeizaam en de apps kunnen instabiel zijn.
office-ipad-hoofdletters

Skype for Business

De zakelijke Skype-app gaat Lync 2013 vervangen en is klaar om getest te worden. Zowel op iOS als Android wordt het dashboard vernieuwd met recente contacten en agenda-items prominent in beeld. Een nieuwe zoekbalk moet snel in het adresboek zoeken makkelijker maken.

Per bedrijf kunnen maximaal 4 gebruikers door een administrator aangewezen worden om het nieuwe Skype for Business te testen, tijd om je systeembeheerder lastig te vallen dus.
skype4biz

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Dennissimeau

  Mooi dat Microsoft regelmatig toevoegende updates uitvoert aan de office producten. Vind het wel jammer dat ze de rest van het office pakket dat op windows wel aanwezig is zoals Publisher en Access.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Jammer dat al die systeembeheerders altijd weer met de meest rare omwegen aan komen zetten in plaats van de meest makkelijke weg te bewandelen:-(

 • Profielfoto
  Jeffry

  En de meest makkelijke weg is gelijk alles updaten en iedereen altijd allemaal tegelijk toegang geven tot nieuwe services… Belachelijk dat ze dat niet doen inderdaad…:P

 • Profielfoto
  LT Barclay

  En de meest makkelijke weg is gelijk alles updaten en iedereen altijd allemaal tegelijk toegang geven tot nieuwe services… Belachelijk dat ze dat niet doen inderdaad…:P

  Ik vind het prima dat ze dat zo doen. Als een product wat nog niet af is al gelijk voor iedereen beschikbaar is dan klaagt men ook weer dat er nog te veel fouten in zetten. Je kunt het wat dat betreft nooit goed doen.