‘Meer Gemekker’ van 20-jarige MacFan

14 reacties

Het tijdschrift MacFan bestaat deze maand een respectabele 20 jaar. Toevallig brengen ze tegelijkertijd onder de naam ‘Meer Gemekker’ een tweede bundel uit met columns die eerder verschenen in MacFan. Omdat ze jarig zijn, geven wij er 5 weg!

20 jaar geleden was Apple op sterven na dood en waren Apple-bezitters aangewezen op bladen als MacFan voor hun software-aanbod. Eerst op diskette, daarna op CDROM. App Stores bestonden nog niet en als je al internet had, was de verbinding te traag om software te downloaden.

Apple kwam de donkere jaren te boven en internet ontwikkelde zich tot iets waar we niet meer zonder kunnen. Ook MacFan zat niet stil. Vond zichzelf meermaals opnieuw uit en is nu veel breder dan een computertijdschrift.
macfan-covers-001

Mac-tijdschrift anno 2015

Tegenwoordig inspireert MacFan op alle terreinen waar Apple gebruikt wordt: of je nu je huis verbouwt, kookt, fotografeert, veel reist of tuiniert. Bijna altijd kan het slimmer met een Mac, iPad, iPhone of Apple Watch.

Het lezen van MacFan kan sinds vorige week ook slimmer, want de iPad-app is vervangen door een universele app en werkt daardoor op elk iOS apparaat. Een abonnement op de papieren editie geeft gratis toegang tot de hele app. Niet-abonnees kunnen nummers los kopen in de app.

20 jaar MacFan + Win

Met dit artikel maak ik natuurlijk een beetje reclame, maar na 20 jaar noeste arbeid door een gepassioneerde redactie mag dat wel eens een keer. Wij feliciteren MacFan van harte met z’n twintigste verjaardag!

Meer Gemekker is voor € 3,99 verkrijgbaar in de iBook Store. Wil jij kans maken op één van de vijf iBook-exemplaren die wij weggeven? Like OMT dan op Facebook en geef aan waarom jij in aanmerking komt.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Delta

  Ah de MacFan! Die ken ik nog van vroeger, mijn opa had er toen een abonnement op.
  Op naar de volgende 20 jaar(y)

 • Profielfoto
  SvS

  Jammer dat facebook-loze mensen geen kans kunnen maken…

  Maar dat terzijde, erg leuk blad, had destijds abonnement op. Knap dat ze nog bestaan.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @SvS +1! Of mensen die niet mee willen doen aan het like-to-win fenomeen…

 • Profielfoto
  MrHammond

  Määääääh!

 • Profielfoto
  maconly

  Leuk blad !!

  Maar feestboek daar doe ik niet aan mee.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik heb ook geen Facebook. Vind het niet jammer dat ik niet kan meedoen. Geen Facebook hebben is een keuze, met gigantisch veel voordelen en een paar nadelen…

 • Profielfoto
  UtregCity

  Same here, geen feestbroek en had wel mee willen doen…:nerd:

 • Profielfoto
  macnick

  Ook hier geen feesthoed.

 • Profielfoto
  sedikit

  Al 10 jaar abonnee van dit prima, zeer goed informerend, onafhankelijk en vooral kritisch tijdschrift.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik heb ook geen Facebook. Vind het niet jammer dat ik niet kan meedoen. Geen Facebook hebben is een keuze, met gigantisch veel voordelen en een paar nadelen…

  Daarom heb ik het ook niet.(y) Verreweg de meeste mensen beseffen dat niet, dat het ook voordelen biedt na het opzeggen van facebook account.;-)

 • Profielfoto
  Hermanko

  Ach ja, die oude tijd dat Mac-gebruikers “bijzonder vreemde eenden in de bijt” waren..Ik ging naar de Klokhuis-dagen-Nieuwegein.
  Waar ene Bram Elderman leuke wijze lessen gaf en las idd MacFan..
  Ik zag er de iMac bondy blue voor het eerst.

 • Profielfoto
  Melle

  off topic.

  @ SvS > zo is het. Nooit Facebook gehad trouwens. Ik ben/was net te oud om het met de paplepel binnen te krijgen en het altijd gezien als puur tijdsverlies. Intussen heeft mijn architectenbureau wel een facebookpagina, maar daar doe ik (nog) niets mee. Ik zie echter wel de kracht van Facebook in, en zal – als er wat tijd komt – Facebook effectief gaan beginnen gebruiken als “marketingtool” / website.

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ah goede herinneringen aan de MacFan:heart:

 • Profielfoto
  The Jesus

  Heb jarenlang de Macfan gelezen. Sinds het snelle internet biedt de Macfan weinig nieuws meer.