Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 30 augustus 2015

‘Meer Gemekker’ van 20-jarige MacFan

Het tijdschrift MacFan bestaat deze maand een respectabele 20 jaar. Toevallig brengen ze tegelijkertijd onder de naam ‘Meer Gemekker’ een tweede bundel uit met columns die eerder verschenen in MacFan. Omdat ze jarig zijn, geven wij er 5 weg!

20 jaar geleden was Apple op sterven na dood en waren Apple-bezitters aangewezen op bladen als MacFan voor hun software-aanbod. Eerst op diskette, daarna op CDROM. App Stores bestonden nog niet en als je al internet had, was de verbinding te traag om software te downloaden.

Apple kwam de donkere jaren te boven en internet ontwikkelde zich tot iets waar we niet meer zonder kunnen. Ook MacFan zat niet stil. Vond zichzelf meermaals opnieuw uit en is nu veel breder dan een computertijdschrift.

Mac-tijdschrift anno 2015

Tegenwoordig inspireert MacFan op alle terreinen waar Apple gebruikt wordt: of je nu je huis verbouwt, kookt, fotografeert, veel reist of tuiniert. Bijna altijd kan het slimmer met een Mac, iPad, iPhone of Apple Watch.

Het lezen van MacFan kan sinds vorige week ook slimmer, want de iPad-app is vervangen door een universele app en werkt daardoor op elk iOS apparaat. Een abonnement op de papieren editie geeft gratis toegang tot de hele app. Niet-abonnees kunnen nummers los kopen in de app.

20 jaar MacFan + Win

Met dit artikel maak ik natuurlijk een beetje reclame, maar na 20 jaar noeste arbeid door een gepassioneerde redactie mag dat wel eens een keer. Wij feliciteren MacFan van harte met z’n twintigste verjaardag!

Meer Gemekker is voor € 3,99 verkrijgbaar in de iBook Store. Wil jij kans maken op één van de vijf iBook-exemplaren die wij weggeven? Like OMT dan op Facebook en geef aan waarom jij in aanmerking komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Meer Gemekker’ van 20-jarige MacFan
Sluiten