Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 augustus 2015
Leestijd: 1 minuut

‘M’: Facebook’s Siri kan ook shoppen

Facebook is begonnen met het testen van een nieuwe virtuele assistent genaamd ‘M’. De Siri-concurrent leeft in Facebook Messenger en kan taken voor gebruikers uitvoeren zoals cadeautjes aanschaffen of een reservering in een restaurant plaatsen.

De achterkant van M, waarschijnlijk een afkorting voor Moneypenny, word door menselijke medewerkers bevolkt. David Marcus, hoofd Messenger bij Facebook, kondigde een test aan en deelde de eerste screenshots.

Mens en machine

Volgens Marcus wordt M slimmer dan Siri, Google Now en Cortana door kunstmatige intelligentie te koppelen aan menselijke interactie. Facebook weet over het algemeen vrij veel van zijn gebruikers, dus de assistent heeft genoeg data voor relevante adviezen.

Today we’re beginning to test a new service called M. M is a personal digital assistant inside of Messenger that completes tasks and finds information on your behalf. It’s powered by artificial intelligence that’s trained and supervised by people.

M moet uiteindelijk voor alle Facebook-gebruikers beschikbaar zijn, maar wordt nu eerst getest met 100 gebruikers in en rond San Francisco.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘M’: Facebook’s Siri kan ook shoppen
Sluiten