‘M’: Facebook’s Siri kan ook shoppen

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Facebook is begonnen met het testen van een nieuwe virtuele assistent genaamd ‘M’. De Siri-concurrent leeft in Facebook Messenger en kan taken voor gebruikers uitvoeren zoals cadeautjes aanschaffen of een reservering in een restaurant plaatsen.

De achterkant van M, waarschijnlijk een afkorting voor Moneypenny, word door menselijke medewerkers bevolkt. David Marcus, hoofd Messenger bij Facebook, kondigde een test aan en deelde de eerste screenshots.

Mens en machine

Volgens Marcus wordt M slimmer dan Siri, Google Now en Cortana door kunstmatige intelligentie te koppelen aan menselijke interactie. Facebook weet over het algemeen vrij veel van zijn gebruikers, dus de assistent heeft genoeg data voor relevante adviezen.

Today we’re beginning to test a new service called M. M is a personal digital assistant inside of Messenger that completes tasks and finds information on your behalf. It’s powered by artificial intelligence that’s trained and supervised by people.

M moet uiteindelijk voor alle Facebook-gebruikers beschikbaar zijn, maar wordt nu eerst getest met 100 gebruikers in en rond San Francisco.
facebook-m-001

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Is het niet een verwijzing naar de assistent van James Bons ‘M’ ?

 • Profielfoto
  la1974

  Daar wordt in het artikel naar verwezen. Ja dus.

 • Profielfoto
  Kyhd

  Beetje een overkill aan virtual assistants.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Zal wel eeuwigheid duren voor wij het in Europa kunnen gebruiken,…
  Ik heb het wel een beetje gehad met die eikels in VS

 • Profielfoto
  Needler

  De Siri concurrent? M, search the app store for Instagram. M, open spotify. M, wake me up at 7. M, reduce brightness to 50%. M, skip 30 seconds. Conclusie: geen concurrent voor Siri.