Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 augustus 2015

‘Live televisiedienst Apple op pauze gezet’

Op het Apple-event in september wordt naast de iPhone 6s ook een nieuwe Apple TV verwacht, maar live TV kijken via de settopbox zit er waarschijnlijk niet in. Bronnen van Bloomberg melden dat de plannen voor een WebTV-dienst opnieuw zijn uitgesteld.

Apple loopt volgens het zakenblad tegen twee problemen aan: de deals met TV-netwerken komen moeizaam op gang en de bandbreedte voor streaming TV is lastig in te kopen. De dienst zou nu tot 2016 uitgesteld zijn.

Het is niet de eerste keer dat de webTV-dienst wordt uitgesteld, aanvankelijk zou de nieuwe Apple TV met de streamingdienst al tijdens WWDC worden aangekondigd, maar dit werd uitgesteld. Nu wordt aangenomen dat Apple de nieuwe settopbox zonder live, maar met een app store zal lanceren.

Televisienetwerken willen meer geld

Met de live-dienst richt Apple zich op cord cutters, mensen die hun kabelabonnement willen opzeggen. De iPhone-maker wil naar verluidt een kleine, maar goede mix zenders aanbieden voor ongeveer 40 dollar per maand. Het probleem is volgens Bloomberg dat televisie­netwerken van Apple een hoger licentiebedrag verwachten dan van kabelproviders.

Even bufferen…

Een ander probleem zou de bandbreedte zijn. Niet is irritanter dan buffers en daarom moet Apple genoeg capaciteit aan klanten kunnen garanderen, maar dat schijnt nog niet te lukken. Netflix liep eerder ook tegen dit probleem aan, waarbij Amerikaanse providers de dienst dreigden af te knijpen als niet voor de grote hoeveelheid streaming-verkeer betaald werd.

De nieuwe Apple TV-settopbox wordt in september verwacht, met App Store, Siri en nieuwe afstandbediening.

Reageer op artikel:
‘Live televisiedienst Apple op pauze gezet’
Sluiten