Lara Croft GO: mooie, strategische game nu verkrijgbaar

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Met Lara Croft GO is de App Store weer een spannende premium-game met de bekende sexy archeologe rijker. De titel van het spel verraadt het al: wie Hitman GO een goede game vond, gaat de nieuwe Lara Croft-game geweldig vinden.

Lara Croft GO laat zich omschrijven als een puzzelgame met een vleugje actie. Je moet schieten, klimmen en uiteraard verborgen schatten zoeken terwijl je het mysterie van Queen of Venom onderzoekt.

Strategisch in fraaie Tomb Raider-stijl

De gameplay is behoorlijk anders dan die van de Thomb Raider-games waar het vooral om snel schieten en actie gaat. Lara Croft GO is een strategie-game waarbij het niet om snelheid, maar om slimheid gaat. De game is turn-based, wat wil zeggen dat je acties Ă©Ă©n voor Ă©Ă©n uitvoert.

Naast het uitschakelen van vijanden en verzamelen van items ontdek je verborgen mechanismen, zorg je dat dat het pad vrij en compleet blijft en lok je slangen en spinnen in de val. Lara heeft haar pistool nog steeds, maar strategisch denken is in Lara Croft GO soms beter dan schieten.
larago001

Compacte levels, prima bediening

De levels zijn compact, maar niet saai. Met meer dan 75 puzzels is er genoeg te doen. Gaat het toch mis? Dan kun je de niet opgeloste levels zo vaak als nodig opnieuw spelen en leren van fouten zonder helemaal terug naar het begin te gaan. De bediening is prettig, geen geëmuleerde gamepad of joystick, maar swipes om te bewegen.

Lara Croft Go is een zeer vermakelijk en mooi vormgegeven spel. Het strategische concept maakt het een stuk leuker dan de zoveelste remake van Tomb Raider met alleen maar harde actie. Het spel is geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad en vereist minimaal een iPhone 5.

 • Lara Croft GO is verkrijgbaar voor € 4,99 in de App Store

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  koolenboer

  Ik zeg “pitfall” look a like!

 • Profielfoto
  html-junky

  Ziet er leuk uit, meteen even gekocht

 • Profielfoto
  recoiller

  Sorry maar wat een waardeloze trailer. Het laat totaal niet zien hoe het spel in zijn werk gaat.

 • Profielfoto
  knekkie

  recoiller

  Het geeft niks weg maar trekt wel je interesse. Heel efficient dus. Gewoon kopen;)

 • Profielfoto
  App69

  @recoiller, nog nooit gehoord van Youtube?