Klachten over slijtende letters Apple Watch

Door: Raymon Mens - 20 reacties

Bij een aantal mensen verdwijnen de logo’s en letters op de achterkant van de Apple Watch Sport. Het lijkt op snelle slijtage en doet zich vooral bij het spacegrijze sportmodel voor. Op de fora van Apple en Reddit wordt door een aantal Watch-bezitters geklaagd.

De letters en het Apple-logo rondom de hartslagmeter lijken van de Watch te vallen en laten kale plekken achter. Apple is op de hoogte en ruilt slijtende horloges om, onbekend is hoe wijdverspreid dit probleem is.

De Amerikaanse website AppleInsider vroeg een van de klagende gebruikers hoe Apple reageerde. De klantenservice stelde vragen over het lokale klimaat, de mate van activiteit en of het horloge was ondergedompeld in water. Er werd gesuggereerd dat meerdere mensen dit probleem hadden, en alleen met de spacegrijze Apple Watch Sport.
watch-trouble-wide
Wat de snelle slijtage veroorzaak is nog onduidelijk, maar het zou aan de manier waarop de tekst op de achterkant van het sportmodel gedrukt is kunnen liggen. De stalen Apple Watch heeft gegraveerde tekst, terwijl de tekst op het sportmodel wordt geëtst in geanodiseerd aluminium.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Apple Focus

  Het is het eerste model, hè. Ik wacht nog een generatie of twee.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Alle waar naar zijn geld

 • Profielfoto
  strigoi

  Dit lesje zouden ze toch wel geleerd moeten hebben van de Space Grey iPhone 5?

 • Profielfoto
  ozzie X

  Geen bendgate deze keer maar een logofadegate?

 • Profielfoto
  Ivo-tje

  Dit probleem heb ik eerder gezien, bij Garmin (FR 610)

 • Profielfoto
  Pixelman

  @strigoi je bedoelt de Powerbook G4 titanium;) Dat was toen ook nogal een gedoe. Dat was een toestel van rond de 3000€ weet ik nog. De mijne is toen onder garantie vervangen, maar een half jaar later zelfde probleem.

  Ze gaan het nooit leren vrees ik bij apple.
  En ja ze hebben nog maar eens terug wat pluimen verloren.
  Na hun magere Apple Music launch.
  Over 10 jaar is Apple een kale kip vrees ik. LOL

 • Profielfoto
  Odie

  Alle waar naar zijn geld

  Wat een volslagen non-opmerking.

  1) De Space Grey is niet het goedkoopste model
  2) De Apple Watch is ĂĽberhaupt niet goedkoop
  3) Al is het WEL het goedkoopste model, dan nog past dit niet bij een bedrijf als Apple. Als dit een fout in het fabricageproces is dan gaat men de getroffen klanten gewoon helpen.

  Ik heb overigens zelf ook het SG Sport model en heb hier nog geen last van, ook niet van de achterkant die bij een enkele klant eruit is gevallen (lijkt een probleem met het ingelijmde hartslag deel).

 • Profielfoto
  THX-1138

  Nou Arjan, niet zo fel. Nogmaals, alle waar naar zijn geld.

 • Profielfoto
  hokkie

  Zuurgraad van de huid zal wel een probleem kunnen zijn. Mijn broer heeft een Maurice Lacroix horloge en hij moet al om de zoveel tijd zijn bandjes (kosten ruim €500 voor bandje) vervangen.

  Of een Apple Watch duur/goedkoop is (ongeacht versie), dat is volledig subjectief. Evenmin zegt dit iets over de kwaliteit/slijtvastheid van een product.

  Als dit zich beperkt tot het slijten van alleen de achterkant, zou ik hier geen/weinig problemen mee hebben. Geeft mij alleen maar een argument om over een twee / drie jaar een nieuw model te kopen;) Overigens heb ik (nog) geen Apple Watch.. snik..snik

 • Profielfoto
  mmww

  @strigoi je bedoeld de zwarte iPhone 5, deze is vervanger voor de Space Gray iPhone 5s welke geen problemen heeft meer.

 • Profielfoto
  burgsebastiaan

  Ik heb geen problemen met de letters op de watch. Maar ik merk wel dat het bandje ontzettend snel verslechterd. Er zitten witte vegen op, het is wel weg te vegen maar had wel verwacht dat het betere kwaliteit was. Meerdere mensen hier problemen mee?

 • Profielfoto
  jackybe67

  Er komt vuil van je eigen pols op een zwart bandje dat je gewoon kan wegvegen? En jij wilt betere kwaliteit?

 • Profielfoto
  stefsegers

  Ik heb al de eerste kras op het glas indekt:(
  Maar ook ik zeg Alle waar voor het geld!

 • Profielfoto
  bigkevx2

  De achterkant jongens…DE ACHTERKANT!!!

  (Als in; de binnenkant van mijn uitlaatpijp van mijn 3 maanden oude Ferarri wordt snel vuil)

 • Profielfoto
  IPhonePeter

  “bigkevx2 op 20 augustus 2015
  De achterkant jongens…DE ACHTERKANT!!!

  (Als in; de binnenkant van mijn uitlaatpijp van mijn 3 maanden oude Ferarri wordt snel vuil)”

  Toch vind ik het vrij kwalijk aangezien het een duur product is en dit wijst op bezuinigingen op materiaal en of productieproces.

  (En ja ik zou het erg vinden als de binnenkant van de uitlaat van mijn 3 maanden oude Ferrari snel vuil word want dat zou duiden op een hoog olieverbruik en of slechte verbranding :p)

 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  De watch blijft bij mij super mooi zonder de besproken beschadigingen maar heb wel een ander probleem en dat is dat de watch na de laatste iOS update gisteren ineens niets meer deed en ik volledige reset heb moeten forceren want maakte zelfs geen verbinding meer met de iPhone

 • Profielfoto
  polansky

  Apple neemt het de laatste tijd niet meer zo nauw met Quality Assurance.
  Kijk ook naar de beeldschermen van de 15″ modellen (2013) waar de antireflectielaag loslaat. Apple doet hier ook niets aan terwijl het probleem wel door een productiefout is veroorzaakt.

 • Profielfoto
  Festen

  Alle waar naar zijn geld

  Als met ‘geld’ de inkoopprijs van Apple-onderdelen wordt bedoeld, klopt het wel.

 • Profielfoto
  Maikelw

  T verbaast me echt waarover mensen wakker kunnen liggen. Bij de iPhone grote hulde als het gerucht komt dat de icoontjes in de software verwerkt worden in plaats van op de achterkant, en nu bij de watch is ’t ineens huilie huilie wauw. Make up your mind.

 • Profielfoto
  Vilscon

  T verbaast me echt waarover mensen wakker kunnen liggen. Bij de iPhone grote hulde als het gerucht komt dat de icoontjes in de software verwerkt worden in plaats van op de achterkant, en nu bij de watch is ’t ineens huilie huilie wauw. Make up your mind.

  Er is een verschil tussen het verdwijnen van icoontjes en het loslaten van de gehele laklaag. Op de foto zie je duidelijk de aluminium door de lak heen komen. Dat vind ik absoluut wel erg. Een Watch met wel of geen tekst op de achterkant.. Boeiend? Dat klopt.