Joy brengt Spotify naar de Apple Watch

Raymon op 04 augustus 2015 1 reactie Laatste door burgsebastiaan

Spotify-gebruiker met een Apple Watch? Het is nog volstrekt onduidelijk wanneer de streaming­dienst met een eigen app komt, maar tot die tijd is Joy for Spotify een prima alternatief. De app geeft toegang tot je afspeellijsten en heeft stembesturing.

Nadat je Joy op je iPhone geïnstalleerd hebt en je Spotify-account gekoppeld is, werkt de bediening meteen. Een Spotify Premium-account is overigens vereist om Joy te kunnen gebruiken.

Op de Apple Watch zijn drie knoppen te zien. Het muziek-icoon laat je een playlist selecteren en het lijst-icoon brengt je naar de inhoud van die lijst. Stembesturing is mogelijk door op het microfoontje te drukken. De app heeft de Siri-interface nagemaakt, maar het is geen Siri en daarom werkt stem­besturing alleen in het Engels. Aardig is dat je de app bepaalde voorkeuren kunt leren door bijvoorbeeld te zeggen “Learn workout song”.
joy-spotify-screenshots-001
De muziek wordt vanaf de Apple Watch door de Joy-app op je iPhone afgespeeld en die moet daarom op de achtergrond open blijven staan. Joy heeft geen Glance/Snelle Blik, de snelste manier om te app te openen is via Siri: “Hey Siri, open Joy”. De snelheid van de app valt niet tegen.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

1 reactie

Profielfoto

burgsebastiaan op 04 augustus 2015

Leuk! Mooie app, fijn dat je ook al je afspeellijsten kan zien en dit kan wijzingen.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?