Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 27 augustus 2015
Leestijd: 1 minuut

Geïnspireerd op Apple Watch: ‘iPhone 6s krijgt natuurlijk geanimeerde wallpapers’

Apple wil de iPhone 6s levendiger maken door geanimeerde wallpapers van bijvoorbeeld bloemen die openklappen bij het activeren van het scherm te tonen. De Apple Watch heeft al een vergelijkbare wijzerplaat met bewegende bloemen en dieren.

Volgens scooptijger Mark Gurman van 9to5Mac krijgt de nieuwe iPhone geanimeerde vissen, kleurrijke bloemen en rook als geanimeerde wallpapers. In de iOS 9 beta 5 zijn enkele (nog stilstaande) wallpapers al te zien.

Vandaag dook een vermeende verpakking van de iPhone 6s Plus op. Daar stond een Koi Karper als wallpaper afgebeeld. Dit is waarschijnlijk een van de vissen die geanimeerd terug te vinden zal zijn tussen de wallappers. De verpakking is dus waarschijnlijk legitiem.

OLED-scherm in iPhone 6s?

De geanimeerde wallpapers maken tevens een ander gerucht weer actueel, namelijk dat de iPhone 6s mogelijk met een OLED-scherm uitgerust wordt. De zwarte wallpapers worden zo écht zwart in plaats van een animatie op een grijzige achtergrond. In een eerder interview zei Apple-ontwerper Jony Ive al eens dat een OLED-scherm verplicht is bij donkere, geanimeerde wallpapers.

An Apple Watch jellyfish swims in deep space, and becomes, Ive said, as much an attribute of the watch as an image. On a current iPhone screen, a jellyfish would be pinned against dark gray, and framed in black, and, Ive said, have “much less magic.”

Voorbeeld: beweging op de Apple Watch

Beweging-wijzerplaat van de Apple Watch is een goed voorbeeld. Deze laat bij het draaien van je pols telkens een verschillende bloem zien. Er is ook een variant met vlinders en kwallen. Om deze animaties te maken, heeft Apple 285 uur lang bloemen gefotografeerd. Bekijk ze in onderstaande video.

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus worden op 9 september verwacht, dan houdt Apple naar alle waarschijnlijkheid een groots opgezet special event.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geïnspireerd op Apple Watch: ‘iPhone 6s krijgt natuurlijk geanimeerde wallpapers’
Sluiten