Geïnspireerd op Apple Watch: ‘iPhone 6s krijgt natuurlijk geanimeerde wallpapers’

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Apple wil de iPhone 6s levendiger maken door geanimeerde wallpapers van bijvoorbeeld bloemen die openklappen bij het activeren van het scherm te tonen. De Apple Watch heeft al een vergelijkbare wijzerplaat met bewegende bloemen en dieren.

Volgens scooptijger Mark Gurman van 9to5Mac krijgt de nieuwe iPhone geanimeerde vissen, kleurrijke bloemen en rook als geanimeerde wallpapers. In de iOS 9 beta 5 zijn enkele (nog stilstaande) wallpapers al te zien.

Vandaag dook een vermeende verpakking van de iPhone 6s Plus op. Daar stond een Koi Karper als wallpaper afgebeeld. Dit is waarschijnlijk een van de vissen die geanimeerd terug te vinden zal zijn tussen de wallappers. De verpakking is dus waarschijnlijk legitiem.
6splus-verpakking-koi

OLED-scherm in iPhone 6s?

De geanimeerde wallpapers maken tevens een ander gerucht weer actueel, namelijk dat de iPhone 6s mogelijk met een OLED-scherm uitgerust wordt. De zwarte wallpapers worden zo écht zwart in plaats van een animatie op een grijzige achtergrond. In een eerder interview zei Apple-ontwerper Jony Ive al eens dat een OLED-scherm verplicht is bij donkere, geanimeerde wallpapers.

An Apple Watch jellyfish swims in deep space, and becomes, Ive said, as much an attribute of the watch as an image. On a current iPhone screen, a jellyfish would be pinned against dark gray, and framed in black, and, Ive said, have “much less magic.”

motionios9awx

Voorbeeld: beweging op de Apple Watch

Beweging-wijzerplaat van de Apple Watch is een goed voorbeeld. Deze laat bij het draaien van je pols telkens een verschillende bloem zien. Er is ook een variant met vlinders en kwallen. Om deze animaties te maken, heeft Apple 285 uur lang bloemen gefotografeerd. Bekijk ze in onderstaande video.

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus worden op 9 september verwacht, dan houdt Apple naar alle waarschijnlijkheid een groots opgezet special event.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Zakske

  Een roze iPhone 6S, geanimeerde wallpapers van vissen en een verpakking met gouden accenten… je ziet wel dat de wind bij Apple tegenwoordig uit China waait.

 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  Is goed voor je batterij

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  … zeker als in een vorig bericht net medegedeeld werd dat de batterij zoveel procent kleiner wordt. Hoe gaan ze de batterijduur op z’n minst behouden met een kleinere batterij én meer intensieve achtergronden?

 • Profielfoto
  Niels

  En waarom zou dit niet op oudere modellen worden ondersteund? O wacht even, dit is Apple, daar verzinnen we dan toch gewoon een ‘heel goede reden’ voor.

 • Profielfoto
  wensink

  ^ met een OLED scherm

 • Profielfoto
  THX-1138

  “wallapper”… ~ man die in de haven de kades boent.

 • Profielfoto
  Zakske

  En waarom zou dit niet op oudere modellen worden ondersteund?

  De reden waarom dat niet “kan” staat in het artikel;

  On a current iPhone screen, a jellyfish would be pinned against dark gray, and framed in black, and, Ive said, have “much less magic.”

  Vermits alles bij Apple “magic” is zullen ze het dus ongetwijfeld uitschakelen voor oudere iPhones. Om de “magic” van Apple te mogen ervaren moet je het allernieuwste model kopen.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Nah. Ik vind oled nog altijd niets. Ik kan me nog herinneren dat ik enorme hoofdpijn kreeg bij het zien van de kleur rood op een oled. Nee bedankt! Nog liever heb ik dat Apple plasmaschermen erin gooien.

 • Profielfoto
  Clarus

  Mij lijkt een geanimeerde barst in het scherm wel wat…:lol:

 • Profielfoto
  Maikelw

  Wauw ik wordt er helemaal emotioneel van.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Doe mij de itunes art sceeensaver maar op iOS