Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 12 augustus 2015

‘iPad mini 4 krijgt ook splitscreen-functies’

Een van de belangrijkste verbeteringen aan iOS 9 is split-screen multitasking waardoor op een iPad twee apps naast elkaar gebruikt kunnen worden. Dat werkt momenteel alleen op de iPad Air 2, maar komt waarschijnlijk ook naar de nog niet verschenen iPad mini 4.

Ontwikkelaar Hamza Sood, die wel vaker interessante ontdekkingen doet in beta­versies van iOS en OS X, trof in Safari 9 ondersteuning voor het testen van split-screen weergave op de iPad mini aan.

De iPad mini 3 is opgedoken in een omgeving waar ontwikkelaars de schaling van websites kunnen testen en dat is vreemd gezien dit apparaat geen ondersteuning voor split screen heeft. Apple stopt wel vaker verwijzingen naar onaangekondigde producten in ontwikkel-tools. Waarschijnlijk een hint naar split screen in de volgende iPad mini.

Eerdere geruchten over de iPad mini 4 wijzen erop dat de kleine tablet dit jaar de ingewanden van de iPad Air 2 krijgt. De A8-processor en 2GB RAM zijn vereist om soepel split-screen apps te kunnen draaien. Nieuwe iPads worden doorgaans in oktober aangekondigd.

Hands-on met multitasking in iOS 9

Naast Split Screen, brengt iOS 9 ook Slide Over en Picture in Picture naar de iPad. Bekijk de nieuwe mogelijkheden op in onze hands-on.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPad mini 4 krijgt ook splitscreen-functies’
Sluiten