Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 augustus 2015
Leestijd: 1 minuut

Ontwikkelaars opgelet: Apple lanceert test-tool voor iOS 9 deep linking

iOS 9 gaat Spotlight ook ín apps te zoeken en door middel van deep links gebruikers direct naar het juiste deel van apps brengen. Dat is handig voor gebruikers en goed voor ontwikkelaars, want hun apps worden zo zichtbaarder en vaker gebruikt.

Om websites en apps goed voor te bereiden op deze nieuwe mogelijkheden heeft Apple de App Search API Validation Tool gemaakt. Daarmee is in een oogopslag te zien welke technische maatregelen nodig zijn.

Na het invoeren van een URL is direct te zien welke metatags, afbeeldingen of andere maatregelen nog geïmplementeerd moeten worden. Apple blijkt bestaande Twitter Cards of Facebook App Links te kunnen gebruiker om deep links te maken. Een tip uit eigen ervaring: probeer zowel de voorpagina van een site als een link naar een pagina, artikel of post.

Voor OMT is er werk aan de winkel.

Spotlight en deep links iOS 9

Spotlight-integratie en deep links zijn twee verschillende dingen die elkaar aanvullen. Met Spotlight-integratie neemt Apple de taak van Google over door direct resultaten van websites en apps in Spotlight op te nemen. Als de website geen app heeft, verwijzen de resultaten naar een internetadres. Als deep links ondersteund worden en de app is geïnstalleerd, dan wordt de app direct op de juiste plaats geopend.

Google doet iets vergelijkbaars met App Indexing, maar dat kan voorlopig alleen door geselecteerde partners worden gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Ontwikkelaars opgelet: Apple lanceert test-tool voor iOS 9 deep linking
Sluiten