Ontwikkelaars opgelet: Apple lanceert test-tool voor iOS 9 deep linking

Door: Raymon Mens - 6 reacties

iOS 9 gaat Spotlight ook ín apps te zoeken en door middel van deep links gebruikers direct naar het juiste deel van apps brengen. Dat is handig voor gebruikers en goed voor ontwikkelaars, want hun apps worden zo zichtbaarder en vaker gebruikt.

Om websites en apps goed voor te bereiden op deze nieuwe mogelijkheden heeft Apple de App Search API Validation Tool gemaakt. Daarmee is in een oogopslag te zien welke technische maatregelen nodig zijn.

Na het invoeren van een URL is direct te zien welke metatags, afbeeldingen of andere maatregelen nog geïmplementeerd moeten worden. Apple blijkt bestaande Twitter Cards of Facebook App Links te kunnen gebruiker om deep links te maken. Een tip uit eigen ervaring: probeer zowel de voorpagina van een site als een link naar een pagina, artikel of post.

Voor OMT is er nog werk aan de winkel.
Voor OMT is er werk aan de winkel.

Spotlight en deep links iOS 9

Spotlight-integratie en deep links zijn twee verschillende dingen die elkaar aanvullen. Met Spotlight-integratie neemt Apple de taak van Google over door direct resultaten van websites en apps in Spotlight op te nemen. Als de website geen app heeft, verwijzen de resultaten naar een internetadres. Als deep links ondersteund worden en de app is geïnstalleerd, dan wordt de app direct op de juiste plaats geopend.

Google doet iets vergelijkbaars met App Indexing, maar dat kan voorlopig alleen door geselecteerde partners worden gebruikt.
deep-link-ios-9

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Welke data kan men hiermee verkrijgen?

  Ik snap dat het uiteindelijk in ruil is voor gebruiks gemakt maar welk compromis is er gemaakt om dit mogelijk te maken?

 • Profielfoto
  bigkevx2

  @Knekkie

  Welke illuminatie gedachten zitten achter jouw vraag?
  Ik geloof dat Apple de laatste tijd heel nadrukkelijk kenbaar heeft gemaakt hoe ze over privacy en data (mis)(ge)bruik denkt.

  Lees anders hun privacy policy anders eens door bij de volgende upgrade of nu, ergens op hun website.

 • Profielfoto
  mmww

  @knekkie –> iOS wordt meer opener, gelukkig. Ik weet eigenlijk niet of de spotlight resultaten lokaal blijven.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Welke data kan men hiermee verkrijgen?

  Dat lijkt me nogal afhankelijk van je vraag

  Maar zoals bovenstaande afbeelding aangeeft.. als jij zoekt voor appeltaart en je hebt een kookapp, dan zal deze app openen met het recept voor appeltaart

  Maar als je bang bent dat er van alles en nog wat wordt doorgestuurd dan zou ik zeker Spotify en Google gaan gebruiken.. hoef je je daar ook niet meer druk om te maken

 • Profielfoto
  ex-macfreak

  Lekkere tekst weer. Ik wil absoluut niet zeuren, maar tegenwoordig verschijnen er behoorlijk wat teksten op OMT met tal van schrijf- en taalfouten. Het kan toch niet moeilijk zijn om de tekst eerst even grondig na te lezen alvorens te publiceren.

  Dit komt zeer amateuristisch over en wekt de indruk dat men maar snel wat artikels bijeen schrijft om de site vol te krijgen. En dat is denk ik toch niet de bedoeling.

  – iOS 9 gaat Spotlight ook ín apps te zoeken en door middel van deep links gebruikers direct naar het juiste deel van apps brengen.

  – Apple blijkt bestaande Twitter Cards of Facebook App Links te kunnen gebruiker om deep links te maken.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Blijf ik ook geregeld herhalen, ex-macfreak, maar er wordt niet geluisterd. Als je eerst je artikel in een tekstverwerker schrijft en vervolgens na controle hier copy-pastet, dan kan er normaliter niks meer fout gaan. Helaas gebeurt dat hier niet, of toch zelden.