Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 augustus 2015
Leestijd: 1 minuut

iOS 9: herinneringen met je auto als trigger

De herinneringen-app van iOS heeft al een aantal jaar ondersteuning voor locatie­gebaseerde herinneringen. Handig als je het huis moet verlaten en iets zeker niet mag vergeten, of om bij de supermarkt snel je boodschappenlijstje te laten tonen.

In iOS 9 gaat nog nog een stapje verder en kan de herinneringen-app bepaalde reminders koppelen aan het in-en uitstappen van je auto. Het werkt met iedere Bluetooth-headset of radio. CarPlay is niet nodig.

Als je een auto met Bluetooth-connectie hebt en de iOS 9 beta gebruikt, is de optie waarschijnlijk al aanwezig. Na het maken van een herinnering druk op je het i-icoon en kies je voor Toon op een locatie. Nu zal een lijst verschijnen met daarin ook de opties in- en uit de auto stappen.

iOS 9 weet aan de hand van je Bluetooth-verbinding en bewegingspatroon of in de auto zit. Bij ons verscheen de optie na enkele ritjes. (Tipgever: Wesley)

Kijk ook: Hands-on met de nieuwe Notities-app van iOS 9 en OS X 10.11 El Capitan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 9: herinneringen met je auto als trigger
Sluiten