iOS 9: herinneringen met je auto als trigger

Door: Raymon Mens - 5 reacties

De herinneringen-app van iOS heeft al een aantal jaar ondersteuning voor locatie­gebaseerde herinneringen. Handig als je het huis moet verlaten en iets zeker niet mag vergeten, of om bij de supermarkt snel je boodschappenlijstje te laten tonen.

In iOS 9 gaat nog nog een stapje verder en kan de herinneringen-app bepaalde reminders koppelen aan het in-en uitstappen van je auto. Het werkt met iedere Bluetooth-headset of radio. CarPlay is niet nodig.

Als je een auto met Bluetooth-connectie hebt en de iOS 9 beta gebruikt, is de optie waarschijnlijk al aanwezig. Na het maken van een herinnering druk op je het i-icoon en kies je voor Toon op een locatie. Nu zal een lijst verschijnen met daarin ook de opties in- en uit de auto stappen.

iOS 9 weet aan de hand van je Bluetooth-verbinding en bewegingspatroon of in de auto zit. Bij ons verscheen de optie na enkele ritjes. (Tipgever: Wesley)
reminders-auto-001

Kijk ook: Hands-on met de nieuwe Notities-app van iOS 9 en OS X 10.11 El Capitan

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Gezalfde

  Werkt prima. Ook als ik naar de parkeergarage van mijn werk loop krijg ik automatisch een push bericht met de tijd die het kost om naar huis te gaan. Ook als ik verbind met mijn auto, zoals hier aan gegeven.

 • Profielfoto
  ego

  Een herinnering die zegt dat ik mijn bluetooth moet aanzetten (of afzetten) als ik in de buurt van mijn auto kom (of als ik mijn auto verlaat).

  Dat zou pas handig zijn.
  Bluetooth kost teveel energie.

 • Profielfoto
  sjoerddebruin

  Een herinnering die zegt dat ik mijn bluetooth moet aanzetten (of afzetten) als ik in de buurt van mijn auto kom (of als ik mijn auto verlaat).

  Dat zou pas handig zijn.
  Bluetooth kost teveel energie.

  Dat valt heden wel mee. De nieuwste Bluetooth is zeer zuinig.

 • Profielfoto
  sjonnie

  Vind hem super!
  Mis eigenlijk maar 1 ding, de mogelijkheid om alle taakjes met check box in filter weergave te tonen. Misschien komt dat nog.

 • Profielfoto
  Kevintjuhhhh

  Heb bluetooth continu aanstaan, zeker nu met de Watch.

  Moet voor deze functie locatievoorziening voor herinneringen aanstaan, dat kost wel veel batterij