Bye bye vierkant: Instagram nu breedbeeld

5 reacties

Think Outside The Square! Instagram heeft zojuist bekend gemaakt dat vierkante foto’s niet langer verplicht zijn. Versie 7.5 van de Instagram-app staat klaar en brengt ondersteuning voor liggende en staande foto’s en video’s.

Met externe apps was het al mogelijk om witte- en zwarte randen aan foto’s toe te voegen, maar dat is niet meer nodig. In de app verschijnt voortaan linksonder een knop om het beeldformaat aan te passen.

Instagram is groot geworden met vierkante foto’s, maar dat gaf soms problemen. Mensen werden van groepfotos geknipt en lange objecten, zoals de Golden Gate Bridge, pasten niet. De fotodienst schrijft op zijn blog dat een op de vijf geuploadde foto’s al niet vierkant was.
insta-wide-001
Versie 7.5 van in de Instagram-app wordt vandaag uitgerold naar iOS- en Android-gebruikers. De eerste breedbeeld-video is ondertussen al geplaatst: een trailer van Star Wars – The Force Awakens.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Ergens wel jammer. Die vierkantjes gaven toch wel de Instagram experience.

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Ergens wel jammer. Die vierkantjes gaven toch wel de Instagram experience.

  Jammer is het zeker, alleen wanneer Instagram groot wil blijven moeten ze aan zoveel mogelijk wensen van gebruikers tegemoet komen. Dus als je het zo bekijkt is dit eigenlijk een heel logische volgende stap.

 • Profielfoto
  interFACE

  Whatever

 • Profielfoto
  Needler

  1 op de 5? Dat is 20%. Is daar juist niet het Paretoprincipe voor?

  Ik vind het een verkrachting van het concept. Instagram is groot geworden door een vierkante polaroid na te bootsen.

 • Profielfoto
  stefsegers

  nu nog foto’s op een makkelijke manier uploaden vanaf je mac en ik ben blij:)