Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 augustus 2015

Bye bye vierkant: Instagram nu breedbeeld

Think Outside The Square! Instagram heeft zojuist bekend gemaakt dat vierkante foto’s niet langer verplicht zijn. Versie 7.5 van de Instagram-app staat klaar en brengt ondersteuning voor liggende en staande foto’s en video’s.

Met externe apps was het al mogelijk om witte- en zwarte randen aan foto’s toe te voegen, maar dat is niet meer nodig. In de app verschijnt voortaan linksonder een knop om het beeldformaat aan te passen.

Instagram is groot geworden met vierkante foto’s, maar dat gaf soms problemen. Mensen werden van groepfotos geknipt en lange objecten, zoals de Golden Gate Bridge, pasten niet. De fotodienst schrijft op zijn blog dat een op de vijf geuploadde foto’s al niet vierkant was.

Versie 7.5 van in de Instagram-app wordt vandaag uitgerold naar iOS- en Android-gebruikers. De eerste breedbeeld-video is ondertussen al geplaatst: een trailer van Star Wars – The Force Awakens.

https://instagram.com/p/65PhxOs_RH/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bye bye vierkant: Instagram nu breedbeeld
Sluiten