Insanely Great: het verhaal van Apple en Jobs in stripformaat

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Er zijn meerdere films en boeken over het leven van Steve Jobs en de geschiedenis van Apple, maar de Amerikaanse illustrator Jessie Hartland heeft iets unieks gemaakt: het verhaal van de Apple I tot en met de iPhone, handgetekend op 272 pagina’s.

Het stripboek Insanely Great is in vergelijking met de officiële Jobs-biografie en Becoming Steve Jobs klein en luchtig. Geschikt voor kinderen, maar ook diepgaande genoeg voor de echte Apple-liefhebber.

Ieder hoofdstuk belicht een andere periode van het leven van de Apple-oprichter. Het eerste hoofdstuk gaat over zijn kindertijd. Het jaar 1976 beslaat een heel hoofdstuk, want toen kwam de Apple I tot leven. Naast Apple komen ook Pixar, NeXt en het persoonlijke leven van Jobs aan bod.
sj-comic-001

Nederlands en Engels

De tekenstijl van Hartland is even wennen, zowel de illustraties als tekst zijn handgemaakt en pagina’s staan bomvol met woorden en soms priegelige tekeningen. Insanely Great is verkrijgbaar in het Engels en Nederlands. De Engelse hardcover kost € 22,99, de Nederlandse versie – ook hardcover – is voor € 15,99 verkrijgbaar.

sjcomic-002

[Via: MacWorld]

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  App69

  Is besteld. 17 augustus zou ie moeten uitkomen. De e-pub welteverstaan.

 • Profielfoto
  Broer T.

  Geweldig Goed als vertaling van Insanely Great? Dat lijkt me nogal scharrig. Krankzinnig Goed was wel het minste geweest. En dan nog een kwartiertje doordenken of er toch niet nog iets beters te bedenken is…

  Hashtag broddelwerk.

  Edit: Sterker nog, als Steve Jobs Geweldig goed in zijn keynotes had geroepen, had niemand er ooit over gedacht om er een boektitel van te maken.

 • Profielfoto
  Uluru1964

  Nederlandse vertaling bij bol.com is : waanzinnig goed. Dit komt meer in de buurt van de waarheid dan geweldig goed. Eigenlijk zou het moeten zijn : krankzinnig goed.
  Desalniettemin voor de echte  fans een must have !

 • Profielfoto
  App69

  Besteld in de iBooks Store.

 • Profielfoto
  App69
 • Profielfoto
  Thijs.w

  Ik heb dit boek iets langer dan een week geleden al zien liggen in de Bruna (Nieuwegein)?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik heb dit boek iets langer dan een week geleden al zien liggen in de Bruna (Nieuwegein)?

  Voortaan onderaan de site even op Tip de redactie klikken als je tegen zoiets aanloopt, dat stellen we op prijs ;-)

 • Profielfoto
  verbeterjemac

  Prachtig! Ik ga ‘m kopen! In het Nederlands. Gaaf stijltje ook!