Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 augustus 2015

Insanely Great: het verhaal van Apple en Jobs in stripformaat

Er zijn meerdere films en boeken over het leven van Steve Jobs en de geschiedenis van Apple, maar de Amerikaanse illustrator Jessie Hartland heeft iets unieks gemaakt: het verhaal van de Apple I tot en met de iPhone, handgetekend op 272 pagina’s.

Het stripboek Insanely Great is in vergelijking met de officiële Jobs-biografie en Becoming Steve Jobs klein en luchtig. Geschikt voor kinderen, maar ook diepgaande genoeg voor de echte Apple-liefhebber.

Ieder hoofdstuk belicht een andere periode van het leven van de Apple-oprichter. Het eerste hoofdstuk gaat over zijn kindertijd. Het jaar 1976 beslaat een heel hoofdstuk, want toen kwam de Apple I tot leven. Naast Apple komen ook Pixar, NeXt en het persoonlijke leven van Jobs aan bod.

Nederlands en Engels

De tekenstijl van Hartland is even wennen, zowel de illustraties als tekst zijn handgemaakt en pagina’s staan bomvol met woorden en soms priegelige tekeningen. Insanely Great is verkrijgbaar in het Engels en Nederlands. De Engelse hardcover kost € 22,99, de Nederlandse versie – ook hardcover – is voor € 15,99 verkrijgbaar.

[Via: MacWorld]

Reageer op artikel:
Insanely Great: het verhaal van Apple en Jobs in stripformaat
Sluiten